Skocz do zawartości

LinkMe.pl

LinkMe.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

ja się trochę niecierpliwię, ale mam nadzieję, że wszystko szybko i pozytywnie się skończy:)

Incognito - to tak, tam o pozycjonowaniu, ale nie Ciii, bo się wyda. Nie mów nikomu...

Przyszłość seo - wszyscy mówią to i ja...

tak, wróciliśmy :)

Nie można przewidzieć takich rzeczy, w każdej firmie hostingowej może się to zdarzyć, poczyniliśmy pewne kroki dzięki którym również sprawniej będziemy działać w przypadku zaistnienia takiej sytuacji.

Zgadzam się z Tobą Idolw, doświadczenie jakie zdobyli jest czymś bezcennym ( 9000 serwerów ) . Setki specjalistów ściągniętych w niedzielę.. powiadamianie co pół godziny o przebiegu prac.. i udało się.

Rzecz jasna, że lepiej by było gdyby takie wydarzenie nie miało miejsca , ale przynajmniej teraz widzimy ze można liczyć na tych profesjonalistów.

Zresztą sami zobaczcie.

Dear Customer,

Late last night, I told you we hoped to have power to the 6,000 servers in Phase 2 of our H1 data center by midnight, with all servers up by early morning. I am glad to say we came close, just a few hours after sunrise. At this time, 100% of our servers in Phase 2 have power, and our technicians are working with customers on any remaining server issues. We are confident all remaining issues will be resolved shortly.

I also explained the significant challenge we faced in the other phase where the actual explosion occurred. Our team came up with a creative way to restore power quicker than the 4-5 day outage. We decided not to wait for equipment for the electrical room completely, opting instead for a temporary solution to get power to the 3,000 servers. That solution involves using generator power for the next 10 -12 days until all the new equipment arrives to rebuild the electrical room for Phase 1. I explained that we expected to have a temporary solution in place by midnight tonight, with servers powered up tomorrow. The good news is that as you read this letter, the power is restored, and the temporary solution is in effect. Within the next two hours, the remaining 3,000 servers have power. We have overstaffed our data centers again to help during this initial power up.

This now leaves us facing step two of this process, which requires getting all of the equipment delivered and then rebuilding the electrical room to its original standard. To make the cutover to the rebuilt electrical room, the operations group believed it would take a maintenance outage of 24-48 hours. I have good news on that front. It's not perfect, but at present we now believe the maintenance window will be just 4-6 hours. That's still too long, and we will continue this week to find ways to reduce the time. Given that there will be some outage for the cutover, we will execute this step at midnight on a Saturday, either June 7 or June 14. We want to pick the most appropriate time to minimize impact to you.

I must admit that I am amazed. We are almost 18 hours ahead of schedule with this phase, thanks to our great suppliers and of course the great folks working here at The Planet. This could never have happened without the help of both, and I want to thank all of them.

There is still more work to do, but the progress is terrific. We will continue to work any and all customer issues, and we face the challenge of putting the permanent power fix in place for Phase 1. Nonetheless, there is still good news based on what I told you last night.

As each hour passes, we learn more and more. Please give us the time to continue our planning. We will provide you with information as we have it.

Until tonight's update….

Douglas J. Erwin

Chairman & Chief Executive Officer

Przepraszamy za problemy z dostępem

Największy darmowy system promocji serwisów. Najbardziej zaawansowany w Polsce.

Wysoka skuteczność, rejestracja w 2 minuty.

All in One ---> Manual

234x60.gif or 234x60.gif

Na razie znowu leży, wróci. Nie będę się zachwycać serwerowniami i profesjonalistami bo za dużo w serwerowniach czasu spędziłem, ale Linkme - nie zacinają mi się strony (mimo braku połączenia) a linki mi nie giną- tu gratulacje dla Ciebie.

Takie sytuacje się zdarzają ale ludzie śpią spokojnie właśnie ze względu na powyższe.

Jedynie co mogę polecić (jak już) to redundancję u dwóch różnych provierów - taki rozległy klaster jest dosyć wredny w implementacji (replikacja baz i przepinanie DNS) ale daje spokojny sen - gwarantuje do 5 min. przerwy w takich sytuacjach.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

Witam,

Przez najbliższy czas serwis może być czasowo niedostępny, na dzień dzisiejszy podłączone jest awaryjne zasilanie.

Nowe zostanie zainstalowane w przeciągu najbliższych dni.. miejmy nadzieje ze wkrótce wszystko będzie OK,

Pozdrawiam i dziękuję za wyrozumiałość

Największy darmowy system promocji serwisów. Najbardziej zaawansowany w Polsce.

Wysoka skuteczność, rejestracja w 2 minuty.

All in One ---> Manual

234x60.gif or 234x60.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności