Skocz do zawartości

Superhost - zdecydowanie niestety odradzam

Beerbant

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety muszę zrewidować swoją opinię na temat superhostu, O ile wcześniej można powiedzieć "naganiałem" im klientów to teraz zdecydowanie odradzam. Niestety sprawdza się stara prawda, że małe/średnie firmy po fuzji z wielkimi zdecydowanie obniżają poziom świadczonych usług i idą na łatwiznę.

Po raz kolejny wyłączyli mi możliwość kontaktu z klientami przez formularze kontaktowe na moich stronach. Poniżej umieszczam ich głupie tłumaczenie powodu dla którego to zrobili (w sumie tych komentarzy spamowych może było kilkanaście, może więcej ) ale w końcu to tak i tak powiadomienia o nich do mnie !!! Czyli nawet nie miałem informacji aby wejść na stronę i odciąć spamerów ;) 

"blokada funkcji mail była nałożona na konto sh190421 30 marca przez
automatyczny system antyspamowy. Powodem blokady był fakt wysyłki maili
o zawartości uznanej przez filtry za spam. Wiadomość która spowodowała
blokadę zamieszczam w załączniku wiadomosc.txt. Jest ona powiadomieniem
systemu Wordpress o nowym komentarzu na stronie, który to komentarz jest
spamem. Ponieważ jednak powiadomienie zawiera w sobie treść komentarza,
ono również jest widziane przez filtry jako spam."

A teraz kilka słów o ich tym "cudownym" systemie antyspamowym i jego "wspaniałej" konfiguracji" :

1. wcześniej uniemożliwiał granie z poziomu www profesjonalnych skórek zakupionych np. z eleganthemes , informując, że są zainfekowane / podejrzane i w trosce o bezpieczeństwo nie można zainstalować ...

2. system działa na zasadzie kompletnej losowości raz przepuszczając a innym razem nie przepuszczając korespondencji biznesowej co utrudniło mi wykonanie paru zleceń foto (nie dotarły do mnie wytyczne na czas)...

Najgorsze w tym wszystkim jest to, że przez te gównianą konfigurację kilku klientów mogło się poczuć "olanymi" bo po prostu nie miałem żadnej informacji o podjętym kontakcie czy zapytaniu i po braku reakcji z mojej strony po prostu mogli sądzić, że ich olałem ...

Nosz urwana nać !!! Podnieśli mi ciśnienie maksymalnie :P 

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

39 minut temu, Beerbant napisał:

Po raz kolejny wyłączyli mi możliwość kontaktu z klientami przez formularze kontaktowe na moich stronach.

A poczta działa normalnie? Masz u nich?

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Poczta też działa do doopy, tak jak napisałem, raz przepuszcza raz nie przepuszcza , czasami dostaję też korespondencję oznaczoną jako spam a czasami jest zatrzymywana na serwerze i wtedy muszę sprawdzać z poziomu www.

Godzinę temu, AdamBoganD napisał:

Na Twoim przykładzie widać

Mam tam konta od ładnych paru lat i wcześniej nic takiego się nie zdarzało, cyrk rozpoczął się po tym ich połączeniu ....

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

po 1 takiej akcji powinieneś był rozważyć zmianę operatora przede wszystkim poczty.

jeżeli chodzi o shared to te z których korzystam przy firmówkach moich klientów:  kei.pl / iq.pl  - ten drugi wpuszcza trochę więcej spamu. Ale nie gubi maili :)

a9177b36246d7ce96fa698c9971dd36b.png

Sprzęt akwarystyczny kupuj w moim - sklep akwarystyczny.

adwokat częstochowa - Radca prawny Grzegorz Ledwoń. Pomoc w sprawie odszkodowania.

Dodam tylko, że zablokowali mi formularze kontaktowe po .... 7 , słownie siedmiu wysłanych komentarzach ...

@Beer... Zakasaj rękawy i przerzuć ten majdan gdzie indziej :) Ostatnio wyprowadziłem się z Nazwa.pl to przerzutkę miałem gratis. 50% taniej i 0 problemów ze stronami (przynajmniej na razie).

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Niech mnie ręka boska broni przed nazwą :D . Ale fakt , bedzie się zbliżał koniec abonamentu to spierd***m z superhostu byle dalej ;)

Po puszczeniu niezbyt miłego maila, sprawa załatwiona i to działa na plus w superhoście, szkoda tylko, że musiałem użyć argumentów ostatecznych aby w końcu otrzymać :

"Dzień dobry,
obecnie dokonaliśmy zmian w systemie blokowania funkcji mail, w wyniku których tego typu blokady nie będą występować w przyszłości na Pana koncie.
W przypadku pytań, prosimy o kontakt."

Plus dla Superhostu :)

Dnia 8.04.2017 o 13:57, Beerbant napisał:

Niech mnie ręka boska broni przed nazwą

Jednak poczta i strony działały bez zastrzeżeń :P

Plus dla Superhostu

Za co? I jeszcze ten dopisek "na Pana koncie". A co z innymi? Plus dla Ciebie, że drążyłeś temat i napisałeś, żeby na nich uważać.

• 1 rok później...
  • 7 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności