Skocz do zawartości

Problem z DMOZ

tomek.l

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 48
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 3 tygodnie później...
przewaznie układziki... acz nie zawsze.

E no bez przesady!

Najpierw zapisz się do katagorii z 5 linkami - dodaj 20 nowych.

Rozbudowałeś swoją działkę 4 krotnie. To jest argument.

Potem zgłoś się do kategorii wyższej. Zwykle ta droga prowadzi do celu.

Pozatym to musi być proces w czasie.

Na 100% nie dadzą Ci praw redaktora jeśli startujesz do kategorii jakiejś dużej, albo ważnej. [wszystkie są ważne :lol: ]

Jak już się załapiesz to uważaj - wbrew pozorom patrzą na ręce - 2 ostrzeżenia i good bye - pozatym trzeba zadeklarować własne powiązania.

Co do 1,5 rocznego oczekiwania na akcept - to raczej niemożliwe.

Myślę że miesiąc do dwóch to max. Widocznie redaktor nie zakwalifikował Twojego serwisu.

W każdej kategorii jest redaktor (jeśli nie ma w tej konkretnej) to jest w kategorii wyżej i to on też odpowiada za wszystko co jest niżej - a nie ma redaktora (z redaktorami zresztą też - hierarchia) - tak więc - jeśli jest redatkor to jest i email do niego. Piszesz "uprzejmą prośbę" opisujesz swój problem i cześć. Albo konkretnie Ci człowiek powie że nie kwalifikujesz się bo... albo Cię dopisze.

Sytuacja w katalogu jest dość dynamiczna i generalnie trzeba patrzeć co się dzieje. Redaktorzy są "blokowani" - znikają z katalogu.

Jeśli napiszesz maila do redaktora i nie otrzymasz odpowiedzi np. w 14 dni - pozostaje... pisać wyżej. Ktoś coś w końcu Ci powie.

Katalog nie jest czyjąś własnością, a redaktorzy nie są bogami więc masz prawo wiedzieć dlaczego Twój serwis nie pojawia się w katalogu.

Oczywiście pomijam zgodność z wytycznymi - które są jasno opisane w dmoz.org

Use Your wise mind, test imagination...

Tzn? Nie bardzo rozumiem o co pytasz.

Jeśli jesteś redaktorem i dodasz swój serwis (wcześniej określisz swoje z nim powiązanie) i przy tej okazji nie przegniesz z marketingiem to nie widzę problemu.

To jest w zasadzie głównie kontrolowane.

Ja sam dostałem ostrzeżenie bo w 2 dzień od debiutu w odp dałem sobie Cool Site :D - błąd swój zrozumiałem, głowę popiołem posypałem i jakoś sobie żyję.

Use Your wise mind, test imagination...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności