Skocz do zawartości

Problem z DMOZ

tomek.l

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 48
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Jak dlugo sie czeka na rozpatrzenie "podania" złożonego w DMOZIE na redaktora z 80 wpisami?

Czy dostane info ze nie zostałem przyjety?

Myślę że kilka dni!

Dmoz by się rozwijać potrzebuje redaktorów - im więcej tym lepiej.

Jeśli nie ma redaktora w kategorii i nie jest ona jakąś ważną (trochę złe słowo ale np. kategorie regionalne są inne a innę są np. kategorie gsm, komputery itp)

W moim przypadku nie trwało to dłużej niż tydzień.

Use Your wise mind, test imagination...

Jak dlugo sie czeka na rozpatrzenie "podania" złożonego w DMOZIE

Teoretycznie możesz nawet tego nie doczekać ;-) Wszystkie strony, które złożyłem do dmozu nie są jeszcze wpisane (pół roku???) ;)

Humm...

Teoretycznie możesz nawet tego nie doczekać ;-) Wszystkie strony, które złożyłem do dmozu nie są jeszcze wpisane (pół roku???)

albo sie jasno nie wyrazilem, aleo nie czytacie dokladnie. chodzi mi o czekanie na rozpatrzenie "podania" NA REDAKTORA DMOZU a nie o dodanie strony do katalogu ;)

Gość Anonymous

albo sie jasno nie wyrazilem, aleo nie czytacie dokladnie. chodzi mi o czekanie na rozpatrzenie "podania" NA REDAKTORA DMOZU a nie o dodanie strony do katalogu

Jak dlugo sie czeka na rozpatrzenie "podania" złożonego w DMOZIE na redaktora z 80 wpisami?

pisz po ludzku.

redaktora z 80 wpisami....

co od razu chcesz mieć 80 stron wpisanych po zaakceptowaniu Cię. logiczne, że każdy pomyślał, że chodzi o akceptację strony.

• 3 tygodnie później...

nie wiem jak w przypadku tak obszernej kategorii, ja do znacznie mniejszej czekalem nie cale 2 dni, po czym moje zgloszenie zostalo zatwierdzone ;)

Ratownik medyczny o swojej pasji, pracy i nie tylko polskim ratownictwie medycznym. Prowadzi także szkolenia z pierwszej pomocy i projektuje koszulki ratownictwo medyczne dla ratowników, pielęgniarek i innych medycznych specjalistów.

Jeśli widzicie że kategoria nie ma redaktora nie ma sie co zastanwaiać i od razu pisać, niektórzy redaktorzy po prostu zlewają swoje kategorie i logują się raz na ruski rok do panelu . Czekanie rok czy póltora jest bez sensu, bo wiadomo ze nikt sie tą kategorią nie interesuje. Bynajmniej jak jak dodaję stronę do katalogu dmoz nie omieszkam nawet powiadmomić autora mailem o dodaniu strony. Warunek , musi być to strona ze spora dawką wiedzy lub solidnymi zasobami ;). Nienawidze stron firmowych które przedstawiają tylko swoją ofertę i cenniki. Od razu

takie coś ląduje w smietniku.

Zeby zostać redaktorem DMOZ trzeba coś mieć wspólnego z netem, oraz zainteresowania w dziedzinie którą chcecie prowadzić. Zapisując się będziecie musieli przedstawić 3 nowe propozycje stron wraz z ich obiektywnym opisem. Uwaga nieważny jest piekny lay czy poprawność strony ze standardami. Najważniejsza jest treść jaką dana strona niesie dla potencjalnego odbiorcy. Strona musi być the best w danym temace i tyle. Prawdopodobnie redaktorem zostaniecie szybciej niż bedziecie oczekiwać na wpis. Zazwyczaj trwa to coś koło miesiąca.

Jesli już zostaniecie tymi redaktorami proszę o obiektywizm. Jeśli chcecie dodać tam wasze strony spójrzcie na nie obiektywnie i jeśli czegoś im brakuje uzupełnijcie je o informacje . Zasadą katalogu dmoz jest selekcja najlepszych stron w danych dziedzinach.

dostalem odpowiedz od Meta Administratora na pytanie o status strony:

W tej kategorii jest bardzo dluga kolejka, siegajaca kilku miesiecy. Niestety, trudno mi obiecac szybkie wpisanie.

:cry:

przy okazji, w zwiazku z pytaniami podaje adres forum, gdzie nalezy pytac o status swoich stron:

https://resource-zone.com/forum/forumdisplay.php?f=43

Ten link "Zgłoś nadużycie/spam" to na redaktorów? Że syf się dzieje w dmoz chyba nie trzeba nikogo przekonywać... ale jeśli jeszcze ktoś nie jest przekonany twierdzę że gwiazdkę można "kupić" (gdybym ją bardzo chciał to bym miał) bądź postawić sobie samemu co jest już bezczelne.

Zobaczcie przykład kopia pokazuje gwiazdkę dla:

- Informator budowlany - kompleksowo

- Murator Budowlany

jako, że z budownictwem miałem wiele wspólnego wiem że murator jest silny w branży budowlanej wobec tego zaglądnąłem do tego pierwszego. I co? I nie zrobiło na mnie wrażenia jakie powinno zrobić coś z gwiazdką... postanowiłem poszukać czy jest coś w sieci z nickiem tego redaktora i o dziwo szybko znalzałem... ktoś taki jest moderatorem na forum https:// www. informatorbudowlany.pl /21forum/

Chyba dostał upomnienie wobec tego posprządał kategorię ale wywalił za to masę wartościowych linków, innym pozmieniał opisy :?

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności