Skocz do zawartości

Jak ktoś luknie to może pomoże

muchman

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Taka sobie stronka, ;) www.massivholz.pl ale mam problem z wypozycjonowaniem wogule, a na hasło drzwi konkretnie, zczytałem sie tego forum, i zauważyłem że to nie takie proste

a efekty ulotne. :P

dodałem taki wpis czy to jest ok?

<noembed>

<h1>drzwi drewniane</h1>

</noembed>

Jak ktoś zechce niech pomoże. ;)

Hej,

<noembed>drzwi i meble drewniane-producent Massiv-Holz drzwi,drewno,stolarka,roling, drewniane,zewnetrzne,rzezbione,massiv holz.</noembed>

- widzę coś takiego, a nie to co podałeś. To co podałeś jest ok, ale dodaj więcej kluczy i wydłuż wpis. Najlepiej żeby był dłuższy niż jest teraz.

O Boże, co to za head? Nędzny title i description, zupełnie jak byś pisał w/g wytycznych Onetu ;). Keywords też marniusieńkie, postaraj się bardziej, masz całe 256 (x4) znaków do wykorzystania. Wywal np. ten "roling", na pierwszy rzut oka mało kto po tym nie będzie szukał.

Head jest do napisania od nowa, bo head nie ma.

Popatrz sobie na "www.drzwi.pl" (pierwsze miejsce) - oni zrobili dosyć ładną listę kluczy (choć można byłoby polemizować, choćby razi brak przecinków) a mają do siebie tylko 2 zaindeksowane linki.

Ogólnie z hasłem "drzwi" nie powinno być żadnego problemu, w zasadzie zdobędziesz je przez sam content.

Tysiąc złotych się należy. :)

Pozdrawiam, J.

ta

w tym problem że właśnie wpakowałem się i robie za frajer

bo to jakiś znajomy ojca czy cośtam

dzięki za krytykę

ale jestem laikiem jeśli chodzi o jakikolwiek kod w php

a to powinno mnie tłumaczyć , bałem się napisać głupot

żeby mi ktoś nie powiedział że spamuję albo coś i tak nie wiem o co chodzi ;)

a Kraków blisko Łańcuta zapraszam na browar

mamy fajne knajpki

Hej,

PHP nie ma z tym co pisałem niczego wspólnego - kosmetyczne zmiany w obrębie HTML załatwią sprawę. Moja krytyka to praktyczne rady - wczytaj się w słowa ;). O spamie i niedozwolonych technikach tutaj też się dyskutuje, to forum PiO. Z resztą, 3/4 stosowanych dzisiaj technik, jutro będzie uznane za spam.

Podrasuj head, dodaj ładny noembed, ustaw klucze pod internautów a nie siebie i zdobądź linki z właściwym anchortekstem (starczy z katalogów) - załatwi to sprawę.

... Dzięki za zaproszenie, ale to nie jest najlepszy pomysł, jeszcze 2 mies. temu miałem tam boyfrienda i jeszcze się nie wyleczyłem. Urocza dziura, macie fajną Operę. :)))

Więc wolałbym jednak to tysiąc złotych. :)))

Pozdrawiam, J.

Popatrz sobie na "www.drzwi.pl" (...) a mają do siebie tylko 2 zaindeksowane linki.

Akurat ten serwis ma więcej niż 2 linki. Anchor "drzwi" występuje w postaci nazwy domeny więc w tym przypadku obawiam się że wynik wziął się z linków a nie z właściwej konkstrukcji HEAD.

Można to prosto zauważyć - strona występuje na 1 miejscu dla funkcji allinanchor:

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Witajcie

Popracowałem nad tagami head, no zdecydowanie wygląda to lepiej.

Tera chciałbym pojąć i rozwiązać problem linków, linki wewnętrzne chyba odpadają bo byłyby to wyłącznie swf'y , chociaż z tego co czytałem na forum flasha sprawa jest niejasna jesli chodzi o inexowanie przez Google swf'ów i wkońcu nie wiem czy dawać linki do podstrony w formacie swf

która w nazwie ma słowo kluczowe "drzwi".

Natomiast linki (niech ktoś mnie poprawi jeśli znowu się zbłaźnię) zewnętrzne jeśli dobrze zrozumiałem posty o linkach to np. link do mojej strony w katalogu Onetu, lub gdzie indziej, i wydaje sie że linki zewnetrzne są dosyć pożyteczne o ile zrozumiałem zasade ich działania w przeglądarce podczas wyszukiwania. Ja chetnie bardzo chetnie będe dodawał linki , tylko nie wiem czy można dodawać po zaindeksowaniu przez wyszukiwarkę, czy będąpomagać czy przeszkadzać, no i jak właścciwie to wpisać, jaka powinna być konstrukcaq tagów.

Pozdrawiam

Ha, Michał, faktycznie, zupełnie o tym nie pomyślałem. ;)

Pewnie się przyczepicie, ale ja bym to zrobił tak:

<title>"Drzwi Massiv-Holz"</title>

- Może lepiej: "Drzwi Massiv-Holz: stylowe drzwi drewniane, meble drewniane, drzwi aluminiowe" :P. Potem jak będziesz nie daj Boże na 2 miejscu, to aptekarską wagą dodasz/odejmiesz słowo.

<meta name="description" content="Drzwi i meble drewniane to oferta firmy Massiv-Holz, budujemy drzwi zewnetrzne, wewnetrzne,

bogato rzezbione lub z witrazem, drzwi nowoczesne w pelnej palecie 

wzorów i kolorów, produkujemy równiez okna i drzwi aluminiowe, 

meble stylowe, zabudowy, fasady, ogrody zimowe">

- To mi się akurat merytorycznie podoba, ale używaj polskich znaków! Pisząc "wewnetrzne" (bez pl) zmarnowałeś ten keyword... Poza tym, popatrz sobie na G+O+P i przeanalizuj jaka część z tego będzie widziana przez Internautę - powinna być widziana w miarę możliwości jego jak najbardziej składna i zachęcająca część.

<meta name="keywords" content="drzwi, zewnetrzne,zewnetrzne, wewnetrzne, wewnetrzne, wewnštrzlokalowe,wewnatrzlokalowe, wejsciowe, wyjsciowe, drewniane, aluminiowe, z drewna, drewno, stolarka drzwiowa, otworowa, rzezbione, rzezbione, witraz, witraz, pelne, oszklone, prawe, lewe, debowe, debowe, dab, dab, tartak, przecieranie drewna, meble, kuchenne, do sypialni , pelna zabudowa, pelne zabudowy, drewno lite, klejone, oscieznice regulowane, oscieznice, framuga, rama, zamek, zawiasy, okucia, szyba, klamka, kaseta, wykonczenie, blat, masiwchols, masivholz, Massiv-Holz,massiv holz">

- Nie powtarzaj keywords po sobie! W obrębie całego meta tak, ale nie bezpośrednio po sobie. Nazwa firmy (jako że jest w miarę unikatowa) sama się wypozycjonuje. Popełniasz też podstawowy błąd początkującego - pomyśl nad słowami: "tartak, przecieranie" i podobne. To są keywords pod Ciebie, a nie pod Internautę - Ty tam przez to trafisz, oni nie. Ale prawda jest taka, że dopiero po 3 miesiącach od istnienia strony z przeglądarek, możesz z logów wygrzebać, na jakie słowa najbardziej jest warto pozycjonować.

Pozostałe info masz na prv. ;)

Pozdrawiam, J.

A niech mnie, ale wyczerpująca odpowiedz :) .

Dostawca miejca na stronę oferuje niezłe statystyki, jesli chodzi nawet o słowa kluczowe dzieki jakim wywołuje stronę, no i żądania , ale nie wiem co to, pewnie jakoś to napiszę wszystkiego nauczyłem sie sam nawet

Maxa 3D , ale no tego to ja nie musze umieć nie mam ścisłego umysłu

i zdecydowanie wole gmerać przy grafice.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności