Skocz do zawartości

LinkMe.pl

LinkMe.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Ale zaczynam rozumieć ludzi, którzy mówią ze linkme szkodzi :D 10 linków w ciągu 10 dni (tylko z tego systemu) i już filtr na domenę. Raczej nie jest to przypadek...

haha :D

dawno czegos takiego nie slyszalem. wujek nie jest w stanie w 10 dni trafic na wszystkie linki - tu: 10. podstrony sa zwykle reindeksowane co kilka tygodni a tu jakis cud i robot wszedl na kazda strone ;)

Budowanie bazy do ScrapeBox'a nigdy nie było jeszcze tak szybkie i tak tanie!

Rabat dla użytkowników PiO!

Przestajesz się śmiać, gdy widzisz na swojej stronie filtr. Ściągasz LinkMe a drugiego dnia filtra nie ma... Po takim, trochę mistycznym dla mnie doświadczeniu post Arka nabiera troszkę innego wymiaru: niby nie zaindeksuje, niby nie zdąży, a jednak jakiś niepokój zostaje.

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

Na wartościowych stronach pozycjonowanych nie można mieć linków z linkme i tyle :)

Trzeba się z tym pogodzić.

Ale zaczynam rozumieć ludzi, którzy mówią ze linkme szkodzi sad.gif 10 linków w ciągu 10 dni (tylko z tego systemu) i już filtr na domenę. Raczej nie jest to przypadek...

Wiesz, jedni dostają 10linków na gównianych podstronach (mimo że jest to elite) a inni dostaną 10 linków na głownych stronach wartościowych stron .

W końcu to losowanie :).

Arek_inc, widać że pierwszy raz systemu używasz.

Chłopcze, nie wypowiadaj się, jeśli nie wiesz o czym piszesz.

Może opiszę całą sytuację, aby uniknąć takich prymitywnych tekstów:

Z systemu korzystam niemalże od początku jego istnienia (no, po jakimś miesiącu od powstania), więc nie ma mowy o jakimś braku doświadczenia. Strona nie było dawno linkowana, więc zrobiłem to najdelikatniej jak można było. Na linkowanej stronie nie było systemu zainstalowanego, aż takim ryzykantem nie jestem. Strona była linkowana z ELITE - dodało się 22 linów z 3 całkiem róznymi anchorami, 10 z nich to fraza pierwsza. Dziennie jeden link. Źle (niedokładnie) się ostatnio wyraziłem - oczywiście nie filtr na domenę (w sensie - ban), tylko filtr na frazę - tę pierwszą -dla tej domeny. Bo jak inaczej wytłumaczyć fakt, że domena ma 5 lat, miała w tym czasie w sumie z 30 linków i stabilną (ok. 25) pozycję na frazę, a po tych kilku dniach zniknęła (nie ma jej już od 2-3 tygodni)? Bardzo proszę guru linkme (lj2m), wytłumacz, teraz możesz.

Jasne, że może być to przypadek, pech. Ale na pewno poważnie się zastanowię, zanim spróbuję tego z następną domeną.

b2rt0sz - obecnie na 27 linków, 7 z nich to G. Koszt linków: 429.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Nie jestem żadnym guru linkme :) . Oczekiwałem konkretów (więc musiałem posłużyć się prowokacją), bo po twojej pierwszej wypowiedzi nie wiele można było wywnioskować. Tylko na początku mojej przygody z tym systemem złapałem filtr, ale byłem jeszcze mało doświadczony. Obecnie linkuję wiele serwisów z bardzo dobrymi efektami i bez filtrów.

Twój filtr dotyczy tylko jednej frazy, co z porównaniu z filtrem na całą domenę i wszystkie frazy to niewiele. Jak mówisz że jesteś doświadczony to sam wysnuj wnioski, bo jak linkujesz wiele stron i tylko jedna złapała filtr to może to wskazywać na przypadek. Sam lepiej znasz swój serwis. Może nawet te kilka linków przyczyniło się do filtra, nigdy nic nie wiadomo.

ostatnio wszedzie dopatrujecie sie gigantycznej mocy linkme i wystarczy jeden link stamtad by zalapac filtr.

jezeli strona nie byla dawno linkowana to skad wiesz, ze to filtr? moze po prosto wujek poprawil algorytm i olal stare linki prowadzace do witryny i normalnie, naturalnie pozycja spadla.

nie jestem tez guru, ale takie stwierdzenia, ze wystaczry jeden link dziennie na filtr troche mnie bawia - zwlaszcza ze linkow razem bylo 10 w krotkim czasie.

@bielack: masz racje - wojna psychologiczna. ale walac z rotacyjnego setki linkow dziennie filtr nie wpada, a tu za jeden staly tak. to jaka to by musiala byc moc :D skad wujek moze wiedziec czy link jest stalyu czy rotacyjny jezeli nie wroci na strone

Budowanie bazy do ScrapeBox'a nigdy nie było jeszcze tak szybkie i tak tanie!

Rabat dla użytkowników PiO!

Słuchajcie, nie siedzę w SEO od wczoraj, więc głupot raczej nie gadam. Z jakiegoś powodu linkme (o ile się nie mylę) zrezygnowało z boksów. Ale ok, może faktycznie to tylko przypadek - pierwszy tak dziwny w moim przypadku.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Strona była linkowana z ELITE - dodało się 22 linów z 3 całkiem róznymi anchorami, 10 z nich to fraza pierwsza. Dziennie jeden link. Źle (niedokładnie) się ostatnio wyraziłem - oczywiście nie filtr na domenę (w sensie - ban), tylko filtr na frazę - tę pierwszą -dla tej domeny

To pewnie jest spowodowane tym, że jak ustawisz w jednym linku 3 różne anchory to w 99% przypadków i tak losuje tylko ten pierwszy. Łatwo więc o filtr. Tak to już w linkme rozwiązali, ja szczerze mówiąc nie bardzo wiem po co są dodatkowe anchory w linku skoro i tak prawie zawsze losuje pierwszy.

filtr na domenę

Filtr na domenę w moim przekonaniu to nie ban tylko filtr na wszystkie frazy pozycjonowane.

Arku korzystanie z systemów nie gwarantuje nam spokojnego gruntu pod nogami więc nie możemy obwiniać linkme za filtry.

To że ktoś napisał, że 1link nie wywali w serpach nowej domeny to nie znaczy że to prawda.

Czasem da się kilkadziesiąt i domenka nie poleci a czasem pare i poleci :rolleyes:.

Niektórzy widzę prowadzą tak wygodne życie z SWL-ami że za każdego filtra nie obwiniają sam fakt korzystania z SWL-i ale administratorów i ogolnie cały system.

Tak nie można panowie...

arek_inc - boksy zostalu usuniete w celu zabezpieczenia systemu przed wykryciem. Ma to zostac inaczej zorganizowane. Odpowiedz atakiem na atak nie jest domena ludzi, ktorzy chca trzymac poziom. Tak wiec panowie wyluzujcie, bo przeciez mamy sobie nawzajem pomagac, a nie szkodzic. Co do filtra za 10 linkow - wyobraz sobie, ze jestes w systemie Tak samo dlugo, jak i ty, jednak z taką sytuacją się nie spotkalem. Miałeś widocznie wyjątkowego pecha.

To pewnie jest spowodowane tym, że jak ustawisz w jednym linku 3 różne anchory to w 99% przypadków i tak losuje tylko ten pierwszy. Łatwo więc o filtr. Tak to już w linkme rozwiązali, ja szczerze mówiąc nie bardzo wiem po co są dodatkowe anchory w linku skoro i tak prawie zawsze losuje pierwszy.

Nie chce mi się teraz szukać w manualu, ale jest tam podane rozłożenie procentowa na losowanie fraz przy kilku anchorach. Z tego co pamiętam przy 3 linkach jest 50%, 30% i 20% albo coś koło tej wartości.

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności