Skocz do zawartości

Zakup domeny a poprzedni właściciel

skynetic

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, mam pytanie dotyczące zakupu domeny na taka samą nazwę oraz branżę poprzedniego właściciela. Mianowicie firma którą otwieram nazywa się tak samo jak firma która zamknęła się parę lat temu - czy wykupienie zwolnionej przez tą firmę domeny ( podkreślam ze to firma z dokładnie tej samej branży co moja) to dobry pomysł czy raczej nie?

Prosiłabym o podpowiedź

Dziękuję

www.skynetic.pl - filmy, fotografia i wizualizacje reklamowe

piorunstudio.pl - Nowe studio fotograficzne w Łodzi

Jest jeszcze pytanie: jak długa firma, na którą chcesz rejestrować domenę istnieje - równie długo co poprzednia, która była właścicielem domeny czy powstała "przed tygodniem"?

Jeżeli "przed tygodniem", to firma X (poprzedni właściciel) może wytoczyć Ci sprawę z powództwa cywilnego o nieuczciwą konkurencję - wystarczy tylko aby w sądzie udowodniła, że znałeś historię firmy X przed rejestracją domeny i firmy i mają duże szanse wygrać.

Drugie pytanie wiąże się z nawą własną domeny - jeżeli to coś w stylu "mycie okien" to luz, ale jeżeli jest to już konkretna nazwa własna to patrz wyżej :)

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Firma została zamknięta, więc w czym problem? Co innego gdybyś ładował się w jakąś markę zastrzeżoną, a co innego w nieistniejący podmiot.

Ja mam opory tylko przy domenach ze znakami, markami zastrzeżonymi. I tak mi się ostatnio przypomniało, że jakiś rok, dwa lata temu odpuściłem sobie domenę snickersmobile.pl, a teraz widzę, że ktoś postawił na tym mięsistego spama. Jak widać, da się.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności