Skocz do zawartości

Hosting pod preste

rav88

Rekomendowane odpowiedzi

To jest duży (może nie jedyny, ale na pewno nie "żaden") wyznacznik, skoro nowa wersja pustego skryptu potrzebuje aż 6 jednoczesnych połączeń do bazy. Zakładamy, że strona będzie podłączona do internetu i ktoś będzie z niej korzystał (choćby boty), a nie że będzie to strona zamknięta tylko dla właściciela. Przy paru osobach online czysta presta tworzy już niemałe obciążenie, a przy 1000 produktów to obciążenie jest już naprawdę zauważalne - nie mówię, że to musi być dedyk za 1k/mc, ale shared już pierwszy z brzegu się nie nada, bo pewnie niejedna firma podziękuje takiemu klientowi, a chyba nie chodzi o to, żeby co miesiąc przenosić stronę z serwera na serwer. Imo warto myśleć perspektywicznie i już na początku wziąć coś mocniejszego lub zastanowić się nad innym skryptem.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

17 godzin temu, rav88 napisał:

Jaki polecacie hosting pod presteshop

Polecam hosting i usługi Kolegi z forum: https://www.forum.optymalizacja.com/profile/41504-switspl
Dobierze odpowiednią ofertę i w razie potrzeby pewnie i przeniesie na mocniejsza maszynę . Takie gdybanie wystarczy / nie wystarczy jest średnio praktyczne. Np ostatnio nazwa.pl mojemu klientowi wypowiedziała usługi, które w teorii można by uznać za nadmiarowe i właśnie przenieśliśmy się na wspomniany hosting i przynajmniej ten jeden problem ma z głowy.

Jeśli na start wybierzesz zły hosting, to zamiast skupiać się na sprzedażny Będziesz wisiał na e-mailach / telefonach z BOK hostingu !

Pamiętaj, że ruch na stronie, to nie tylko ruch generowany przez ludzi ale wszelkiej maści botów sieciowych, które potrafią dowalić do pieca = przekroczenie limitów i BAN ...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Duże znaczenie ma też sama optymalizacja skryptu.  Dziurawy i źle zoptymalizowany wysadzi nawet dedyka ;)

Administrowałem przez blisko 5 lat sklepem ~3000 produktów, ~1400-1700 uu/dobę, który postawiony na shardzie w linuxpl śmigał bez zająknięcia. 

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

27 minut temu, SzlafRock napisał:

Sharedy dają radę. Nie najtańsze konta oczywiście. Proponowanie VPSa czy (Ło matko) dedyka to nieuzasadniony wydatek.

Z dedykiem mnie poniosło, przyznaję ;) Natomiast VPS nie jest złą opcją, bo o ile w sharedach powiększa się zazwyczaj tylko powierzchnię i transfer, tak w VPS można zwiększać zasoby i zaczynając od małego konta można skończyć na niemal dedyku. Presta jest skryptem, który wraz z rozwojem (nowymi wersjami) staje się bardziej zasobożernym, stąd uważam że lepiej mieć jednak tę furtkę na upgrade serwera.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności