Skocz do zawartości

Google - pare pytan

mesje

Rekomendowane odpowiedzi

A jak wygląda sprawa z linkami ? chodzi o to czy lepiej mieć 10 linków zewnętrznych z różnych domen czy 10 linków zewnętrznych ale z jednej domeny ( logika mówi, że lepiej z różnych-ale jak Google lubi bardziej?), a może niema to znaczenia z kad są linki ? Wiem, że najlepiej u konkurencji umiescic linki i na stronach z wysokim PR lecz chodzi mi tutaj włśnie czy ma to znaczenie czy linki pochodzą z jednej domeny czy z różnych.

chodzi o to czy lepiej mieć 10 linków zewnętrznych z różnych domen czy 10 linków zewnętrznych ale z jednej domeny

Jak pewnie zauważyłeś ostatnio wprowadziłem do Katalogu odbitki cyfrowe, umieściłem linki tylko wewnątrz własnej domeny i w stopce tego forum. Wyniki są bardzo zadowalające ;)

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Piotrku, pamiętaj, że nowe strony otrzymują tzw. boost w pierwszym okresie istnienia w rankingu, zobaczymy jak będzie zachowywała się pozycja za kilka tygodni.

Jeżeli chodzi i źródło pochodzenia linków, to generalnie 'link jest link' :D

Myślę, że różnica jest niewielka - na korzyść linków pochodzących z różnych serwisów.

Zakładam oczywiście, że wszystkie parametry takie jak PR, pokrewieństwo tematyczne, itp. są stałe,

A powiedzcie mi jak to jest ze znacznikiem ALT, bo specyfikacja xhtml wymga użycia tego znacznika a ja nie chce w paru przypadkach użyć opisu rysunku ponieważ niektóre obrazki są wielkosci 1x4 px i mogł by mnie ktoś sgłosic ze spamuje. Myslałem zeby zobić tak: ALT="" (puste)

Ale czy to nieklasyfikowało by sie do "kombinowania" ?

Alty - to tekst alternatywny sla przeglądarek graficznych (analogiczne summary), więc jeśli napiszesz alt="twoje słowo lewa górna ramka" - albo jakoś tak to nie bedzie to spam i nikt cię za to nie powiesi.

Jeśli ukryta powłoka to taka jak by rzeczywiście miała być tekstem na stronie, a tylko jej "tymczasowo nie widac" :-).

i DO NIEJ JAKIS KOMENT DLA NIBY że od ,albo dla webmina w jakimś, dziwnym języku - jak dla google to w inglisz ofkors. A w tym komencie że to stary kawałek strony, albo nowy, cos w ten deseń.

MA to na celu zmylenie przeciwnika. Jak ktoś cię poda do raportu, a oni zaczną to przeglądać to popadną w wątpliwosci, a o to chodzi i może nie wywalą.

Jak to jest z tym Google na co on w końcu "patrzy" ? Dziś tak sobie biegam po Google i niektóre wyniki mnie zadziwiają. Zauważyłem, dosyć dziwne wyniki typu:

strona nie ma słów kluczowych w adresie ma mniej linków (o wiele mniej) i jest wyżej od takiej która ma słowa w adresie, np.1000 linków. O co tutaj chodzi ? Dam ostatni przykład który sobie przeglądam hotele Zobaczcie w zródło pierwszej strony "hotel.pl"

Tu odrazu widzimy, że jednak Google czyta meta description(jak nie ma innego tekstu)

Jak to jest z tym Google na co on w końcu "patrzy" ? Dziś tak sobie biegam po Google i niektóre wyniki mnie zadziwiają. Zauważyłem, dosyć dziwne wyniki typu:

strona nie ma słów kluczowych w adresie ma mniej linków (o wiele mniej) i jest wyżej od takiej która ma słowa w adresie, np.1000 linków. O co tutaj chodzi ? Dam ostatni przykład który sobie przeglądam hotele Zobaczcie w zródło pierwszej strony "hotel.pl"

Tu odrazu widzimy, że jednak Google czyta meta description(jak nie ma innego tekstu)

Sorry Google nic niemusi tam czytać ;)

Hotele .pl ma 10000 linków zewnętrznych i nic więcej nie jest do szczęścia potrzebne

Linki Linki Linki ;)

Pozdrawiam

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

No to super bo ja widze, że hotel .pl (nie hotele .pl) ma 84 linki i jest pierwszy a na drugim miejscu jest hotele .net i ma 844 linki

czym zgrubsza sprawdzasz linki ????

sorry hotel.pl ok 1600

Pozdrawiam

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

Ale mnie zaginasz  ;)  link:hotel .pl (pewnie zle robie ale może teraz się naucze  ;) )

Spoko ja jutro ucze się składać skrzynię biegów :mrgreen:

Polecenie link pokazuje tylko kilka linków było opisywane na forum i ostatnio pokazuje raczej "słabsze linki"

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności