Skocz do zawartości

Jak mam zrozumieć onet.pl

Gucci

Rekomendowane odpowiedzi

To ja z innej beczki o Onetowskiej podwójnej moralności - mam klienta branża erotyczna no i oczywiście problemy z wpisem dodawanym kilkakrotnie - za 50 PLN bo oczywiście erotyka płatna x5 :(, ale to pikuś , otóz niezła kasa szła na boksy i w pewnym momencie ciach i nie wyświetlają się , klient dzwoni i okaazuje się że nie moga reklamowac bo brak w sklepie funkcji cofnij/wyjdź ze strony . Oczywiście bzdura totalna - klient wobec tego zadzwonił i kazał zwrócić pięniadze (suma ładna) no i zauważył, że konkurencja wogóle czasami nie ma żadnych nawet ostrzeżeń że strona może zawierać treści erotyczne !! Następnego dnia dzwonią i pieprzą trzy po trzy że konsultowali się z prawnikami i jednak moga wyświetlać reklamy.

Reasumujac obsługa onetu to czystej wody skur*******stwo i nic się chyba nie poradzi :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jeszcze raz... nie jestem zwolennikiem onetu...przeciwnie... ale to, że ma mały udział w rynku nie znaczy, ze nie robi traficu... da się nim prosto manipulować póki co... w końcu zdechnie... póki co nie jest źle...

Zielnik - Katalog Stron Zielnik Szkolny dodaj url... Katalog Brudny spróbuj się dodać...

Co to za syf jakiś, nie wyszukiwarka?

Byłem w top 10 w onecie przez dłuugi czas - od początku - do teraz, kiedy to konkurencja wykupiła linki sponsorowane :) . Znając moralność (a właściwie jej brak) owej firmy reklamującej się w onecie, warunek zakupu linków był taki, że moja stroka wyleci z indexu... no i wyleciała!! Nawet jak wpiszę nazwę domeny, to nic nie znajduję...

Zamiast po ludzku zadzwonić i porozmawiać, zaproponować jakąś formę współpracy, oni banują bez ostrzeżenia:D:D:D

A co do skuteczości - nawet, gdybm z onetu miał tylko 1% wejść, to przy dużej liczbie odwiedzin daje całkiem przyzwoity wynik.

Wracając do tematu - w życiu nie spodziewałem się takich przekrętów w tak 'poważnej' firmie... Najgorsze jest to , że pozwalają inym klientom, którzy 'płacą za usługę' decydować o wynikach wyszukiwania...

No comments, powodzenia życzę..

Pzdr.

"bytka abo ne bytka to je zapytka" - W. Shakespeare ;)

Niekończąca się impreza ;) ... wątroba zaleczona :D

od kilku miesięcy jak mam zainstalowany własny skrypt do obserwacji wyników w onet zauważam śmieszną sprawę.

Otóż strony moje i moich klientów "pływają" w onecie. raz są na wysokich pozycjach raz spadają. raz są zaindeksowane wszystkie podstrony, raz tylko główna.

Jeśli chodzi o pozycje to zauważam fale sinusoidalnopodobne z okresem 2-3 tygodnie. raz są raz nie ma.

dodam, ze nie kupuje zadnych onet boksów, z tego co wiem klienci też nie.

Jeśli chodzi o pozycje to zauważam fale sinusoidalnopodobne z okresem 2-3 tygodnie. raz są raz nie ma.

Sugerujesz, że to nie ban 'z palca'? Nie wierzę. Do tej pory onet generował mi ~6-10% trafficu, we wrześniu poleciało do zera!!!

Do całej sprawy dodam tylko, że strona nie ma żadnych jakichś obrzydliwych spamów, ukrytych słów, czy czegoś takiego, strona jest zoptymalizowana "naturalnie", dlatego węszę tu wpływ nieuczciwej konkurencji... tylko dlaczego tak wielka firma sobie na to pozwala??

Pozdrawiam.

"bytka abo ne bytka to je zapytka" - W. Shakespeare ;)

Niekończąca się impreza ;) ... wątroba zaleczona :D

moze link sponsorowany ? za większa sumkę ? :P

ja właśnei kalkuluje czy mi sieopłaca wchodzić w Onet - i <hmmm> chyba jednak tak :)

Jeśli zbliża się Twój ślub i wesele to pewnie oglądasz różne suknie ślubne. Ciekawe suknie ślubne znajdziesz pod linkiem. Jak wiadomo suknie ślubne są tylko dla kobiet ;)

4.jpg

Witam. Ja wogóle nie zawracałem sobie głowy onetem. Jednak pewnego pięknego dnia wchodzę wpisuję interesujący mnie anchor "tusze do drukarek" i co widzę? 1 miejsce. -> Nademną klilka sponsorowanych linków... Osobiście nie zamierzam pakować sie w onet boksy... przynajmniej na razie. Tak, że w tej chwili nie widzę powiązania między boksami/linkami sponsorowanymi a pozycją, chyba ze będą jeszcze jakieś zmiany... a z tego co tu czytam to pozycje latają jak popadnie.

• 2 tygodnie później...

Może są bardzo rozrywkowi? Może lubią grać.

Od jakiegoś czasu polskie portale przechodzą na system tylko płatnych usług indeksacji, katalogowania itp. nic tylko poczekać jak opustoszeją ich katalogi bo normalny użytkownik nie chciał płacić za dodanie strony do katalogu.

jedna ze stron klienta, po wpisaniu site:strona.pl w szukaj.onet.pl pokazuje 1 podstronę tylko, nawet strony głównej nie ma zaindeksowanej.

po wpisaniu pozycjonowanego hasła, strona jest na miejscu 6tym. dzis wróciłą na tą pozycję po prawie miesięcznej nieobecności

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności