Skocz do zawartości

a może 3 lub 2 pozycja

Beavis

Rekomendowane odpowiedzi

Przez dosc dlugi czas moja strona firmowa byla na 7-8 pozycji , w tej chwili od jakiegos miesiaca jest na 2 ale szczegolnych zmian nie widze. To chyba jest tak ze przeglada sie top10.

Widać wszystko zależyu od branży. Ja na jedno z wyrażen, będąc na 2 stronie wyników ie miałem wogóle wejść , po wejściu na pierwszą stronę coś się ruszyło a teraz gdy jestem na nr 1 mam b. dużo wejść.

Zatem czynnikow jest wiele, jednak zasada pozostaje niezmienna.

Ważne by strona była wartościowa i dawala to czego user szuka. Jeśli nie spełnisz tego warunku okaże się, że 2 i 3 wynik będzie miał tyle samo wejśc co i 1 mało wartościowy.

Chodzi TYLKO o to że liczy się opis i tytuł. I czasem 2i 3 będa lepsze a lnie ze względu że sa 2 i 3 tylko dlatego że są lepiej opisane.

Oczywiście, że opis jest bardzo ważny. Ale jeśli zalezy nam tylko na ruchu na stronie, bo sprzedajemy banery na ilośc wyświetleń, to 1 pozycja jest znacznie lepsza od drugiej i trzeciej.

Dlatego powtórzę raz jeszcze. Zależy jakie mamy oczekiwania, jaka branża i co chcemy osiągnąć.

Z doświadczenia linków sponsorowanych na wyrażenia "sex shop".

Pierwsze miejsca w linkach generowały duży ruch ale nie przekładał sie on bezpośrednio na ilość zamówień.

Przy pozycjach 4,5,6 mimo, że ruch był znacznie mniejszy to ilość zamówień złożoych przez osoby wchodzące przez linki sponsorowane była zadowalająca.

Wniosek? Ludzie zanim zdecydują sie na zakup przegladają kilka stron. Na której zrobią zakup zależy od strony a nie od pozycji. Gdyby mi jednak zalezało na ruchu na stronie to celowałbym na pozycję nr 1.

Myślę że mozna to przełożyc na wyniki naturalne.

każda pozycja jest dobra z ktorej jest klient

Najlepiej byc na wszytskich 10 wtedy mamy 90% ruchu na dana fraze - czesc osob przechodiz na kolejne podstrony.

Z uwagi na fianse jest to nie do osiagniecia, ale uwazam iz licza sie pierwsze 3 pozycje oraz następnie 11-12

bo wskoczeniu na 2 pozycje sprzedaz u mnie w ciagu kilku dni wzrosła a wiec musi byc jakis efekt tego, gdy była na 7-9 pozycji.

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności