Skocz do zawartości

LinkMe.pl

LinkMe.pl

Rekomendowane odpowiedzi

witam..

co do katalogow w ELITE - widze ze nei goscisz zbyt czesto na forum linkme.. zreszta w momencie wprowadzenia podzialu zapostowalem rowniez tutaj (ok luty/marzec) i wyjasnilem ..

coz wyjasnie jeszcze raz..

gdy powstal podzial ELITE / SLIM to pisalem ze nie zmeinimy zasad w trakcie gry i aby uchronic Was przed utrata punktow w wyniku transferu strony z elite do slim bedziemy czekac az strony slabe beda sie same wykruszac.

a wiec..

jesli byl jakis katalog w elite* przed wprowadzeniem podzialu to zostanie tam do chwili gdy zostanei wylaczony - np awaria serwera, czy czasowe skasowanie naszych plikow.. wtedy strona i tak jest wylaczana.. przegladamy ja ponownie i wtedy transferujemy jesli nei pasuje...

nie ma Co porownywac systemow wymiany automatycznej z tym Brada - oczywiscie to spoko system.. chyba cos w rodzaju linkmarnet.net .. tam dostajesz link w danym serwisie a u nas dostajesz linki w 600 serwisach.. i nie pyta sie nikt o zgodę..

to zupelnie inne systemy, nie ma co ich porownywac..

pomijam fakt ze w malym systemie mozna nad wszystkim pieknie panowac.. ale gdy Brada system bedzie miec 6000 serwisow to juz ciezej bedzie , nieco :)

pozdrawiam

Największy darmowy system promocji serwisów. Najbardziej zaawansowany w Polsce.

Wysoka skuteczność, rejestracja w 2 minuty.

All in One ---> Manual

234x60.gif or 234x60.gif

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

"jak pisalem.. w tym tyg wyjdzie poprawka.. skrypt zostal rowniez o duzo mocniej zabezpieczony

sciaganie podstron powinno sie poprawic"

trzymam za slowo ze bedzie to w tym tygodniu

Używaj Cuilla i Hakii

Dla mnie to jest troche dziwne dodalem strone naliczylo jej niby z automatu po 3 dniach PR6 dodalem nowa PR5 minelo 6 dni i PR sie nie zmienil a chcialem dodac kolejne 19 PR5 a tutaj co - strona nawet nie jest zatwierdzona mam nadzieje ze to sie wkrotce poprawi.

Na tej PR6 dodatkowo nie nalicza mi punkow caly czas jest 2500 i stoi tygodnia. Dodatkowo zamiast w Elite jest w Slim (jak byla sprawdzana to miala PR0 i pewnie dlatego)

Mam strone dodana jako wlasne linki w elite ale linkow 0

Wiec prosze o sprawdzenie co jest nie tak bo juz wczesniej pisalem i nie odpisales!

moj login to: profesjonalna

Nie napisalem tego na Twoim forum bo tam bym sie odpowiedzi nie doczekal licze na to ze chociaz tutaj znajdziesz chwile na odpowiedz.

Agroturystyka Turystyczny katalog Wakacje

Polecam www.katalog.agroturystyka.foxnet.pl

Witam

Najlepiej tego typu pytania zadawac na oficjalnym forum.

Ale ok. Jesli nie masz stron w Elite to i nie mozesz emitowac tam linkow

kierunek przelewu punktów to : Elite - > Slim -> Elite, a nie Slim - > Elite -> Slim

co do PR i podstron..

strona po dodaniu ma 0 podstron i PR0, po zatweirdzeniu jej przez admina otrzymuje PR i przeważnie 0 podstron. Podstrony są sciągane do ok 48h. Aktualnie trwają prace więc mogło przez ostatnie kilk dni nie sciągnąć.

Przewaznie sciagamy podstrony co 3 dni.

troszkę nie zrozumiałem.. naliczyło z automatu pr6 po 3 dniach ?

czy chodzi Ci o to ze po 3 dniach została przez nas zaakceptowana ? bo jesl itak to sie zgadza.. dopiero w momencie akceptacji dostaje PR.

Aktualnie w kolejce czeka ok 300 stron do przyjęcia, dzis postaramy się przeglądnąć zdecydowaną większosc.

pozdrawiam

All in One ---> Manual

234x60.gif or 234x60.gif

"troszkę nie zrozumiałem.. naliczyło z automatu pr6 po 3 dniach ?

czy chodzi Ci o to ze po 3 dniach została przez nas zaakceptowana ? bo jesl itak to sie zgadza.. dopiero w momencie akceptacji dostaje PR.

Aktualnie w kolejce czeka ok 300 stron do przyjęcia, dzis postaramy się przeglądnąć zdecydowaną większosc."

Przyjmuje ze to z "automatu" bo nie mam wgladu w logi czy ktos tego manulanie nie zmienil (po tym jak sie kilka razy o ten PR upomnialem).

Mam nadzieje ze te strony szybciej beda przyjmowane i nadal nie rozumiem dlaczego moja strona zamiast w ELITE jest w SLIM - mimo ze to nie jest katalog a ma PR6. Caly czas czekam na odpowiedz na to konkretne pytanie!

Rozumiem ze nie mozna uzywac punktow z Slim do Elite dlatego zadaje to wczesniejsze pytanie!

Bo jak mam dawac 20 PR5 i wszystko ma wyladowac w Slim to mi sie to nie oplaca bo jak sprawdzilem strony ktore pojawily sie na tej mojej PR6 i google to juz zaindeksowalo to ostro poszly w gore a ja na tym nic nie skorzystalem. I punkty stoja w miejscu nadal tyle samo.

No chyba ze ktos u Was w systemie rowniez ma 20 PR5 w Slim i jest zadowolony?

Wiec czekam na odpowiedz na wszystkie pytania!

OK, juz sprawdziłem strony..

sam wiesz ze merytoryka stron jest .. nadająca sie do slim..

jest to niby katalog.. tyle ze pusty..

pr faktycznie ma ale nic poza tym

nie wkleje adresów ktore dodałes bo cenie sobie waszą prywatność.. ale naprawde nie nadają sie do elite..

jeszcze ten drugi adres ktory dodałes.. hmm tam to dopiero jest pustka.. gdybys chcial dodac wiecej takich adresow: domena.com/katalog1/katalog2/katalog3/ hmm.. i gdyby kazdy chcial dodac .. nie bylo by za ciekawie.. do slim nie przyjmujemy tez wszystkiego.. selekcja mniejsza ale tez jest..

ciekawe jak by sie wypoweizieli inni uzytkownicy na temat dodawania takich adresow..

PR jest, linkow wychodzacych nie ma, tresci jest 2%.. reszty nie widzę

pozdrawiam

All in One ---> Manual

234x60.gif or 234x60.gif

Tresci tam nie ma bo ona ma byc z Twojego systemu tak to jest stworzone jaka tresc da Twoj system taka tam bedzie (dlatego wybralem boxy gdzie jest opis) czyli idealna pressel page na wysokim PR podlinkowana z glownej strony z PR6 jesli dla Ciebie jest to nic nie warte to moze niech wypowiedza sie osoby bardziej obeznane z tematem majace wiecej lat praktyki w pozycjonowaniu. Bo dla mnie jest to wiecej warte niz link w katalogu qlweb ktory ma PR0 a jest w ELITE a jego wiekszosc podstron jest wyindeksowana z googla. U mnie natomiast jest pewnosc szybkiej indeksacji i mocnego linka.

linki sa w postaci same PR5 (20)

domena.com/katalog/antyki

domena.com/katalog/aukcje

domena.com/katalog/kredyty

kazda taka strona ma 0 linkow wychodzacych tresci jest malo ale ma w sobie nazwy folderow

i niby co w tym jest takiego zeby nie znalazlo sie w elite?

Napewno lepsze to niz linki w qlwebach ktore obecnie dajecie w Elite bo "znalazly sie tam duzo wczesniej i nikt nie wiedzial ze bedzie ich za moment 5000".

mnie chodzi o to ze: jesli przyjme Twoje katalogi to zaraz bezie pelo glosow dlaczego przyjelismy Twoje a innych nie..

przeciez samo PR wiele nie da.. a Ty w tym momencie nie masz wiele wiecej do zaoferowania..

co d okatalogow w ELITe - juz sie wypowiadalem na ten tamat 100 razy .. nawet z 6 postow wyzej..

glownei chdozi mi o uzytkownikow ktorzy powiedza..

ja dodalem onet.pl do elite a dostalem link na .com/dupa1/dupa2

oczywiscie wize plusy Twojej strony (glownie brak linkow wychodzacych) ale nie wiem czy to wystarczy aby dostac sie do elite..

jesli chodzi o moje doswiadczenie w pozycjonowaniu to siedze w temacie od 6 lat..

ale jakie to ma znaczenie..

All in One ---> Manual

234x60.gif or 234x60.gif

YYy "ale nie wiem czy to wystarczy aby dostac sie do elite.. " to kto ma wiedziec admin linkora?;)

Proponuje wedlug mnie najlepszy mozliwy podzial do Elite czyli - podzial wedlug PR (PR - ma zadanie okreslic wartosc strony dla google) i wedlug mnie przy obecniej aktualizacji dobrze go wyliczyl (wczesniej niestety bywalo nieciekawie).

Czyli strony od PR5 w gore Elite (jak jest tego malo to mozna od 4) reszta do Slim. I po klopocie kazdy wie gdzie wyladuje i nie bedzie pytan dlaczego moja strona jest tu a nie tam.

Mozna to zrobic testowo np. na okres 1 miesiaca jak ludzie beda pisac ze jest lepiej to mozna zostawic jak gorzej powrot do tego co bylo!

oczywiscie ze to nieoptymalne rozwiazanie ..

jest masa katalogos z pr5..

i masa dobrych stron ktorych wlasicciele nie znaja sie na marketingu i te strony mamy dyskryminowac ?

masa nowych stron ma niskie PR.. ale tresc jest OK..

ciezko jest wyznaczyc jakies twarde zasady.. przeciez kazda strona jest inna.. (poza qlwebami :>) i do kazdej lepiej podchodzic indywidualnie

tak jak pisalem.. moglbym jeszcze przyjac Twoja strone do Elite.. ale jako calosc.. A Ty chcesz podzielic ją na 20 czesci i dodac kazdą z osobna.. a to juz nie przejdzie..

no i jak mozna sugerowac sie PR.. on ma duze znaczenie przy przydzielaniu punktow.. ale nie mozemy sie sugerowac PRem przy podziale na Elite/Slim..

All in One ---> Manual

234x60.gif or 234x60.gif

"jest masa katalogos z pr5.." = zobacz do spisu Mara ile jest katalogow PR5 - ja bym powiedzial ze niewiele a ile korzysta z Twojego systemu = tez niewiele

"i masa dobrych stron ktorych wlasicciele nie znaja sie na marketingu i te strony mamy dyskryminowac ?" - jesli ktos ma slaby PR to oznacza ze jego strona jest malo wartosciowa dla googla - czyli umieszczenie na niej linku malo daje = chyba ze Twoje rozumowanie jest na zasadzie:

Strona z "super" trescia artykuly itp PR0 linkow w BL brak i laduje do Elite bo ladnie wyglada i ma duzo ciekawych tekstow.

To jest system wymiany linkow "wartosciowych" dla google a nie dla ludzi!!!

Robot ocenia strony a nie czlowiek i to samo powinno byc w systemach wymiany linkow twardy podzial

PR5 (lub od 4) Elite reszta Slim

No chyba ze system ma polegac na kolekcjonowaniu linkow na stronach o "merytorycznej wartosci" a nie wartosci dla wyszukiwarki google

Skoro "no i jak mozna sugerowac sie PR.. on ma duze znaczenie przy przydzielaniu punktow.. ale nie mozemy sie sugerowac PRem przy podziale na Elite/Slim.." = przydzielane sa punkty za PR czyli ma on "jakas" wartosc i juz to zauwazyliscie wiec dlaczego nie pojsc punkt dalej i zrobic takiego podzialu jak zaproponowalem?

czy dobrze zrozumialem ?

czyli im wyzsze PR tym wyzsza wartosc strony dla google ?

a widziales strony zbanowane w google ktore maja PR 5 ?

widziales strony z PR5 ktore dostają filtra i mają po 3 wejscia dziennie z se ?

PR mial znaczenie 3 alta temu, aktualnie ma znaczenie jesli masz wysokie PR i linkujesz do stron powiazanych tematycznie.. Teraz przeciez nawet linki ze strony o wysokim PR nie gwarantuja ze przejdzie Ci te 80% PRa.. (duża szansa ale już nie ma gwarancji)

wiec gdzie ta przewaga PR nad resztą ?

EDIT:

oczywiscie ze system jest w 90% dla botow.. ale jest tez 10% osob ktore zwracaja uwage na lokalizacje swoich linkow.. i gdybysmy nie zaprzestali przyjmowania do elite qlwebow to duzo osob moglo by byc niezadowolonych .. bo jesli oni serwują linki na 'dbrych' stronach to czemu mają dostawac linki na farmach ?

ja wole 20 linkow w roznych domenach o pr0 niz 1 link PR5

jak zwykle .. prawda leży gdzieś pośrodku ..

All in One ---> Manual

234x60.gif or 234x60.gif

"czyli im wyzsze PR tym wyzsza wartosc strony ?" dokladnie tak np. onet PR7 moze zaprzeczysz? albo interia i wp maja PR6 - wszystkie sa mocne!

"a wiedziales strony zbanowane w google ktore maja PR 5 ?" - strony zbanowane - traca PR i maja PR0

"widziales strony z PR5 ktore dostają filtra i mają po 3 wejscia dzienie z se ?" - filtr nic nie ma wspolnego z PR - strona z PR0 tez moze miec filtra

"PR mial znaczenie 3 alta temu, aktualnie ma znaczenie jesli masz wysokie PR i linkujesz do stron powiazanych tematycznie.. Teraz przeciez linki ze strony o wysokim PR nie gwarantuja ze przejdzie Ci te 80% PRa.. "

Znaczenie PR wrocilo wraz z obecna aktualizacja - przez wczesniejszy niemal rok byl naliczany niesprawiedliwie (chyba google chcialo ograniczyc sprzedaz linkow) ale ostatecznie jak widac zrezygnowali z tego.

Wiadomo kazda strona moze miec nalozony filtra ale tego robot nie sprawdzi i czy bedzie miala PR1 czy 10 to nic nie zmieni przy jej pozycji. Ale my tu piszemy o pozycji stron ktore mialyby sie nia niej znalezc!!!

Cos mi sie zdaje ze zaczyna Ci brakowac argumentow na obrone swoich "racji". :)

pewnie ze nie brakuje :)

PR mial znaczenie 3 alta temu, aktualnie ma znaczenie jesli masz wysokie PR i linkujesz do stron powiazanych tematycznie

napisalem.. wiec po co podajesz oczywiste przyklady wp czy onetu ? to są domeny ktore maja zaufanie google.. a gdzie ma zaufanie inna domena z PR7 ? niejednokrotnie widzialem jak domena z PR6 czy 7 dostaje bana i wylatuje.. wiec gdzie w PR taka wielka wartosc dla googla ?

a przechwycone PR tez są ważne dla googla ? bo u nas w systemie chcialbys aby od razu polecialy do elite..

jesli mi piszesz ze strona zbanowana ma zawsze PR0 to widze ze nie widziales wszystkiego, a co gorsza od razu negujesz to ...

dobra.. nie ma sensu dyskutowac na forum PiO o takich rzeczach.. chcesz to przeniesmy sie na linkme..

moje zdanie znasz, chcesz to przyjme do Elite Twoja strone jako calosc.. ale nie podzieloną na 1000 podstron.. Dzis sie jarasz Pr bo go masz a jutro , gdy bedziesz miec Pr4 mam zmienic zasady przyjmowania do Elite ?

oczywiscie bez urazy, ale pozwol nam samym ustalać zasady przyjmowania..

oczywiscie jestesmy otwarci na propozycje , które nie beda negatywnie odbijać się na systemie

Pozdrawiam

All in One ---> Manual

234x60.gif or 234x60.gif

"niejednokrotnie widzialem jak domena z PR6 czy 7 dostaje bana i wylatuje.. wiec gdzie w PR taka wielka wartosc dla googla ?" a czy ja napisalem ze tak nie jest? Napisalem ze PR spada do 0 jesli domena dostaje bana a bana sie dostaje za jakis konkretny powod.

"napisalem.. wiec po co podajesz oczywiste przyklady wp czy onetu ? to są domeny ktore maja zaufanie google.. a gdzie ma zaufanie inna domena z PR7 ?" czyli chcesz mi powiedziec ze onet jest premiowany PR7 i dobra pozycja bo jest onetem? ma taki PR bo ma odpowiednie BL.

W PL ilosc domen PR7 jest niewielka mozna policzyc na palcach.

"a przechwycone PR tez są ważne dla googla ? bo u nas w systemie chcialbys aby od razu polecialy do elite.." jak rozumiesz przechwycone ?? wiadomo ze chcialbym do elite ale podaje konkretny powod dlaczego powod ten to wysoki PR ktory ma niewiele stron w PL.

"jesli mi piszesz ze strona zbanowana ma zawsze PR0 to widze ze nie widziales wszystkiego, a co gorsza od razu negujesz to ..." podaj mi adres strony ktora ma bana i ma PR wyzszy niz 0 :) - dla wyjasnienia ban w google oznacza znikniecie z wyszukiwarki w zwiazku z tym PR itp jej nie dotycza poniewaz jej nie ma w wyszukiwarce. Chyba ze mowiac "ban" masz na mysli "filtr" mocniejszy ktory powoduje ze strona na zadne slowo nie odnajdujowana jest w wyszukiwarce a jest w niej zaindeksowana - taka strona ma PR taki jaki ma.

"moje zdanie znasz, chcesz to przyjme do Elite Twoja strone jako calosc.. ale nie podzieloną na 1000 podstron.. Dzis sie jarasz Pr bo go masz a jutro , gdy bedziesz miec Pr4 mam zmienic zasady przyjmowania do Elite ?" Przydziel moja strone ta PR6 to Elite wiecej nie bede dodawal jesli maja wyladawac z Slim - nie oplaca mi sie to! i strona nie jest podzielona na 1000 podstron tylko 20 PR5 i nic wiecej!

"oczywiscie bez urazy, ale pozwol nam samym ustalać zasady przyjmowania..

oczywiscie jestesmy otwarci na propozycje , które nie beda negatywnie odbijać się na systemie"

To jest wlasnie moja propozycja podzial na PR - mam nadzieje ze wiecej osob z tego forum wlaczy sie dyskusje a szczegolnie osoby ktore maja wieksze doswiadczenie w pozycjonowaniu.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności