Skocz do zawartości

LinkMe.pl

LinkMe.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się nad nowym produktem Gold z linkme.pl. W sumie fajny pomysł, ale:

- punktacja nie została nieokreślona;

- brak wiedzy nt. ilości domen dodanych do systemu;

- linki w stopkach w domenach, które już są w systemie (ciekawe skąd tam się wzięły to napewno nie linki użytkowników);

- brak reakcji, zaangażowanie ze strony adminów.

Wnioski:

W mojej ocenie system powstał, bo właściciele potrzebowali podlinkować swoje zasoby i wymyślili na to fajny sposób.

Poprawcie mnie jeśli się mylę.

Nie zwykły presell tylko porządne artykuły - btw wymienię się linkiem => PW...

Troche bardziej zwykły artykuły do przedruku...

A także Antyplagiat...

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 8 miesięcy temu...
  • 2 miesiące temu...

Poszukuje pilnie kontaktu z adminem systemu LinkMe.

Ktoś się "bawi" i dodaje nie swoje strony do systemu, przez tą zabawę jeden z klientów wpadł w filtr, więc jego biznes się zwinął.

Jeśli nie uda mi się skontaktować będę zmuszony założyć sprawę karną przeciwko linkme gdyż nie mogę ustalić winowajcy.

A mówią, że jest wolność słowa...

będę zmuszony założyć sprawę karną przeciwko linkme

linkowanie w Polsce nie jest karalne, w związku z czym w sądzie nic nie zdziałasz (zwłaszcza, że pewnie linkują Twojego klienta exact match, żeby wyleciał od przesytu - czyli nie do udowodnienia z czyjej winy był spadek, bo przecież nikt nie zna algorytmu google).

niestety ale google stworzyło taki chory system i tylko ich można za to winić

Mam to samo, że linkują nawet Mnie - dobre podejście.

@unnamed: pomyśl 3x zanim coś palniesz jak łysy o płot.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

...bo przecież nikt nie zna algorytmu google...

I tu się mylisz, google w odpowiedzi na prośbę o zdjęcie filtru podało mi konkretne adresy i linki które powodują problem. Tak więc wiem które linki spowodowały blokadę, wiem jaki to system.

Czy jest karalne? Nie wiem według mnie jest to działanie na szkodę firmy złożę wniosek na policję niech oni ustalą kto jest winny. Działania spowodowały spadek odwiedzin tak więc sprzedaży. Było to działanie celowe. System SWL który pozwala na linkowanie strony która tego nie chce jest współwinny, ponieważ to on w sposób pośredni przyczynia się do blokady.

Jeśli nawet nie uda się założyć sprawy w sądzie to przynajmniej ustalę sprawcę.

A mówią, że jest wolność słowa...

A uzasadnienie do przegranej sprawy będzie mniej więcej takie: "skoro nikt nie zna algorytmu Google to nei można dowodzić, że dane odnośńiki szkodzą lub wplywają korzystnie na jej pozycje".

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

• 1 miesiąc temu...

Czy komuś udało się skontaktować z administracją Linkme.pl?

Też zauważyłem linkowanie do stron nieświadomych właścicieli. Właściciel strony emitującej linki potwierdził, ze pochodzą z Linkme.pl, ale niestety zero odzewu na prośbę o zablokowanie linkowania wysłaną kilkukrotnie do administracji.

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności