Skocz do zawartości

Linki na stronach .pl do strony .es jaki efekt?

DjRuta

Rekomendowane odpowiedzi

MNiej wiecej tak jak w temacie.

Chodzi mi o to czy sie oplaca kupowac linki w polskich serwisach i stronach aby linkowac strone hiszpanska.

Czy linkujac tak to w wynikach na www.google.es bede widzial dobre rezultaty czy nie ?

Czy tez moze na www.google.pl bede widzial na wysokich pozycjach moja hiszpanska strone a na www.google.es nie bedzie jej albo bedzie bardzo nisko. Strona ogolnie juz jest troszke wypozycjonowana ale cche na inne frazy wypozycjonowac no i wbic sie w koncu w top 5.

Jezeli ktos ma doswiadczenie w tym temacie to prosze o wypowiedz.

Chodzi mi o to czy sie oplaca kupowac linki w polskich serwisach i stronach aby linkowac strone hiszpanska.

Nie oplaca sie

Czy linkujac tak to w wynikach na www.google.es bede widzial dobre rezultaty czy nie ?

duzooooo slabsze niz bys linkowal ze stron .es (nie tyle domeny co jezyka)

Czy tez moze na www.google.pl bede widzial na wysokich pozycjach moja hiszpanska strone a na www.google.es nie bedzie jej albo bedzie bardzo nisko.

BINGO

Pozdrawiam, breja

wl4u3.gif

Mozesz sobie rozwalic geolokalizacje.

PS cos w twoim katalogu katalogow brak hiszpanskich znakow :)

La Palma tu żyję.

Strony www, ilustracja to robię.

Link Vault jest spoko.

Ja mam inne doświadczenia. Linkuję z polskich (bo dużo tańsze) na angielskie słowa kluczowe i jest całkiem nieźle.. wpisz w google.com "evening gowns" albo "evening dresses" - 4 i 5 wynik. Przed linkowaniem z polskich stron miałem pozycje 22 i 45

ja też mam linki głównie z polskich stron i pod "silver jewellery producer" na google.com jestem na 6 miejscu. Choć podobno język na znaczenie dlatego staram się linkować ze stron w języku ang.

A czy nie jest przypadkiem tak, że google.com inne wyniki pokazuje dla kogoś kto jest w Anglii a inne dla kogoś kto je przegląda w Polsce na google.com?

A czy nie jest przypadkiem tak, że google.com inne wyniki pokazuje dla kogoś kto jest w Anglii a inne dla kogoś kto je przegląda w Polsce na google.com?

Jeżeli ustawisz parametry to nie

https://www.google.com/search?hl=en&q=airsoft

powinno dać wszędzie (nie lucząc różnic D.C> ten sam wynik.

Nie przeceniajcie geolokalizacji Google - ona działa gdzie indziej i służy do czego innego.

W przypadku wątpliwości co do słuszności mojej odpowiedzi proszę najpierw przerpowadzić test na jednej frazie np:

https://66.249.93.147/search?hl=en&q=paintball

w 3 częściach świata i dopiero wtedy ewentualnie kwestionować :). Oczywiście z przyjemnością przyznam rację jeżeli będą różne wyniki.

Geolokalizacja działą przy wyświetlaniu reklam, czy domyślnych ustawieniach danego kraju.

Mozesz sobie rozwalic geolokalizacje.

Uściślijmy nie konkretnie goolokalizację, a gółwny(przewodni) język strony. Przy przewadze linków z polski strona może zostać uznana przez Google za Polską i być wysoko w wynikach search?hl=pl zamiast search?hl=es.

Oczywiście kilka linków polskich przy sporej ilości hiszpańskich nie zaszkodzi (pomogą), ale nigdy nie wiesz kiedy przekroczysz granicę :-(

• 8 miesięcy temu...

Mhh.No to dośc ciekawe ja pozycjonuję domene słowacką pod słowami polskimi i jest bardzo ciężko!!!.Hasła nie sątrudne linkuje chyba od 4 miesięcy.Linkuje koło 30-40 linków dziennie i bardzo bardzo poowoli.

UX+SEM=ROI!

mail:dszpak(malpa-at)gmail.com

• 14 lat później...
W dniu 9.09.2006 o 10:54, kadzielawski napisał:

Potwierdzam, mam podobne doświadczenia. Będąc za granicą testowo sprawdzałem swoje frazy kluczowe. Google zwracał zupełnie inne pozycje niż googlując w Polsce.

spam, ostatnie ostrzeżenie