Skocz do zawartości

Vat za Google AdWords - nie będąc Vatowcem

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pytanie - bardziej powiedziałbym nieoficjalne, jak to wygląda:

Jeśli nie jestem płatnikiem Vat - a zlecę kampanię google adwords firmie, powiedzmy że wpłacę na budżet 1000zł, firma weźmie 200zł netto za obsługę - wyjdzie mi do zapłąty 1246zł brutto - teoretycznie, bo co wtedy z podatkiem od google? Z tym 1000zł? Muszę się z tym rozliczyć ja? Czy firma która robi mi kampanie? Jeśli ja to płacę - czy mogę jakoś uniknąć płacenia tego podatku? Jakoś go odliczyć albo coś innego (nie do końca oficjalnego..?) Rozmawiałem z moją księgową, ale nie ogarnęła za bardzo tematu - wiem, powiecie mi pewnie zaraz zmień księgową, możliwe że wkrótce to zrobię.

No i jeszcze sytuacja druga czyli gdy ja sam zajmuję się Gogle Adwordsem dla siebie - wtedy ja bezpośrednio dostaję fakturę od Google, ktora jest na pewno na ten 1000zł z informacją, ze ja powinienem się rozliczyć z US mojego kraju - powinienem...

Proszę o sugestie jak to wszystko mogłoby wyglądać, ponieważ w opcji pierwszej - z firmą która się zajmie dla mnie kampanią, wychodzi że musiałbym zapłacić prawie 1500zł mając budżet tylko 1000zł... Przy konwersji 1% nawet nie ma mowy o zarobku, a konwersja może być słabsza.Czy ozostaje mi tylko stać się płatnikiem Vat, chociaż zabawa w tę papierologię związaną z rozliczeniami jakoś mnie nie przekonuje, chociaż pewnie nie taki diabeł straszny...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności