Skocz do zawartości

Te same ip wielu stron linkujacych.

DjRuta

Rekomendowane odpowiedzi

BYŁO BYŁO BYŁO

ale powtórzę:

trudno o przedstawienie konkretnych proporcji

Ale dwa linki z tego samego serwisu są jednak mocniejsze niż jeden a trzy mocniejsze niż dwa itd.. z tym, że moc każdego następnego maleje wykładniczo (albo i syzbciej).

Dwa linki z tego samego IP ale z róznych domen są mocniejsze niż dwa linki z tej samej domeny ale słabsze niż z różnych IP.

itp.

więc ciąg mocy i zależności może wyglądać jakoś tak:

linki z jednej domeny < linki z różnych subdomen jednej domeny < linki z różnych domen na 1 IP < linki z różnych IP ale z tej samej klasy (np: 123.123.123 i 123.123.124) < linki z różnych IP ale z tego samego serwa (są przypuszczenia że google to "widzi") < linki z zupełnie róznych miejsc (IP, serwer domena).

Jednak ta informacja nie rozwiązuje do końca problemu - nie wiemy o ile kolejny krok jest mocniejszy od poprzedniego.

Zwrócie tylko uwagę, że same punkty (na przykład przedostatni) pozostają na granicy tego co możemy sprawdzić a co dopiero okreslenie poszczególnych wag między nimi.

TO prawda, że 5-10-20 link z danej domeny coraz mniej daje, ale na pytanie czy np.: 100 000 linków z tej samej domeny nie "przebije" kilkunastu z róznych nie ma jednoznacznej odpowiedzi.

Dlatego też żeby uzyskać najlepszy efekt podporządkować się trzeba zarówno regułom jakościowym jak i ilościowym z osobistymi preferencjami - ja idę w kierunku np jakościowych :glupek: co nie oznacza, że kończe pozocyjonowanie na 30 czy 50 linkach :/

Z tego by wynikalo ze google rozpoznaje IP i bierze je pod uwage w serpach

Prosze cię przeprowadź dowód - bedę ci wdzięczny - przecież jest prosty ?

to samo zapytanie (na IP nie nazwę domeny z parametren hl=en ) z różnych cześci świata i masz odpowiedź.

Albo tylko czytania forum i powtarzaniu niesprawdzonych bzdur.

Jeśli uwazasz to za bzdure to powiedz jaka jest prawda (

Z mojego skromnego doświadczenia
) , a nie odrazu zabieraj sie za negacje wypowiedzi innych użytkowników forum.

Ja testowałem na kilku stronach i 30 linków z różnych ip dawało więcej mocy niż 30 linków z tego samego ip.

Amen.

Wielkie dzieki za udzial w rozmowie.

Mysle ze juz wszystko wyjasnione.

Oczywiscie MRTN twoja odpowiedz the best. Dzieki

Tak jak bylo mowione mozemy zobaczyc cien prawdy w wielkim G i z dokladnoscia nikt tego nie wie, aczkolwiek ciag mocy mrtn jest bardzo fajny i logiczny.

Ja juz wiem wszystko co chcialem wiedziec tak wiec jak dla mnie temat moze byc zamkniety ;)

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności