Skocz do zawartości

LinkMe.pl

LinkMe.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chciałbym zapytać jak system punktuje strony w zależności od ilości zaindeksowanych podstron?

W manualu jest informacja: Zliczamy tylko do 20.000 podstron. Powyżej nie punktujemy extra ze względu na dużą ilość spamu. Wzięliśmy pod uwagę głosy wielu webmasterów i na dzień dzisiejszy zliczamy jedynie zaindeksowane podstrony, gdyż jest to jedno z pewniejszych źródeł informacji o serwisie (z uwagi na liczny spam i katalogi "seo friendly" , ale jaka jest punktacja tego już nie ma opisanego. Czy mam rozumieć, że site = ilość punktów w systemie?

Z góry dzieki za odpowiedź.

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

LinkMe.pl, a co uważasz na rozmieszczanie max. 3 linków obok siebie?

Wydaję mi się to bardzo rozsądne - dla 5 linków są to 2 grupy, czyli np. 3 w menu, 2 w stopce. Dość naturalnie, bo zazwyczaj w stopce 'coś się daje' chociaż by power by...

Natomiast przy 15 linkach robi się już 5 grup - więc nie ma mowy, że będą upchnięte w 2 miejsca. A rozmieszczenie 5 grup, jest zdecydowanie prostrze i wygląda naturalniej niż porozrzucane 15 linków.

Obecne rozwiązanie - chcecie dobrze, ale trochę przesada moim zdaniem, warto spróbować mniej radykalne rozwiązanie takie choćby jak ja zaproponowałem, a ew. jeżeli to nie przyniesie rezultatów - zastanowieniem się - co dalej zrobić.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

witam

narazie sluchamy i czekamy az załapie.

Wielu zuytkownikow dodaje juz zaplecza z podziałem na lokalizacje i widze ze nie maja problemow. W przypadku zapelcz instalacja jest bardzo prosta.

Kila

na forum linkme opisujemy w kilku miejscach to zagadnienie. Juz na poczatku dzialalnosci - 3 lata temu - wprowadzilismy tzw. malejacy wspolczynnik punktowy zalezny od ilosci podstron. Wprowadzilismy to rozwiazanie by chronic małe serwisy przed nadmiernym panoszeniem sie serwisow 'importowanych' - czyli takich ktore mialy opisy gg, senniki, katalogi, precle i inne seriwsy o wątpliwej wartosci merytorycznej. Takie zapychacze oczywiscie przy 10.000 podstron nie punktujemy np 5 punktow za podstrone lecz np. 0,25 .. itp.. a strony do np 50 podstron dostaja za kazdą strone kilka punktow.

Ptaq

Nie chodzi o robienie czegos dla zasady. Jesli juz wchodzimy cos to chcemy to robic NA MAXA, wiciagnac tyle ile się da na nie zadowalac sie półproduktami.

Szczerze to rozwazamy zmneijszenie ilosci linkow 9przy zachowaniu punktow) wiec grupowanie 3x5 czy 5x3 raczej nei wchodzi w gre. Oczywiscie nie mowie ze nie rozwazymy mozliwosci grupowania po 2 czy 3 linki ale nie po to aby uzytkownicy wrzucali dziesiątki linkow systemowych.. bo po co wtedy takie zabiegi ?

Mozemy oczywiscie isc na skroty ale google tez pojdzie. G poradzilo sobie z katalogami, preclami itp. dlatego my chcemy dbac o dedykowane zaplecza pisane pod LinkMe.pl.

Dla wielu pozostaną rodzynki a nie tort jesli będą myslec ze to co robili do tej pory bedzie mozna robic przez kolejne lata.

Pozdrawiam.

Największy darmowy system promocji serwisów. Najbardziej zaawansowany w Polsce.

Wysoka skuteczność, rejestracja w 2 minuty.

All in One ---> Manual

234x60.gif or 234x60.gif

Według mnie grupowanie po 2-3 linki jest logicznym rozwiązaniem i to właśnie jest robienie czegoś na maksa.

Przeanalizujmy sytuację, kiedy byłoby 100% punktów gdy strona ma podział na linki i 30-50%, kiedy nie.

Nikogo nie będzie stać na to, żeby nie dzielić linków. Co będzie to oznaczało? 15 linków będzie rozrzuconych po

różnych, nie naturalnych miejscach. Według mnie taka strona jest gorsza niż np. 5 lokalizacji po 3 linki - tu można

wymusić użycie jakiegoś separatora.

Mogą pojawić się głosy, że można dać mniej linków, ale sporo aktualnie maksymalna liczba linków wynosi 15 to

dla takiej opcji trzeba rozważyć sytuację.

Podsumowując:

- Grupowanie linków po 3 wymuszając użycie separatorów (np. 5 znaków odległości między linkami).

Wkrótce wprowadzimy możliwość grupowania linkow po 2 (max 3) zobaczymy.

Ograniczenie do zysku na poziomie 50% moze nie zachecic uzytkownikow do zmian wiec jesli juz mielibysmy wprowadzić to 30% bez podziału i 100% z podziałem.

limit 50 znakow ma polegac na tym ze linki musimy widziec w osobnych lokalizacjach, jesli ktos bedzie chcial kombinowac i bedzie dawal np dlugie nazwy klas itp.. i linki na stronie beda wygladac tak: LINK1 LINK2 to ostrzegam ze nie bedzie tlumaczenia ze ktos nie wiedział. Jesli zauwazymy ze linki NADAL SĄ OBOK SIEBIE pomimo ze mają limit 50 znakow odstępu to poleci ban nie na jedną domene ale na wszystkie konta uzytkownikow. Wiec prosze o zastanowienie się czy sie opłaca.

pozdrawiam

All in One ---> Manual

234x60.gif or 234x60.gif

Ja tak zrobiłem dla testów na 2 witrynach, dzisiaj usunę - wrzucę jakiś tekst między.

Grupy po 3 byłyby dobrym pomysłem, podobnie to 30%, ale...

Instalując stronę musiałaby być informacja, czy strona kwalifikuje się na 30% czy na 100%.

Ktoś może podzielić, a gdzieś mu braknie kilku znaków i może być problem.

Witam

Zgodnie z obietnicą..

Dla udogodnienia wprowadziliśmy możliwość grupowania linków. Możesz teraz zamieszczać linki w różnych częściach serwisu od 1 do 3 sztuk w jednej lokalizacji bez zachowania odstępu. Więcej informacji znajdziecie tutaj: www.linkme.pl/forum/viewtopic.php?pid=25500

Proszę o zaznajomienie się z informacjami zawartymi na forum linkme.

All in One ---> Manual

234x60.gif or 234x60.gif

Brawo, za decyzję.

Niekiedy, ktoś coś postanowi a potem idzie w zaparte byle tylko nie zmienić, tu duży plus, za wspólne podejmowanie decyzji.

Co do samego "iścia" na maxa bez półproduktów - to nie zawsze skrajności (wszystkie linki razem, wszystkie osobno) są tym złotym środkiem, może właśnie podział na grupowanie jest nim :D

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Ptaq, nie przesadzaj z tym pupilstwem. Wcześniejszy wymysł linkme był mocno nie mądry. Prędzej czy później administracja by się skapła, że trzeba to złagodzić.

Grunt, że nie trzeba było długo czekać na ten przebłysk...

Wynajme punkty Gotlink.pl, Seo.Net.pl, E-weblink oraz SeoMatiK.pl - najtansze ceny na rynku.

Kontakt: GG 2019406 email 99f@wp.pl

468x60.gif

Doceniasz innowacje? Najmocniejszy system linków stałych Seomatik.pl

"Pupilstwo" nie pupilstwo - uważam, że jak ktoś coś robi źle - to należy mądrze z argumentami skrytykować, jeżeli dobrze - pochwalić. A co więcej w podjęciu nie najlepszej decyzji a potem przyznaniu, że może nie była ona najlepsza i poprawieniu. Powiem, że wiele osób mogło by się z takiego zachowania uczyć, dlatego jeżeli nawet za bardzo pochwaliłem - to może to da innym do zrozumienia - że inni doceniają może to za mocne słowo ale "przyznanie się do błędu".

seo-stat-logo.png

Nie no, rozumiem Ciebie. Po prostu ten komentarz wydał mi się aż nadto miły. Musiałem, się wypowiedzieć.

Wynajme punkty Gotlink.pl, Seo.Net.pl, E-weblink oraz SeoMatiK.pl - najtansze ceny na rynku.

468x60.gif

witam, w związku ze zmiana wyswietlania linków czy wyszedl takze nowy instalator linkme? Czy pozostał on bez zmian?

468x60.gif

Chciałem się was zapytać czy bez żalenia się na forum linkme.pl jest szansa aby system sam zaczął pobierać podstrony? Mam dwa konta z czego na początku marca dodałem strony. Do dnia dzisiejszego nie zostało pobrane moje podstrony chociaż się tam pojawiają linki i można powiedzieć za friko :/ Nie wiem w ogóle, po co się męczyć z treścią jak wystarczy strona główna .... Parę miesięcy temu wystarczył tydzień

Witam, w ostatnich dniach i tygodniach nie logowałem się na konto i nie sprawdzałem co słychać na forum. Okazało się że ktoś się włamał mi na konto i oferował licencje seokatalogów itp. To nie ja oferuję i ktoś próbuję wyłudzić pieniądze od was.

zostana pobrane, trwa to jakis miesiac

chyba nie zawsze, mam strony dodane na poczatku marca i pobrane w calosci i strony dodany w tym samym dniu, ktore

do tej pory czekaja.

od czego to zalezy?

Wykończeniówka Wrocław - jeśli szukasz firmy do remontu lub wykończenia mieszkania

FM Group sklep internetowy - sklep internetowy z produktami FM Group

Hokej Wrocław - amatorska drużyna hokejowa WTH Wrocław

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności