Skocz do zawartości

Zablokowana domena przez rejestratora

blancior1

Rekomendowane odpowiedzi

@MaxPan Hmm no to bardzo dziwne, bo moja strona na milion % jest legalna, więc odzyskam ją i tak. Bardziej martwię się o to ile cały proceder będzie trwał, bo jeżeli długo to odbije mi się to na pozycjach. Orientujesz się może czy taką zablokowaną domenę można przenieść do innego rejestratora? Wtedy chyba powinna już działać? 

@SzlafRock Nic tam w sumie niema, jedynie: Name Server: No nameserver

4 godziny temu, blancior1 napisał:

akurat muszę się z tym zgodzić bo korzystałem z sieci afilacyjnej, których aplikacja 2-3 tyg. temu okazała się być wirusem

Dopiero doczytałem.

Może tez tak być że Twoja strona/domena została uznana jako przynależna do sieci botnet.

4 godziny temu, blancior1 napisał:

Rozumiem, że jeżeli przeniosę domenę do innego rejestratora to tam nie będzie zablokowana?

Jeśli została zablokowana przez rejestratora nadrzędnego to nie będziesz mógł nic zrobić z domeną.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

W takich sytuacjach się dzwoni, a nie pisze. Poza tym możesz się spodziewać weryfikacji danych osobowych. W przypadku łamania prawa masz przekichane, ale tak jak pisałeś nic z tych rzeczy więc możesz spać spokojnie.

• 2 tygodnie później...

ICANN potwierdzam. Zablokowali mi domenę .net tylko dlatego, że ponownie nie potwierdziłem iż jestem jej właścicielem. W sumie wysłali jakiegoś maila przypominającego niby ale albo nie doszedł albo utonął w morzu spamu. Dzięki nim miałem dwa dni zablokowaną domenę (akurat weekend wypadał). 

Jeśli mi zablokowali za głupie nie potwierdzenie własności, to pewnie za stronę z wirusami albo w inny sposób łamiącą przepisy też mogą. 

https://netteria.net - tworzenie stron www, aplikacji web, projektowanie, programowanie Windows, usługi IT
Profesjonalne Wsparcie Techniczne PrestaShop | PrestaExpert

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności