Skocz do zawartości

Wybór szablonu pod kątem pozycjonowania

JaK_666

Rekomendowane odpowiedzi

Dziękuję za pomoc - a raczej próby pomocy. W zasadzie nadal nie wiem jakie rozwiązanie wybrać pod kątem pozycjonowania. Tutaj poszło  ...jak widać powyżej, a podczas rozmów z firmami każdy oczywiście opisywał swoje rozwiązania jako idealne, przy okazji mieszając z błotem konkurencję :) Traktuję więc to wszystko z dystansem, lecz niestety ...jestem bardziej zielony niż tydzień temu. Zdecydowałem więc odpuścić wykonanie wizytówki, a jedynie aktualizować posiadany katalog Presty do wersji 7. Jak mnie zapewnia wykonawca zmieszczę się w 2 k nawet z odświeżeniem grafiki, więc kwotowo zgodnie z założeniami. Do kwestii pozycjonowania wrócę nieco później, bo bez wiedzy łatwo dać się wsadzić na kolejną minę. Pozdrawiam..

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
31 minut temu, JaK_666 napisał:

Zdecydowałem więc odpuścić wykonanie wizytówki, a jedynie aktualizować posiadany katalog Presty do wersji 7. Jak mnie zapewnia wykonawca zmieszczę się w 2 k nawet z odświeżeniem grafiki, więc kwotowo zgodnie z założeniami.

Chciałeś przeznaczyć 2000 na wykonanie prostej wizytówki z kilkoma podstronami? Zrobi się i za 1000. :)

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

1 godzinę temu, JaK_666 napisał:

Dziękuję za pomoc - a raczej próby pomocy.

Zadaj konkretne patynie, bo ty sam nie wiesz czego chcesz !

wordpress za free + Do wyboru:

https://themeforest.net/tags/bootstrap

https://themeforest.net/category/wordpress

Oraz Google na zapytanie: wordpress bootstrap themes jest tego MASA !

ceny dla WP od 30 - 50 $$$ ~ = 50 dolarów amerykańskich =193,96234 złotego polskiego

Same szablony HTML masz w cenie 15 - 20 $$$

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

No cóż ...podczas długiego weekendu miałem okazję trochę poszperać w necie. Jak podejrzewałem kwota za jaką zaproponowano mi wykonać aktualizację presty jest trochę przesadzona - nawet jeśli brać pod uwagę pracę grafika. Potwierdza to tylko moje zdanie, że branża IT jest najbardziej ryzykowną branżą dla klienta - laika. Bez wiedzy nie ma szans by zrobić cokolwiek. Gdy tylko potencjalny wykonawca wyczuwa, że nie mam doświadczenia ...wycena od razu zakłada moje "frycowe" :) Tym razem jednak tak łatwo nie będzie. Oferta wyleciała w kosmos, więc zaczynam jakby od punktu wyjścia.

Postawione na wstępie pytanie mogę więc przedstawić bardziej konkretnie ...czy Prestashop daje się równie skutecznie pozycjonować ? Czy może polecacie jakiś inny, konkretny szablon - "gotowca" - dostępny za rozsądne pieniądze ? Z góry dziękuję za rzeczowe odpowiedzi.

10 godzin temu, JaK_666 napisał:

Postawione na wstępie pytanie mogę więc przedstawić bardziej konkretnie ...czy Prestashop daje się równie skutecznie pozycjonować ?

Prestashop daje się równie skutecznie pozycjonować jak każdy inny poprawnie wykonany serwis www.

Z góry dziękuję za rzeczowe odpowiedzi.

Z dołu proszę.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Czy może polecacie jakiś inny, konkretny szablon - "gotowca" - dostępny za rozsądne pieniądze ? Z góry dziękuję za rzeczowe odpowiedzi.

Dla ciebie rozsądna cena jest jaka? 10zł, 20zł, max 50zł?? W biznesie jest takie powiedzenie, żeby coś wyciągnąć, trzeba najpierw włożyć. 

Ogłoszenie o aktualizacji sklepu niestety wylądowało w KOSZU. Czujny moderator wyłapał jakąś kolizję z regulaminem. Powiesiłem więc temat na Oferii. Jak załatwię sprawę aktualizacji wrócę do tematu optymalizacji i pozycjonowania. Ten temat też będę zlecał doświadczonej firmie lub osobie.

PS: sorry za bałagan. Nie potrafię edytować tutejszych postów, nie udaje mi się też usunąć tego co się przykleiło poniżej :)

Pozdrawiam

Jeśli ktoś prowadzi sklep internetowy i chce zapłacić 300 zł za zlecenie to jest klika możliwości:

- Postawił sklep parę dni temu, nie ma kasy na inwestycje, ale myśli że w kilka dni zostanie milionerem.

- Ma sklep już dość długo, ale nie przynosi on dochodu, myśli że ktoś za jakieś grosze (tak grosze, bo 300 zł w działalności to są grosze), zrobi cud i nagle biznes przyniesie milion złotych.

- Ma sklep i przynosi dochód, ale jednocześnie ma węża w kieszeni.

Żadna z tych powyższych dróg nie jest dobra i nie przyniesie oczekiwanego efektu.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

przede wszystkim nikt się takim zleceniem nie przejmie :)

ale tak wygląda oferia, zlecenie z niej faktyczne są ale jak ktoś się zgłasza z profilu przez pw, bo na takie się nie odpowiada chyba że się promuje a wtedy copy/paste

3 godziny temu, kayman napisał:

no byznesmen się szarpnął :D

https://oferia.pl/zlecenie/item1593504-prestashop-aktualizacja

Drogi "kolego" kayman ...za wszelką cenę starasz się zaistnieć w tym wątku mimo, że Twoje zaczepki pozostają bez odpowiedzi lub są usuwane przez moderatora. Może "podgrzewając" atmosferę na forum zyskujesz w oczach kolegów i jest to metoda na kolejne polubienia ? Nie wiem skąd taka determinacja w dążeniu do skompromitowania samego siebie :) Niestety, ale muszę Cię jednak rozczarować. Oprócz "byznesmenowania" zajmuję się moderowaniem na forach hobbystycznych i dysponuję sporym zapasem cierpliwości to userów tego typu. Nie dam się sprowokować, tutaj forumowej zadymy nie będzie :)

Co do mojego zapytania na Oferii. Budżet podawany na wstępie jest tylko sugestią, która w żaden sposób nie wiąże. Użytkownicy tego serwisu wiedzą o tym doskonale i zupełnie kwotą się nie przejmują ...podobnie jak ja. Jak widzisz składane są tam propozycje od kilkudziesięciu do ponad tysiąca złotych i każdej z nich na pewno się przyjrzę (no, może odrzucając wartości skrajne jako niewiarygodne). Pomyśl więc ..może warto czasem poświęcić minutę na doczytanie, unikniesz kolejnej gafy. Nie chcę być złośliwy, ale nie ma wątpliwości, że jeszcze większą porażkę poniosłeś rokując co do ilości składanych tam ofert ...łącznie z propozycjami na priv jest ich już kilkanaście (zaledwie po kilku godzinach). Sam jestem zaskoczony szybkim odzewem. 

Na przyszłość ...zamiast marnować energię na generowanie pustego ruchu na forum, zastanów się czy podołasz zadaniu i złóż ofertę !  Jeśli nie , to może lepiej się nie kompromituj ? ;) Miłego dnia...

4 godziny temu, Finan napisał:

Jeśli ktoś prowadzi sklep internetowy i chce zapłacić 300 zł za zlecenie to jest klika możliwości:

- Postawił sklep parę dni temu, nie ma kasy na inwestycje, ale myśli że w kilka dni zostanie milionerem.

- Ma sklep już dość długo, ale nie przynosi on dochodu, myśli że ktoś za jakieś grosze (tak grosze, bo 300 zł w działalności to są grosze), zrobi cud i nagle biznes przyniesie milion złotych.

- Ma sklep i przynosi dochód, ale jednocześnie ma węża w kieszeni.

Żadna z tych powyższych dróg nie jest dobra i nie przyniesie oczekiwanego efektu.

Pudło ! :) Wróżką Maćkiem nie zostaniesz, ale masz jeszcze dwie możliwości ...zgadywać dalej lub przeczytać post wyżej w którym opisałem skąd bierze się kwota 300 zł, która Cię zmyliła :) 

42 minuty temu, JaK_666 napisał:

to może lepiej się nie kompromituj

widzisz kompromituję się na tym forum średnio raz w miesiącu wyszydzając takich biznesmenów jak ty

potem okazuje się że miałem rację :)

45 minut temu, JaK_666 napisał:

zastanów się czy podołasz zadaniu i złóż ofertę

zobaczymy czy zleceniobiorca za 3 stówki podoła :)

... jak nie podoła do chociaż nie płacz tutaj :)

Godzinę temu, JaK_666 napisał:

Wróżką Maćkiem nie zostaniesz, ale masz jeszcze dwie możliwości ...zgadywać dalej lub przeczytać post wyżej w którym opisałem skąd bierze się kwota 300 zł, która Cię zmyliła

Nie muszę uwierz mi.Wiem po prostu jakie są realia i na ich podstawie się opieram.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności