Skocz do zawartości

Łatwa fraza - katalogowanie ?

Matif

Rekomendowane odpowiedzi

Czytałem wiele opinii, że katalogi już nie są nic warte. Ale u firm pozycjonujących dalej widnieją w ofercie.

Jak to jest?
Katalogowanie tylko do zaplecza, czy można też dodawać główne strony ? 

Katalogi mogą zaszkodzić? Czy ewentualnie po prostu nie pomogą ? 

Forum King of Avalon - kingofavalon.pl

Skoro firmy mogą na tym zarobić, to dlaczego mają z tego rezygnować?

10 godzin temu, Matif napisał:

Katalogi mogą zaszkodzić? Czy ewentualnie po prostu nie pomogą ?

Mogą zaszkodzić, mogą nie pomóc, mogą pomóc.

Jeden seo rabin powie tak, a inny powie nie.

Zostałem SEMitą, żeby nawet w pracy siedzieć przy komputerze B)

Większość katalogów pozwala już tylko na zostawienie "gołego" linka (URL) więc musiałbyś mieć dobrze zoptymalizowaną samą stronę gdybyś chciał na tym bazować. Inna sprawa, że nie zostało ich już dużo i ciągle ubywa. Oczywiście nie mówię o stawianych masowo śmietnikach tylko tych starych.

Artscape - tworzenie stron www | Pomóż Szajce Szarego Wilka: https://pomagam.pl/szajkowepsiaki

zapewne kilkanaście linków w najmocniejszych katalogach nie zaszkodzi, prawdą jest też że takie linki słono kosztują, jak są jelonki które chcą płacić, to co maja agencje tego nie umożliwiać. Osobiście uważam że lepiej przeznaczyć tą kasę na browary, a podczas  spożywania tego zacnego trunku, spokojnie znaleźć darmowe miejsca gdzie można umieścić linki.

Ja na łatwe frazy wybiłem kilka stron do top1 w 4 miesiące (domeny z historią). Rozkład linków był mniej więcej taki: 60% katalogi, reszta podzielona na fora, linki z grafik, dobre precle i 6 stron zapleczowych (tematycznych) na domenę.

Co do katalogów to staram się wybierać te dobre po analizie na majestic i ahrefs. I z reguły opis strony jest na 2000 znaków.

Ostatnie zmiany w algo wujka były dla mnie łaskawe. Luty/marzec wybiło mi stronki do topów. Ale ważny jest też sam kontent. Nad tym spędziłem najwięcej czasu.

wycieczki po górskich szlakach grcsystem.pl

imitacja kamienia i skał

20 godzin temu, blazejs napisał:

Większość katalogów pozwala już tylko na zostawienie "gołego" linka (URL) więc musiałbyś mieć dobrze zoptymalizowaną samą stronę gdybyś chciał na tym bazować. Inna sprawa, że nie zostało ich już dużo i ciągle ubywa. Oczywiście nie mówię o stawianych masowo śmietnikach tylko tych starych.

Przykładem jest dmoz. 

Na mniej konkurencje frazy, wystarczy dobra optymalizacja i trochę linków z dobrych katalogów. Przynajmniej na osiągnięcie TOP10-20.

Szkółka sadzonek winogron w Dolinie Prądnika, sprzedaż sadzonek winorośli.  |  Przewodnik po Ojcowie: Strona o Ojcowskim Parku Narodowym  

Dnia 2.04.2017 o 21:25, Matif napisał:

Jak to jest?

Algorytm Google zmienia się często. Katalogi nie są dobrze postrzegane przez algorytm.  Google potrafi odseparować od wyników poszczególne skrypty, rodzaje jak i strony na których poprzednie się znajdują.. Katalogi właśnie znalazły się na tej liście.

Jest tyko kilka katalogów w miarę mocnych, ale ze względów finansowych nie warto do nich dodawać linka.

Tak jak pisał Arkaszka, lepiej pieniądze przeznaczyć na piwo i rozmyślania nad znalezieniem innej darmowej miejscówki. ;)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

12 godzin temu, Arkaszka napisał:

zapewne kilkanaście linków w najmocniejszych katalogach nie zaszkodzi, prawdą jest też że takie linki słono kosztują, jak są jelonki które chcą płacić, to co maja agencje tego nie umożliwiać. Osobiście uważam że lepiej przeznaczyć tą kasę na browary, a podczas  spożywania tego zacnego trunku, spokojnie znaleźć darmowe miejsca gdzie można umieścić linki.

Dużo takich miejscówek znalazłeś podczas konsumpcji zacnego trunku?

Szkółka sadzonek winogron w Dolinie Prądnika, sprzedaż sadzonek winorośli.  |  Przewodnik po Ojcowie: Strona o Ojcowskim Parku Narodowym  

17 godzin temu, D3eX napisał:

Możesz wybrać parę tych starszych i wartościowych. Coś na pewno pomogą, resztę można odpuścić. Chyba że zależy Ci na spamowych linkach. 

Nowszych i wartościowych nie ma?

16 godzin temu, 5k18a napisał:

Co do katalogów to staram się wybierać te dobre po analizie na majestic i ahrefs. I z reguły opis strony jest na 2000 znaków.

To się nazywa konkretny wpis. :)

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

8 godzin temu, odys napisał:

Wprost proporcjonalnie do zacności trunku i jego ilości

Syn pyta ojca kto to jest alkoholik

o: Widzisz synu alkoholik to taki gość, który widzi podwójnie

o: widzisz te 8 drzew?

o: alkoholik widzi 16 !

s: ale tato tam sa tylko cztery drzewa

Do SEO trzeba miec mocną głowę ;)

Naprawa samochodów i stacja kontroli pojazdów. Stacja diagnostyczna w Pile

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności