Skocz do zawartości

Wpływ reklamy na zapleczu na pozycjonowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym poradzić się Was w następującej sprawie.

Czy zamieszczanie na większości stron zapleczowych jednego kodu AdKontekst albo OnetKontekst zwiększa Waszym zdaniem realnie szanse powiązania ze sobą stron zapleczowych przez Google? Warto to robić, czy lepiej nie? Z jednej strony dobrze byłoby, aby zaplecze na siebie zarabiało, z drugiej ważne jest bezpieczeństwo pozycjonowania. Dotychczas nie zamieszczałem reklam na zapleczówkach.

Też o tym myślałem, nie wiem czy to ryzyko że strona straci jak poumieszczasz tam jakieś SWLe czy nie ma większych obaw - o reklamy na taryfie CPC mniej bym się obawiał bo one nie mają przeznaczenia do manipulowania stricte wynikami w SERPach (aczkolwiek, trochę mają).

Tylko że musisz mieć naturalny ruch żeby to miało sens, a zapleczówki na ogół słabo z tym mają? SWL płacą za parametry strony pod SEO, więc to prędzej bym widział.

Dnia 1.05.2017 o 20:55, Beltan napisał:

Też o tym myślałem, nie wiem czy to ryzyko że strona straci jak poumieszczasz tam jakieś SWLe

Trzeba być niezłym debilem, żeby na zaplecze wrzucać swla.

Taniej wyjdzie kupić sobie punkty i linkować swlem niż zapleczem, które defacto po podpięciu kodu staje się tym samym swleme a nie żadnym zapleczem:D

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

20 godzin temu, wojtekk napisał:

Trzeba być niezłym debilem, żeby na zaplecze wrzucać swla.

Taniej wyjdzie kupić sobie punkty i linkować swlem niż zapleczem, które defacto po podpięciu kodu staje się tym samym swleme a nie żadnym zapleczem:D

Pytam bo może ktoś zrobił i powie że nie ma obawy, tragedii nie było zaplecza nie padły, a za zainstalowany u siebie boks na SWL dostaje co się należy.

SWL pochłaniające całe zaplecze brzmi jak film katastroficzny. To nie było pytanie do wróżbity Jackowskiego tylko o konkretny przykład z życia wzięty.

Ale jakich przykładów oczekujesz? Podpinasz swl do zaplecza - zaplecze staje się publicznym swlem. Co tu dodawać? Jedyne co można napisać, to że szkoda kasy na takie zaplecze. Lepiej kupić punkty w swlu.

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

W dniu 8 marca Google wprowadziło kolejną aktualizację algorytmu
Wszystko wskazuje na to, że celem wdrożenia algorytmu „Fred” było obniżenie pozycji witryn nastawionych głównie 
na generowanie zysków z programów partnerskich i reklam.
Jak łatwo można się domyślić, wiele witryn odnotowało spore spadki sięgające nawet 70-80% ruchu organicznego

https://blog.widzialni.pl/nowa-aktualizacja-google-fred-czyli-spore-zamieszanie-w-wynikach-organicznych/

Hmmmm...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności