Skocz do zawartości

Problem z serwerem dedykowanym

D3eX

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak Mion wspomniał miałeś już wcześniej problem z serwerem.  Proponuję abyś wykupił serwer z administracją lub zlecił administrowanie serwerem ale zaufanej osobie lub firmie. 

Zacznij od sprawdzenia swojego komputera i zawartości,  którą wrzucasz na serwer. Oprogramowanie pobieraj tylko z zaufanych witryn i na Boga,  nie używaj avasta bo to shit. 

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

@ A jest ogólnie możliwość by soft typu gsa mógł robić problem ?

Oryginalny raczej nie. Chyba, że masz lewy, więc nie wiadomo co w nim siedzi.

Poza tym tak jak pisałem, wina może nie leżeć po stronie dedyka , ale komputera, który się z nim łączy.

W OVH możesz wykupić Windows pod zdalny pulpit i twój komp domowy łączy się z z tym z OVH tworząc warstwę przejściową. Na tym w OVH łączysz się zdalnym pulpitem z dedykiem ze świeżo przeinstalowanym OS Windows, ale pamiętając by się nie łączyć bezpośrednio. Czyli zawsze warstwa pośrednia:  Twoj localhost > OVH > Dedyk.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zacznij od sprawdzenia swojego komputera i zawartości,  którą wrzucasz na serwer. Oprogramowanie pobieraj tylko z zaufanych witryn i na Boga,  nie używaj avasta bo to shit. 

Zawartości żadnej nie wrzucałem ze swojego komputera. Ściągałem wyłącznie instalki ze strony producentów oprogramowania. 

OK, wywalam avasta z maca i testuje inny program. Może coś wykryje inny.

W OVH możesz wykupić Windows pod zdalny pulpit i twój komp domowy łączy się z z tym z OVH tworząc warstwę przejściową. Na tym w OVH łączysz się zdalnym pulpitem z dedykiem ze świeżo przeinstalowanym OS Windows, ale pamiętając by się nie łączyć bezpośrednio. Czyli zawsze warstwa pośrednia:  Twoj localhost > OVH > Dedyk.

No tutaj łączę się bezpośrednio. Najdziwniejsze że mój znajomy ma wykupioną tą samą usługę, zainstalowane mniej więcej to samo. I problemów u niego nie ma.  A robie tak samo.

A co do infekcji własnych systemów to w ogóle są takie wirusy które nie są do wykrycia i tylko format pomaga ? Szkoda by mi było z pół rocznym maciem teraz walczyć i reinstalem. 

Kto pyta, nie błądzi  :nauka:

Najdziwniejsze że mój znajomy ma wykupioną tą samą usługę, zainstalowane mniej więcej to samo. I problemów u niego nie ma.  A robie tak samo.

To Kolego nie jest najdziwniejsze! To jest normalne działanie i tak będzie z pewnością u wszystkich poza Tobą. Masz maka, więc może baza virusow być niekompletna lub antywir ich nie wykrywa, ale patrząc w świetle tego, co Piszesz jest duże prawdopodobieństwo infekcji twego maca :(

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Może i masz rację, w sumie zdażyło mi się ściągnąć apke z thepirate i to mogło namieszać w całej sprawie. Support mi odpisał że jestem jedynym przypadkiem na kilkaset klientów, który ma taki problem. Chyba będzie trzeba się wziąć za reinstal systemu :( 

zdażyło mi się ściągnąć apke z thepirate i to mogło namieszać w całej sprawie [...] Chyba będzie trzeba się wziąć za reinstal systemu

Gdzie drwa rąbią tam wióry lecą.

virus.jpg

Dokładnie.  Można gdybać przez co to, dla zwykłych użytkowników pewnie sprawa by była niezauważalna i nie do wykrycia. Ale skoro coś jest na rzeczy, to duże prawdopodobieństwo. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności