Skocz do zawartości

Zaindeksowana strona - zmiana z "bez www" na "www"

loozak

Rekomendowane odpowiedzi

Przejąłem po kimś domenę powiedzmy xxx.pl

Zaindeksowaną już przez google jako xxx.pl (bez www)

Po sprawdzeniu linków prowadzących do strony okazało się ,że 90% nich prowadzi do domeny www.xxx.pl

Pytanie moje brzmi , czy przekierować na www.xxx.pl tylko w g. console czy zrobić jeszcze jakieś dodatkowe przekierowania 301 w htaccess na serwerze ?

A może nie zmieniać w g. console nic i zostawić "bez www" a tylko jakieś przekierowanie w htaccess ?

Będę wdzięczny za odpowiedź :)

W naszej firmie na hasło rolety opole otrzymają Państwo rabat 30% na wszystkie systemy zaciemnień wnętrz.

a co ja tam pozycjonuję , na własne potrzeby i już mnie to przerasta ;) ja inna branża

Do tej pory zajmował się tym pozycjoner ale chyba zmarł bo się nie odzywa ;)

Lepiej napisz mi tu szybko odpowiedź a nie się czepiasz heh :P

W naszej firmie na hasło rolety opole otrzymają Państwo rabat 30% na wszystkie systemy zaciemnień wnętrz.

W search console ustawione jest na "bez www" natomiast w htaccess nie ma przekierowania.

W momencie kiedy zrobiłem przekierowanie w htaccess to w search console pojawił się błąd mapy strony. Dlatego mnie to przerosło :)

Czy taki zapis w htaccess może być czy coś się tu gryzie ?

<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^index\.php$ - [L]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /index.php [L]
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.xxx.com(.*) [NC]
RewriteRule ^(.*)$ https://xxx.com/$1 [R=301,L]
</IfModule>

ten wpis co dałem na górze działa poprawnie ale wolałem się upewnić :)

Polecam BeamUsUp SEO  lub  Screaming Frog :) przydatne narzędzia 

Szkółka sadzonek winogron w Dolinie Prądnika, sprzedaż sadzonek winorośli.  |  Przewodnik po Ojcowie: Strona o Ojcowskim Parku Narodowym  

To oznacza, że nie masz  przekierowania na jeden adres SG. Musisz zachować spójność i wszystkie adresy twojastrona.org.pl/*   jak index.html, index.htm, index.php przekierować na   https://www.roletki.org.pl. W tym momencie może wystąpić duplikacja, jak sam widzisz wskazał Ci na to program to oznacza, że brakuje Ci tego przekierowania.

Szkółka sadzonek winogron w Dolinie Prądnika, sprzedaż sadzonek winorośli.  |  Przewodnik po Ojcowie: Strona o Ojcowskim Parku Narodowym  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności