Skocz do zawartości

Gwarancja google

pulber

Rekomendowane odpowiedzi

Google nigdy nie dawało na nic gwarancji - a wręcz często zmieniało swoje stanowisko.

Te dane są szacunkowe - natomiast w rzeczywistości bywa różnie.

Kiedyś miałem 3 strony w Top 10 na mocno konkurencyjne hasło i okazało się, że to co jest w statystykach do wejść na 3 strony należy podzielić i to bardzo mocno.

Natomiast był to jeden taki przypadek, gdzie mogłem zrobić takie porównanie - więc nie należy brać tego za pewnik.

42 minuty temu, pulber napisał:

ale potrzebuje znaleźć ten fragment w ich regulaminie świadczenia usługi.

Chciałbyś aby za ciebie znaleźć ten fragment? Czyco?

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

dzięki za link. Przestudiowałem całość ale dalej nie widzę tego czego szukam. Chcę znaleźć zapis w regulaminie google gdzie oni jasno potwierdzają lub zaprzeczają gwarancji co do średniej liczby wyszukań w planerze słów kluczowych. Dajmy na to mamy frazę pokrycia dachowe szczecin i przedział od 10 do 100 wyszukań miesięcznie, moje pytanie brzmi, jaka jest gwarancja że te liczby są prawdziwe?

pulber, napisz po co Ci ta informacja (choć większość się domyśla).

Jak Google może dać gwarancje na coś, co jest niezależne od niego ? Dane w Google są obliczane na podstawie próbkowania i różnych algorytmów, gdyby Google miało przechować wszystkie dokładne dane o ilości wyszukiwań, to by kończyło się już miejsce w serwerowniach na marsie :-) 

Pozdrawiam, (-;

www.topposition.pl - Top Position

tp468x60_banerrr.png

Dnia 1.05.2017 o 08:21, AQQry napisał:

pulber, napisz po co Ci ta informacja (choć większość się domyśla).

Jak Google może dać gwarancje na coś, co jest niezależne od niego ? Dane w Google są obliczane na podstawie próbkowania i różnych algorytmów, gdyby Google miało przechować wszystkie dokładne dane o ilości wyszukiwań, to by kończyło się już miejsce w serwerowniach na marsie :-) 

Zawieram umowę z większym klientem i tam jest mowa o pewnej odpowiedzialności i o określenie kto ją faktycznie ponosi. Mi chodzi o prostą rzecz, google przedstawia dane w postaci od 10 do 100 wyszukiwań miesięcznie dla danej frazy. Mi chodzi o miejsce w regulaminie gdzie ustosunkowują się do przedstawianych przez siebie danych czy biorą za nie odpowiedzialność czy nie ( wiem że nie ale nie wiem gdzie to znaleźć)

W Planerze słów kluczowych na dole strony masz informację: " Ważne: To narzędzie generuje propozycje grup reklam i słów kluczowych, nie gwarantuje jednak ich lepszej skuteczności. Odpowiedzialność za wybór słów kluczowych i ich zgodność z naszymi zasadami reklamowymi oraz z obowiązującymi przepisami prawa ponosi reklamodawca. "

Dane z tego narzędzia są poglądowe jak wszystko od Google. Nie możesz żądać gwarancji od Google bo oni takowej nie udzielają.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Żal mi trochę tego "większego" klienta. Martwić się o takie pierdoły, przy zlecaniu kampanii osobie bez doświadczania (tak nie masz go, bo byś wiedział, że dla kont z kampaniami są podawane konkretne wartości, a nie przedziały).

Nie odbieraj tego źle, ale wydaje mi się, że źle podszedłeś do tematu (tu na forum), myślę, że powinieneś opisać cały problem, a nie samemu szukać rozwiązania, które Tobie wydaje Ci się dobre. Jak nie wpadniesz na ilości wyszukiwań, to wpadniesz w czymś innym. 

Pozdrawiam, (-;

www.topposition.pl - Top Position

tp468x60_banerrr.png

Dnia 4.05.2017 o 18:55, AQQry napisał:

Żal mi trochę tego "większego" klienta. Martwić się o takie pierdoły, przy zlecaniu kampanii osobie bez doświadczania (tak nie masz go, bo byś wiedział, że dla kont z kampaniami są podawane konkretne wartości, a nie przedziały).

Nie odbieraj tego źle, ale wydaje mi się, że źle podszedłeś do tematu (tu na forum), myślę, że powinieneś opisać cały problem, a nie samemu szukać rozwiązania, które Tobie wydaje Ci się dobre. Jak nie wpadniesz na ilości wyszukiwań, to wpadniesz w czymś innym. 

A kto powiedział że mam mieć doświadczenie w kampaniach google? Stoję przed zadaniem dopracowania szczegółów umowy i proszę o odpowiedź na proste pytanie bez filozofowania i epitetów, skoro jesteś specjalista to powinieneś wiedzieć czy dane udostępniane przez google w planerze są gwarantowane czy nie. Tylko tyle i nic więcej. Skoro tego nie wiesz to się nie wypowiadaj, bo po co zaśmiecać wątek.

Dnia 4.05.2017 o 12:44, SzlafRock napisał:

W Planerze słów kluczowych na dole strony masz informację: " Ważne: To narzędzie generuje propozycje grup reklam i słów kluczowych, nie gwarantuje jednak ich lepszej skuteczności. Odpowiedzialność za wybór słów kluczowych i ich zgodność z naszymi zasadami reklamowymi oraz z obowiązującymi przepisami prawa ponosi reklamodawca. "

Dane z tego narzędzia są poglądowe jak wszystko od Google. Nie możesz żądać gwarancji od Google bo oni takowej nie udzielają.

ten fragment widziałem, ale widzisz nie mówi on wprost o liczbie wyszukiwań a właśnie ten parametr mnie interesuje.

Kolego,  jeśli nie potrafisz wyciągnąć wniosków z tego tematu to nikt cię nie nauczy myślenia.  Widocznie jest już na to za późno. 

Dostałeś już kilka odpowiedzi na nurtujące cię kwestie. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności