Skocz do zawartości

Ocena działań firmy pozycjonującej

kkamilk

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, Nikonem napisał:

Konkretnie niech wskaże wg. jakich zasad mają się rozliczać.Jakie firma ma podjąć działania i z jakim efektem.

Myślisz, że to jest etyczne?  Rozpatrywanie w całości lub fragmentów umowy na pozycjonowanie przez firmy konkurencyjne. JPRDL, śmiech na sali. :D

Bardzo etyczne jest tez rozpatrywanie na forum działań firmy konkurencyjnej. Zawsze jest tak, że to oni źle robią a My dobrze. Nasze umowy są bez zarzutu. Jakby tak było to by nie było takich użytkowników jak  kkamilk.   :)

E.

Moim zdaniem na forum powinien być zakaz oceny działalności firm konkurencyjnych. To jest nieetyczne.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

• Odpowiedzi 44
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
21 minut temu, AdamBoganD napisał:

Zanim autor zdecyduje się na jakieś kroki np. adwokat, musi uzyskać wiedz

Napewno tej wiedzy nie zyska na forum.

21 minut temu, AdamBoganD napisał:

Może w umowie są jakiejś klauzule niedozwolone.

Większość chce pomóc. Po to autor napisał post.

A tu są sami prawnicy i wróże więc pomogą.  Jak można pomóc nie znając domeny???? 

Jeśli chcesz pomóc to napisz do autora pw i pomóż.  Tak wiem wówczas nie będzie lansu kto jest lepszy w układaniu warstw czy pryzm. ;)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Umowa jest na pozycjonowanie serwisu. Płacę miesięcznie abonament + opłata uzależniona od pozycji o ile znajdą się w pierwszej dziesiątce wyników...

Opłata abonamentowa nie jest wysoka, ale biorąc pod uwagę fakt, że strona nie jest pozycjonowana ... mógłbym zainwestować te pieniądze w inną reklamę, która była by na pewno skuteczniejsza. 

Za zerwanie wcześniejsze umowy zleceniobiorca nalicza karę - dwukrotność maksymalnego miesięcznego abonamentu. 

Nie będę udostępniał wszystkich zapisów umowy, mogę ewentualnie w wiadomości prywatnej przesłać osobie, która zechciała by coś doradzić. 

Nie ma sensu żebyśmy się kłócili tutaj kto ma rację a kto nie.

Mi zależy przede wszystkim na zakończeniu umowy z tą firmą, bo straciłem dużo czasu i nadal stoję w miejscu.

Jeżeli ta firma zupełnie nic nie robi w kierunku pozycjonowania mojej strony to chciałbym żeby poniosła konsekwencje.

Samo zerwanie umowy w tym przypadku to tylko przyzwolenie na to aby dalej oszukiwali klientów. 

Godzinę temu, kkamilk napisał:

Mi zależy przede wszystkim na zakończeniu umowy z tą firmą, bo straciłem dużo czasu i nadal stoję w miejscu.

Jedyne logiczne wyjście to polubowne dogadanie się z firmą o wcześniejszym rozwiązaniu umowy bez kar. Jak znam, życie to będzie trudno. Firma będzie musiała zrezygnować z comiesięcznego wpływu z tytułu abonamentu i kary zapisanej w umowie, ale trzeba próbować.

Na początek proponuję wizytę w kancelarii prawnej. Oni wyjaśnią czy jest szansa i co należy zrobić.

Teraz, SzlafRock napisał:

Jedyne logiczne wyjście to polubowne dogadanie się z firmą o wcześniejszym rozwiązaniu umowy bez kar. Jak znam, życie to będzie trudno. Firma będzie musiała zrezygnować z comiesięcznego wpływu z tytułu abonamentu i kary zapisanej w umowie, ale trzeba próbować.

Na początek proponuję wizytę w kancelarii prawnej. Oni wyjaśnią czy jest szansa i co należy zrobić.

Tak spróbuję zrobić. 

Kwestia etyki, prawdopodobieństwo że wykażą skutecznie przed sądem zasadność i wysokość roszczenia jest znikoma. Z usług innej firmy korzystaj bez obaw, udowodnienie przez nich że obsługuje Cię inna firma jest praktycznie niemożliwe. Wypowiedzenie umowy przez Ciebie będzie skutkowało zapłatą tej kary o ile to prawidłowo wykażą, bezpieczniej nie wypowiadać. Natomiast jak wspomniałem kwestia etyki i moralności ;)

11 godzin temu, SzlafRock napisał:

Moim zdaniem na forum powinien być zakaz oceny działalności firm konkurencyjnych. To jest nieetyczne.

Przez konkurencję może tak, ale to zależy od standardu firmy. Tu jednak są nie tylko właściciele takich firm, ale też klepiący dla siebie. Nie wiem nawet czy ich nie jest większość. Ci z kolei to w dużej części robieni wcześniej w wała przez seło firmy. Gdyby nie PiO to gdzie mieliby się zorientować, że są robieni w trąbę? Po to jest forum, żeby wymieniać poglądy. Również w  takim przypadku, gdy ktoś bierze kasę za nic nie robienie.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

12 godzin temu, 5il3nt napisał:

I naprawdę jak pojedynczy użytkownik (w sensie nowa firma seo) zgłosi moją zapleczówkę do disavow to automatycznie moja zapleczówka jest spalona?? :) 

Bez przesady. Dla części osób z tego forum i nie tylko DT to wytłumaczenie wszelkich spadków. Od pewnego czasu każdy update to aktualizacja DT a DT.. jest przereklamowane!

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

14 godzin temu, Nikonem napisał:

Gdyby nie PiO to gdzie mieliby się zorientować, że są robieni w trąbę?

Orientują się doskonale skoro tu przychodzą. Brak zwrotu z inwestycji jest sygnałem, że ktoś robi w trąbę.

14 godzin temu, Nikonem napisał:

Po to jest forum, żeby wymieniać poglądy.

Owszem, ale w podobnych przypadkach teoretyzowanie nie znając domeny do niczego nie prowadzi.

Ciekaw jestem ile autor dostał PW z propozycją pomocy. :)

13 minut temu, SzlafRock napisał:

Orientują się doskonale skoro tu przychodzą. Brak zwrotu z inwestycji jest sygnałem, że ktoś robi w trąbę.

Owszem, ale w podobnych przypadkach teoretyzowanie nie znając domeny do niczego nie prowadzi.

Ciekaw jestem ile autor dostał PW z propozycją pomocy. :)

Jedna osoba w sumie zaproponowała pomoc na PW, otrzymałem bardzo ogólne informacje, ale zawsze coś.

1 godzinę temu, marcin777 napisał:

dodali na darmową miejscówkę, a na niej pojawiło się zaraz tysiące innych linków

to że na miejscówce pojawiło się tysiące innych linków nie powoduje że miejscówka przestaje rankować , jeśli to "mocna" miejscówka

można to testami sprawdzić

Dnia 13.04.2017 o 19:55, wojtekk napisał:

Firma bierze kasę za pozycje a nie za linkowanie. Linki to sobie autor sam może kupić - po to bierze fachowca, żeby przykładał tyle ile trzeba i tak jak trzeba. Nie ma znaczenia czy firma coś robi, czy nic nie robi. Liczą się efekty. Skoro od lipca efktów nie ma to znaczy, że firma się nie zna na robocie.

Trudno się nie zgodzić... Wygląda na to, że firma w tym przypadku nic nie robi, albo coś może i robi, ale wybitnie nieumiejętnie - tak czy inaczej brak przełożenia na efekty i klient powinien mieć możliwość wycofania się z umowy bez żadnych konsekwencji. No chyba, że przyjmiemy, że firma ma taki "model biznesowy" i chce po prostu brać pieniądze za nic, tylko wtedy tym bardziej trzeba uczulać ludzi, żeby trzymali się z daleka od tego typu firm.

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

Po moich kilku mailach oddzwonili z propozycją:

W związku z tym że czynności optymalizacyjne nie dały pożądanego efektu i pewne rzeczy się nie indeksują, bo szablon jest jakiś dziwny. 

Zrobią mi nowy szablon za darmo ... od razu po jego wdrożeniu zauważę efekty ...

Strona jest na wordpressie, szablon kupiony z themeforest, zainstalowane przeze mnie Yoast SEO,

a po 10 miesiącach okazuje się że szablon jest jakiś "dziwny"?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności