Skocz do zawartości

Liczba odwiedzin a pozycjonowanie.

sebaian

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli możliwe, że google wykorzystuje Google Analytics do badania kliknięć na moją stronę, czasu wejść itp ?

czy to tylko spiskowa teoria dziejów ?

jeśli mam małą ilość odwiedzin to wywalić tego "konia trojańskiego" ze strony ?

Jeśli zbliża się Twój ślub i wesele to pewnie oglądasz różne suknie ślubne. Ciekawe suknie ślubne znajdziesz pod linkiem. Jak wiadomo suknie ślubne są tylko dla kobiet ;)

4.jpg

• Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Moze ruch na stronie nie jest aktualnie uwzgledniany w algorytmie, ale w jakims stopniu kiedys bedzie. Naturalna kolej rzeczy. Nie chodzi o karanie nowych stronek z malym ruchem, ale o kare dla smieci z top10. Dlaczego g..wniana za przeproszeniem stronka z P/Visit na poziomie 1.01 ma przeskakiwac interesujaca stronke z P/Visit powyzej 10 ???

Wchodzenie na beznadziejne strony po wyszukaniu danej frazy = niezadowolenie uzytkownikow = szukanie przez nich alternatywnych sposobow na wyszukiwanie = odplyw klientow = mniej kasy

imho powodem dla ktorego aktualnie nie jest to brane po uwage jest wylacznie problem z miarodajnym pomiarem ruchu, a nie to, ze zepsuloby to algorytm. Wcale nie musialoby niczego psuc jesli zostaloby wlasciwie wlaczone do istniejacego.

jesli jestes zalogownay w top10 masz stronki na ktore juz klikałes kiedyś.

jestes tego pewny?

Prawie caly czas jestem zalogowany. Sprawdzane frazy sa ciagle w tym samym temacie, wiec G. powinno juz maksymalnie spersonalizowac moje wyniki biorac pod uwage czestotliwosc sprawdzanai konkurencji.

Nie zauwazylem jednak roznic w wynikach mimo wylogowania sie, zmiany IP z ktorego sprawdzam.

jesli jestes zalogownay w top10 masz stronki na ktore juz klikałes kiedyś.

jestes tego pewny?

Ja też to zauważyłem - strony raz kliknięte znajdują się pózniej wyżej w wynikach wyszukiwania !

Fałszowało mi to wyniki kiedy sprawdzałem pozycje klientów !

Wyjątkowe szkolenia o marketingu internetowym!

Współorganizowane przez

SprawnyMarketing.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności