Skocz do zawartości

"Profesjonalisci" z Onetu

c2h5oh

Rekomendowane odpowiedzi

Kilka dni temu moj znajomek stwierdzil, ze reaktywuje swoj stary serwis. Mam troche wolnego transferu wiec moge go spokojnie utrzymac u siebie, tak wiec skonfigurowalem dnsy na przyjecie domenki i prosze go o zmiane delegacji. Nie umie? Dobra, zrobie to za niego - dal mi dostep do panelu zarzadzania domena wykupiona w Onecie (mnie nie pytajcie dlaczego akurat tam). Probuje przeniesc - twierdzi, ze mam nieskonfigurowanego DNSa. Po sprawdzeniu, ze ja wpisuje wszystko ok, dnsy sa ok i kilku probach stwierdzilem, ze skrobne maila do BOKu.

Zrobilem to, co wazne, z wlasnego, osobistego maila nijak majacego sie do tamtej domeny. Strescic go mozna mniej wiecej tak: Mam problem z oddelegowaniem (tu nazwa domeny) na dnsy (dns1) i (dns2) - mimo poprawnej ich konfiguracji otrzymuje komunikat o bledzie (tu cytat). W czym problem?

Nigdzie nie podawalem wlasciciela domeny, na nikogo sie nie powolywalem itp. Po 48h otrzymalem maila o tresci "domena oddelegowana" - nikt mnie nie pytal o dane, nie probowal potwierdzic mojej tozsamosci czy jakichkolwiek praw do domeny - ot zmienili delegacje.

Mam szczera nadzieje, ze sprawdzili, ze w logach sa proby takiej wlasnie zmiany delegacji, ale jakos w to watpie - jakos nie wydaje mi sie zeby logowali wszystkie pierdoly jakie sie zdarzy uzyszkodnikow wklepac w formularz..

c2h5oh

"The day Microsoft makes something that does not suck is probably the day they start making vacuum cleaners"

Kolczyki | Biżuteria Swarovski

......Po 48h otrzymalem maila o tresci "domena oddelegowana" - nikt mnie nie pytal o dane, nie probowal potwierdzic mojej tozsamosci czy jakichkolwiek praw do domeny - ot zmienili delegacje.

Mam szczera nadzieje, ze sprawdzili, ze w logach sa proby takiej wlasnie zmiany delegacji,......

Zostaje tylko nadzieja, że przejżeli logi chodź wątpie, jest też możliwosć, że zmiany zostały w jakis sposób naniesione przez Ciebie tylko "cośtam".

Może jednak być to "żenua" i niefrasobliwość kogoś ...

Więc jak macie jakąś stronke a jej nie lubicie ....i jeśli obsługuje ją Onet.....to ...:angry:

p.s.

Na Twoim miejscu powiedziałbym znajomenu by napisał oficjalne żadanie wyjaśnienia takiego postępowania i by przetransferował gdzieś domenę.

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

Ostatnio mieli stresa, bo, jak sami stwierdzili, ich partner - registrar.com - miał problemy z serwerami i nie mogli rejestrować domen .eu. Podejrzewam, że trochę gromów się posypało, bo admin coś niezbyt miły był przy rozmowie telefonicznej.

Być może powyższe jest właśnie efektem tych problemów. Prawdę mówiąc nie chciało mi się dochodzić co tak naprawdę się stało.

Oficjalna strona serii Football Manager ( FM 2005, FM 2006 ) - CM Revolution

Forza MLKS Woźniki Śląskie!

Mam szczera nadzieje, ze sprawdzili, ze w logach sa proby takiej wlasnie zmiany delegacji, ale jakos w to watpie - jakos nie wydaje mi sie zeby logowali wszystkie pierdoly jakie sie zdarzy uzyszkodnikow wklepac w formularz..

Panie Macieju (mam nadzieję, że się nie mylę co do imienia) ;)

Dlaczego Pan wątpi w powyższe? Zapewniam, że wszelkie próby zmian serwerów DNS są logowane. A skoro w logach jest informacja, że była próba, ale się nie powiodła z powodu błędnego rekordu SOA (albo problemów z odpytaniem dns), to zmiana później też jest dokonywana bez pytania i zbędnego potwierdzania, bo i po co?

Jeśli się nie mylę i domena ta to xxxxxx.org.pl (ilość "x" jest celowa - nazwa domeny o której myślę), to proponuję jednak sprawdzić w wysłanych i zobaczyć, że podał Pan jednak, oprócz nazw serwerów, na które delegacja miała byc zmieniona, również "kawałek namiaru" na właściciela, znany tylko jemu (tzw. onet_id).

Jeśli jednak się mylę i to nie ta domena - to proszę napisać jaka. Skoro padają takie oskarżenia - warto nie chować faktów :)

Pozdrawiam

Daniel Lisowski

Grupa Onet.pl SA

hmmm....

"Szanowni Panstwo, mam problem z oddelegowaniem domeny google.pl ...." ;)

A tak przy okazji to mam prosbe - zrobcie cos z poczta, teraz juz jest lepiej niz przed wakacjami ale i tak w srodku dnia jak jest najbardziej potrzebna to nigdy nie dziala. Wiem ze macie duzo userow ale konta platne powinny dzialac jak platne a nie jak darmowe ...

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Ok, zwracam honor - moja wina.

Faktycznie podalem onet_id, jednak nie wiedzialem, ze nie jest on rownoznaczny z mailem (tzn, ze mail onetowy nie wyglada w ten sposob: onet_id@poczta.onet.pl) - forum Onetu odstraszylo mnie od korzystania z innych uslug ;-)

Sprawa ma sie inaczej, tak wiec ponownie przepraszam - moj blad.

c2h5oh

"The day Microsoft makes something that does not suck is probably the day they start making vacuum cleaners"

Kolczyki | Biżuteria Swarovski

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności