Skocz do zawartości

Problem z indeksowaniem

kevin19x

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem z indeksowaniem witryny,która znajduje się na zewnetrznym serwerze klienta,do którego nie mam dostępu mogę jedynie zlecić wprowadzenie pewnych modyfikacji. 

Po wpisaniu site:nazwadomeny.pl

pokazuje się komunikat 

Opis tego wyniku jest niedostępny. Przyczyna: plik robots.txt tej witryny....

domyślnie robots.txt był ustawiony na
User-agent: *
Disallow:/

po modyfikacji  obecnie wyglada to tak

Disallow:

i niestety nie rozwiazało to problemu 

w meta poprosiłem o dodanie zapisu 

<meta name="robots" content="index,follow"> co też nie pomogło.

Nie mam już pomysłów co może jeszcze blokować indeksowanie. Myślałem żeby przyjrzeć się może  htacess  i tam szukać witryny.  

Ktoś podpowie mi co może powodować tego typu bład ?

Wykonaj test: https://search.google.com/search-console/mobile-friendly 

I po weryfikacji jeśli jest mobilny użyj opcji dodaj do indeksacji. Nie wymagany dostęp do FTP. W testach indeksacje nowo adresu miałem średnio po 1 minucie.

Lub zweryfikuj domenę i w konsoli zgłoś do indeksacji.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Wykonaj test: https://search.google.com/search-console/mobile-friendly 

I po weryfikacji jeśli jest mobilny użyj opcji dodaj do indeksacji. Nie wymagany dostęp do FTP. W testach indeksacje nowo adresu miałem średnio po 1 minucie.

Lub zweryfikuj domenę i w konsoli zgłoś do indeksacji.

Poprosiłem aby dodali stronę do google webmaster tools     po wykonaniu testu : 

Strona jest nieosiągalna
Strona może być niedostępna lub blokuje ją plik robots.txt
a czy może to być wina pliku htacess ? Może tam coś siedzi co blokuje witryne?

Podaj adres przedmiotowej domeny.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Jeśli nie masz potrzeby blokowania zasobów plik  robots powinien wygladać tak:

Allow: /

Sitemap:  https://domena.pl/sitemap.xml

Szkółka sadzonek winogron w Dolinie Prądnika, sprzedaż sadzonek winorośli.  |  Przewodnik po Ojcowie: Strona o Ojcowskim Parku Narodowym  

Udało się zrobic mobile friendy test i dodałem stronę do indeksu . W google webmaster tools statystyki indeksowania 0 , przy wykorzystaniu funkcji pobierz jako google prawidłowo wczytuje strone .

Mogę zlecić zmiane robots.txt i zrobić mapę wityny z tym że w google webmaster pokazuje że nie ma żadnej blokady w robots.txt a po wpisaniu site:

Opis tego wyniku jest niedostępny. Przyczyna: plik robots.txt tej witryny  dalej to wyskakuje.

Udało się zrobic mobile friendy test i dodałem stronę do indeksu . W google webmaster tools statystyki indeksowania 0 , przy wykorzystaniu funkcji pobierz jako google prawidłowo wczytuje strone .

Mogę zlecić zmiane robots.txt i zrobić mapę wityny z tym że w google webmaster pokazuje że nie ma żadnej blokady w robots.txt a po wpisaniu site:

Opis tego wyniku jest niedostępny. Przyczyna: plik robots.txt tej witryny  dalej to wyskakuje.

Przesłałeś stronę do rozpatrzenia w  "Pobierze jako Google" w GSC (dawniej google webmaster tools) ?

Szkółka sadzonek winogron w Dolinie Prądnika, sprzedaż sadzonek winorośli.  |  Przewodnik po Ojcowie: Strona o Ojcowskim Parku Narodowym  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności