Skocz do zawartości

Ocena działań firmy pozycjonującej

kkamilk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie, 

w lipcu ubiegłego roku rozpocząłem współpracę z pewną firmą zajmującą się pozycjonowanie stron.

Aktualnie strona na pozycjonowane frazy jest daleko w d...

Firma tłumaczy się zmianą algorytmów Google :-)
Czy jest szansa, że ktoś z forumowiczów pomoże mi sprawdzić czy podejmowane są jakieś działania w kierunku podniesienia pozycji mojej strony?

• Odpowiedzi 44
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Zapomniałeś dodać, ze co miesiąc płacisz haracz za nic nie robienie ;)

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Godzinę temu, kkamilk napisał:

Aktualnie strona na pozycjonowane frazy jest daleko w d...

No to już bez sprawdzania przez kogokolwiek możesz śmiało przyjąć, że:

1. Nic nie jest robione

2. Coś jest robione, ale nieumiejętnie, czyli de facto patrz punkt pierwszy

3. Głęboko w d...., a nie daleko w d....

4. Ach... mityczne/magiczne zmiany w algorytmie G.

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

12 godzin temu, kkamilk napisał:

Firma tłumaczy się zmianą algorytmów Google :-)

Zmiany były, są i będą. Zmiany w medycynie tez są bardzo często a lekarze muszą za nimi nadążać. ;0

Jeśli firma tak się tłumaczy to zrezygnuj z ich usług.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Po okołu 6 miesiącach jedna z pozycjonowanych fraz (najmniej konkurencyjna) wpadła na chwilę (może kilka dni wg seo-stat) do pierwszej dziesiątki a później skutecznie leciała w dół. 
Z czterech pozycjonowanych fraz dwie są w setce, a dwie pozostałe przez ten okres się nie pojawiły. 
Tematyka to fotografia ślubna a miasto na które frazy są pozycjonowane to Białystok, frazy -> fotograf białystok, fotografia ślubna białystok, fotograf na ślub białystok, fotograf ślubny białystok.
Czy to aż tak trudna sprawa w tej branży?

nawet nie spodziewałem się że jest tylu fotografów ślubnych w Białymstoku :) , frazy nie są mocno kozackie, problemem przeważnie są strony fotografów, dużo obrazków, mało treści, słaba optymalizacja, ciężko te strony pozycjonować, ale większość stron ma te problemy...

14 minut temu, AdamBoganD napisał:

Wykonawcę znalazłaś na oferii bo kojarzę takie ogłoszenie. Rozliczenie jest w abo? Na jak długo umowa? A może wpakowali stronę w cudowny system autolinkowania?

Nie, firmy nie znalazłem w oferii. Tak, rozliczenie jest w abonamencie. Umowa jest na 12 miesięcy

Hej, jeżeli chcesz mieć jasny i klarowny pogląd sytuacji to skorzystaj z jakiegoś profesjonalnego audytu, najpierw zanim skorzystasz przejrzyj umowę czy masz możliwość bez konsekwencji wycofać się z oferty pozycjonowania. Czasami grożą za to potężne kary. Jak robili SWL'em albo nic nie robili to w tym może być problem.

Pozdrawiam serdecznie,

Rafał

https://itimedia.eu

4 minuty temu, Spektrum napisał:

Hej, jeżeli chcesz mieć jasny i klarowny pogląd sytuacji to skorzystaj z jakiegoś profesjonalnego audytu, najpierw zanim skorzystasz przejrzyj umowę czy masz możliwość bez konsekwencji wycofać się z oferty pozycjonowania. Czasami grożą za to potężne kary. Jak robili SWL'em albo nic nie robili to w tym może być problem.

Myślałem o audycie, tylko jak znaleźć firmę, która zrobi to porządnie? 

7 godzin temu, MaxPan napisał:

tak, teraz ktoś klientów linkuje bez 301...

Wieczna wymówka faHowców - linków nie ma bo idą przez 301, efektów nie ma bo zmiana algo albo aktualizacja dt, ciągle tworzymy nowe zaplecze a tak naprawdę ch*** robimy, co miesiąc wystawiamy fakturę na parę stówek i udajemy bohaterów. Nie?:D

A tak na marginesie masz podpisaną umowę na link building czy efekty? Jak efekty to co cię mają obchodzić linki? Ty chcesz pozycji bo za to płacisz, jak ktoś nie jest w stanie tego zagwarantować to papa.

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

Wieczna wymówka faHowców 

czasami owszem to wymówka ale nikt nie mówi, że te 301ki są "tajemni" .

Wiekszośc linkuje przez 301 bo jak przychodzi kolejny "fachowca" ( z różnych powodów) to w 99% przypadkach dotychczasowe linki daje do DT. I taka 301ka to sposób uchronienia miejscówek, zaplecza. Znam przypadek kiedy kolejna firma która przyjęła klienta nawet usunięte linki z zaplecza prywatnego zgłaszała bo te linki "widnieją" w GWT i trzeba ich w taki sposób "usunąć,  inne sytuacje. Odniosłem się do rady zobacz w jakimś serwisie linki do strony, bardzo często to nic nie da jeśli ta 301 jeszcze przed robotem tego serwisu ukryta.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności