Skocz do zawartości

Zablokowana domena przez rejestratora

blancior1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam problem. Moja strona została zablokowana przez rejestratora nadrzędnego z powodu rzekomych wirusów, akurat muszę się z tym zgodzić bo korzystałem z sieci afilacyjnej, których aplikacja 2-3 tyg. temu okazała się być wirusem (rzecz jasna wirusem nie była, fałszywy alert), mimo to aplikacje od razu usunąłem ponieważ dostałem komunikat od google. Miał ktoś podobny problem? Jak długo może trwać odblokowywanie takiej domeny u rejestratora? Rozumiem, że jeżeli przeniosę domenę do innego rejestratora to tam nie będzie zablokowana? Pozdrawiam...

@Moriarty Napisałem do nich i jestem właśnie ciekaw ile będzie to trwało. Stronę mam na bardzo dobrych pozycjach, średnio ~70-100k uu dziennie, gdyby to miało trwać paręnaście dni to potracę pozycję + jestem stratny finansowo, więc nie wiem czy szybciej nie będzie przenieść domeny do innego rejestratora. Nikt nie miał podobnego przypadku? 

Ktoś tu bajki opowiada a nos rośnie jak u Pinokia. Rejestrator nie może tak sobie zablokować domeny, bo mu się wirus nie podoba. Musiałby mieć nakaz prokuratury lub sądu a nie swoje widzimisię. Bardziej prawdopodobna jest blokada konta na hostingu ze względu na wirusa, który może wyrządzić jakieś szkody na całym serwerze.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Dokładnie tak jak pisze @blake rejestrator nie blokuje domeny w takich przypadkach bo nawet skąd by miał wiedzieć że to co jest pod domeną ma wirusy? Nikt tego nie monitoruje z rejestratorów domen, przynajmniej ja pierwszy raz słyszę o takim przypadku. Blokada na hostingu jest dużo bardziej prawdopodobna.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

W takim razie w tym co wkleiłeś masz wszystkie niezbędne informacje. Czego jeszcze chcesz?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

@blake Czytanie ze zrozumieniem się kłania, nie mam podanych niezbędnych informacji, odpowiedź od rejestratora nie równa się z odblokowaniem domeny, w kolejnym ticketcie dostałem wiadomość "zobaczymy co da się zrobić" co nie napawa optymizmem, ponadto jak sam napisałeś zablokowanie domeny bez nakazu jest nielegalne. Więc to chyba normalne, że pytam się czy ktoś miał podobny problem? No ale ty naczelny spamer forumowy musisz pierw się ośmieszyć posądzając o jakieś kłamstwa a potem dodatkowo lać jadem, przewietrz się to może ci przejdzie. 

Nie wierz w to że google pokazuje komunikat w przypadku każdej ze stron, aż takie to ono mądre nie jest.A przypadkiem z Twojej domeny ktoś/coś/Ty szkodliwego nie było wysyłane gdzieś?

Coś mi się tak wydaje że tu jest powód.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

@Finan Tak była udostępniana aplikacja z sieci afilacyjnej, która potem przez antywirusy została uznana za trojana, co oczywiście było false alertem, kod aplikacji był ukryty i wywalało "Win32 Packed Themida" Tylko, że to było 3-4 tyg. temu a aplikacja została od razu usunięta gdy dostałem powiadomienie w gwt. Po za tym przecież jest masa for, które udostępniają niepewne pliki, lub szyfrowane na hasło a nie są wyłączane, więc nie rozumiem czemu akurat o jedną aplikację doczepili się do mnie :mellow:

@MaxPan Czy na tym forum każdy musi posądzać o kłamstwa? Już pisaliście, że zablokowanie domeny jest niemożliwe, gdybym nie dał screenów to pewnie byście szli w zaparte, że opowiadam bajki. NIE BYŁO ŻADNYCH HACKÓW. Przez pp? Nie bardzo rozumiem tego skrótu, chodzi o jakieś hostingi, które płacą za pobrania typu catshare? Z takich również nie korzystałem. Za pobieranie aplikacji z sieci afilacyjnej dostawałem pieniądze, lecz aplikacje były w formie reklamy, co chyba nie jest czymś nielegalnym? Z tego co widzę to chodzi im o wirusy a nie o to czy miałem pieniądze za pobrania bądź o mój content. 

Jest możliwie zablokowanie domeny przez rejestratora lub wprost przez ICANN, znam wiele takich przypadków, chodzi na 100% o to co było na stronie.

Już pisaliście, że zablokowanie domeny jest niemożliwe

Człowieku uspokój się ja Tobie nic nie pisałem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności