Skocz do zawartości

Czy katlogowanie ma jeszcze jakikolwiek sens?

mezon123

Rekomendowane odpowiedzi

Odpowiedź jest prosta z każdej strony gdzie uda się pozyskać jakiś wartościowy link.Linkowanie tylko z blogów/for/katalogów skończyło się z 10 lat temu? Tzn.warto z nich linkować,ale to nie te czasy że w konkurencyjnych frazach będzie widać jakiś konkretny efekt.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

A jak oceniacie wartość takiego linku bo ja do swojej stronki dodając linki sprawdzam tym: https://pl.majestic.com ?

Ja korzystam z Ahrefs. Nie wiem w jakim tempie majesctic wyłapuje nowe linki do strony, ale a ahrefs czasem pojawiają się już kilka godzin do ich dodaniu.

Rankingi sprzętów AGD i RTV - Rankingly.pl

Najlepsze perfumy - Parfumeo.pl

Wracając do katalogów to moim zdaniem wciąż warto katalogować stronę, oczywiście odpowiednio dobierając katalogi pod względem jakości. Ich skuteczność zależy od konkurencji na daną frazę, na niektóre lokalne frazy parę katalogów potrafi zdziałać cuda :)

Webpiksel.pl - strony internetowe dla firm z Płocka, Włocławka, Mławy, Płońska i Ciechanowa

No i tu jest problem że nie rozumiesz. Jeśli myślisz że fora/blogi (które często mają no-follow) to jedyne miejsca gdzie można pozyskać link to bardzo się mylisz.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności