Skocz do zawartości

Znaczenie wyniku PageSpeed Insights

Rekomendowane odpowiedzi

Pisałem podaj adres tej domeny

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

agencjareklamy.krakow.pl

Diagnoza?

Macie w swojej ofercie budowę stron i sklepów internetowych. O co kaman?

"Zajmujemy się profesjonalnym przygotowaniem stron www, dopracowanych zarówno pod kątem technicznym, jak i graficznym, a także sklepów internetowych, gwarantujących sprawną sprzedaż. "

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Tu już tylko złomowanie zostało.

Po skompresowaniu wszystkich grafik i włączeniu cache'ów 0/100 nawet nie drgnęło.

Najwidoczniej za słabo, skoro włączyłeś cache, a dalej wskazuje Ci to jako błąd. Musisz poszukać skutecznych sposobów, zazwyczaj jest to uruchomienie specjalnych dyrektyw w pliku htaccess czy konfiguracji serwera. Wszystkie skrypty zewnętrzne skompresuj (css, js). Dużo pracy z tą witryną przed Tobą.

Szkółka sadzonek winogron w Dolinie Prądnika, sprzedaż sadzonek winorośli.  |  Przewodnik po Ojcowie: Strona o Ojcowskim Parku Narodowym  

Polecam przetestować sobie tym:

https://tools.pingdom.com

Ja widzę duuużo niepotrzebnych obrazków w tle (wiem - bajer, efekt paralx etc., tylko po co?) i widzę wtyczkę która pewnie jest za to odpowiedzialna i też wali w headerze sporo zapytań o pliki css. Do tego nie widzę w ogóle wtyczki cache, a od tego bym zaczął i od przemyślenia koncepcji :-)

Strona jest zrobiona techniką "zero kodowania, wszystko wtyczkami" i to jest właśnie efekt.

Nie dalej jak wczoraj walczyłem z jednym z moich "blogo - magazynów" na wordpressie (też zero kodowania) i dzięki:     
1. WP Fastest Cache

2. WP Smush

3. W miarę dobremu serwerowi współdzielonemu

Efekty:

PageSpeed Insights: Komórki: 78-86/100 - zależnie od chwili sprawdzania, czasami przytrzyma serwer, czasami DNS-y. Komputer: 96 / 100

Pingdom: 600-900ms i tu właśnie widzę co "przytrzymuje"

Oba testy przeprowadzone teraz, czterokrotnie każdy :-).

Wordpress w najnowszej wersji, włączone wtyczki: Akismet Anti-Spam, Contact Form 7, NK Google Analytics, WP Fastest Cache, WP Smush, Yoast SEO.

Szablon darmowy (https://demo.themegrill.com/colormag/) z tym że u mnie wyświetla się 6 kategorii po 5 zajawek w każdej i 15 najnowszych w sidebarze. Hosting Forpsi.

Whitepress - Liczy się tylko content marketing

Biznes-Host - serwery które polecam

@pyzdera 90+ też mam, ale tu będzie ciężko.

Spodziewałem się że lepiej sobie radzą te wtyczki. Że Wordpress to odpalasz kilka pluginów i śmiga.

Śmiga tyle, że zdaje się zachodzą konflikty między wtyczkami/priorytety, no i ta "powalająca" efektywność... :o

Smush nie ruszył tam niczego, dopiero tradycyjna kompresja i na ftp, dopiero wtedy.

+24 Speed Test.

W3 Total Cache i Fastest Cache coś niezbyt włączyły cache. Przez htaccess poszło.

Znalazłem za to wtyczkę WP do gzipa która działa... ła tak, że było 2/100 :blink:

Ręcznie deflate ustawiłem to od razu +20 pkt.

Pingdom - Grade B / 80 pkt, 43/100 Speed Test.

Strona odchudzona a jeszcze z 1,5mb będzie do ugrania na zewnętrznym zasobie.

"Nowoczesne" CMSy... <_<

A miało być tak pięknie...

Ja u siebie widzę, że z wtyczkami cache to jest tak, że trzeba dopasować do serwera. Specem od serwerów nie jestem (bo nie można być szpeniem od wszystkiego) więc w temacie serwerów sporo testuję zanim osiągnę pożądany efekt. Spróbuj jeszcze Comet Cache bo na niektórych stronach działa mi całkiem nieźle. Natomiast podstawą jest jak najmniej wtyczek, więc jak masz np. skomplikowaną stronę główną, a resztę raczej "blogową" (czyli proste strony - treść + grafika) to nie ma co zaprzęgać frameworka do tego, bo potem doczepia ci się to do każdej podstrony, a przede wszystkim bardzo dużo dokłada do głównej. Prościej jest zrobić html'a w jakimś zewnętrznym edytorze i na żywca go wpakować jako stronę wordpressa, podpinając css do tego warunkiem że tylko na stronie głównej.

Żeby było lepiej i nowocześniej - Drupal 8 :-)

Whitepress - Liczy się tylko content marketing

Biznes-Host - serwery które polecam

Strona jest przeładowana wizualnie

A ta ekipa co ma na celu: ludki-good-1200x484.png

Całkowicie baz ładu i składu. Wielkie kulfony te czcionki... Poza tym jesteś pewien, ze możesz wykorzystać loga znanych marek jak VOLVO, McDonalds itd .. na dole w tym pasku ? 

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności