Skocz do zawartości

Obejscie blokad AdSense

Blitz

Rekomendowane odpowiedzi

Wiec ja bym dal sygnal - "nie podoba sie tresc z wkomponowanymi reklamami - szukajcie innego serwisu" bo mi nie podobaja sie tacy uztykownicy do których musze dokładac tj płacic.

Ja ciebie też nie rozumiem. Myślisz, że osoba, która nie chce czegoś kupić, kliknąć w link, który go nie interesuje odblokuje program, zacznie kupować i klikać ? Czy poszuka innego serwisu ?

Chciałbyś osiągnąć 100% CTR ze strony ?

• Odpowiedzi 64
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Chciałbyś osiągnąć 100% CTR ze strony

Nie.

Wystarczy ze zaakceptuje strone taka jaka stworzylem. Wystarczy ze reklamy beda sobie wisialy, klilkac nie musi.

A to czy ma szukac innego serwisu to krzyz takiemu na droge. Znam wartosc serwisu i podkreslam ze nie potrzebuje osob do ktorych mam jeszcze doplacac - w koncu zuzywaja zasoby serwera.

że są gołodupcami i nic nie kupią?

Newet 'gołodupiec' czasem kupuje, poza tym jak stac go na kompa i internet to takim 'gołodupcem' nie jest.

ma odfiltrowane wkurzające flashe na Onecie

Ja nie mam.

Pavel - mowisz ze popupy to tez reklama, ale nachalna, ktora czesto powaznie uniemozliwia korzystanie z serwisu.. tak samo z flashami - wlaczam strone a tam jakas kobieta mi jeczy albo typ cos mowi... istnieje roznica miedzy zwykla a nachalna reklama..

Forum Młodych .. :)

Walczę, aby wiedzieć więcej o seo ;)

2009-03 Powracam do walki :P

Wiec ja bym dal sygnal - "nie podoba sie tresc z wkomponowanymi reklamami - szukajcie innego serwisu"
Wierz mi ze nie musisz takiego tekstu pisać. Sami od razu wyjdą ze strony, tylko że wcześniej zuzyją niepotrzebnie transfer podczas otwarcia tych elementów, które je skutecznie zniechęcą aby oglądać strone dalej.
bo mi nie podobaja sie tacy uztykownicy do których musze dokładac tj płacic.

Zrób sobie strone powitalną z napisem "wejście na mój serwis tylko za uiszczeniem opłaty"

W TV są takie reklamy, które nawet oglada się z ciekawością (do czasu) i są takie na widok których wyrzuciło by sie TV przez okno. To samo sie tyczy reklam w internecie.

A człowiek to takie stworzenie ktore dosć szybko się uczy, i np na przypadkowe kliknięcie w reklamy googla złapią się uzytkownicy którzy korzystają z internetu dopiero od kilku tygodni.

.

Wierz mi ze nie musisz takiego tekstu pisać.

Nawet bym nie pisal. Od czego jest 301.

Zrób sobie strone powitalną z napisem "wejście na mój serwis tylko za uiszczeniem opłaty"

Juz w tej kwestii sie wypowiedzialem.

Widze ze bardzo Cie to boli.

Mam tylu userow dziennie ze wywalnie nawet kilkunastu, kiludziesieciu takich osob zadnej roznicy by nie zrobilo.

W TV są takie reklamy, które nawet oglada się z ciekawością (do czasu) i są takie na widok których wyrzuciło by sie TV przez okno. To samo sie tyczy reklam w internecie.

I o to własnie chodzi, że klient z zablokowanymi reklamami nie zobaczy ani tych ciekawych reklam ani tych kiepskich - bo wszystkie odfiltruje... i to jest różnica pomiędzy internetem a TV :rolleyes:

Tak na prawdę, by być w porządku powinna być możliwość płatnego dostępu jeśli ktoś ma zablokowane reklamy. Wtedy od niego zależy czy wartość strony jest na tyle wysoka, by płacić za dostęp - czy też woli poszukać innego źródła.

Telewizory z możliwościa ingerencji w reklamy były juz dawno, powstały jako odpowiedź na podnoszenie decybeli przy serwowaniu marketingowej papki w stosunku do normlanego pasma - mój telewizor nie reaguje na odgórne podkrecanie dzwieku przez Solorza , a jakoś nie słyszałem żeby Zyguś chciał walczyć o swoje prawa z Grundigiem.

W przypadku stron, na dzien dzisiejszy ktoś kto blokuje kontekstową reklame robi to z całkowitą premedytacją i musi sie chociaż odrobine orientowac w całym tym marketingowym bagnie więc winosek jest bardzo prosty - nawet jesli by reklam nie zablokował to i tak by w nie nie kliknał, a nawet jesłi by jakaś reklama by go zainteresowała to i tak predzej wejdzie organicznie na reklamowana strone niż wygeneruje tego klika za kilka centów. Blokowanie takiego usera to czysta głupota bo przecież istnieje jakies tam prawdopodobienstwo że inaczej spłaci swój "dług" wobec administracji np doda ciekawy unikalny content, zostawi na innych serwisach linka do strony która odwiedził lub poleci ją znajomemu itd itp.

Przypadku gdyby któraś z czołowych przeglądarek zaczeła seryjnie dodawac taki blocker (co jest przynajmniej w/g mnie małoprawdopodobne) mozna by bić piane i kombinowac jak temu zadziałać ale na chwile obecną moim zdaniem to jest zmartwienie tylko włascicieli totalnych MFA gdzie po dofiltrowaniu reklam nie zostaje praktycznie nic

Sens stawiania precli jest taki że jak Google da nam bana na domenę do której linkujemy to będą musieli nam oddać samolot.

dwie male kwestie:

1 blokowanie nachalnych reklam na konkternej stronie OK odwiedzajacy sam podejmuje decyzne na jakiej stronie nie chce reklam ale jak ktos blokuje adsense to odrazu robi to na wszystkich stronach co nie jest OK.

2 Niektore oprogramowanie bez pytania blokuje hosty google odpowiedzialne za adsense (np kazaa lite)

Pozdrawiam, breja

wl4u3.gif

Ja np. w Nortonie miałem włączoną blokadę reklam i okazywało się, że na niektórych stronach adSens widziałem a na innych nie. To oprogramowanie było dostarczone i zainstalowane razem z laptopem.

Gdybym się tym nie zainteresował to nie widziałbym reklam na niektórych stronach - a wielu jest takich ludzi, którzy są nawet nie świadomi, że reklamy były blokowane.

Dlatego już teraz jest o czym dyskutować.

A jeśli chodzi o ściszanie głosu reklam w TV przez telewizor, to nie można tego porównać do nie wyświetlenia się reklamy w ogóle!

To tak jak by użytkownik za pomocą oprogramowania mógł jedynie zmienić kolor reklamy, by tak bardzo nie rzucała się w oczy!

Ja co do reklam ktore niby w IE sie wyswietlaja mam jedna uwage. Mam kolege 'laika' ktory co by nie powiedziec na kompach zna sie słabo. Jednak udało mu się zainstalować firewall`a (robi to teraz prawie kazdy internauta), ktory mu wszystkie reklamy (adsense, adkontekst jakies onlayer`y - doslownie wszystkie) blokuje. Jeszcze troche i nie bedzie komu wyswietlac reklam ;)

Potrzebujesz pomocy z AdWords? PW.

Jeszcze troche i nie bedzie komu wyswietlac reklam ;)

Wówczas dobre serwisy padną, bo nikomu nie będzie się chciało o nie dbać za psie pieniądze. Dobre kasa z reklam = dobrze rozwijający się serwis.

Zauważcie co poniektórzy, że blokowanie reklam nie dotyczy tylko AdSense, ale i innych reklam np. zasięgowych, gdzie dany serwis zarabia za każde wyświetlone 1000 banerów, bez ingerencji osób odwiedzających dany serwis.

Darmowe forum - załóż własne forum za darmo!

juz mowilem - ze jak jedno zablokuja, to drugie powstanie. reklama dzwignia w tymze przypadku internetu... jesli nie komercyjny (platny) serwis to zawsze reklama... charytatywnie nie wyzywi sie rodziny... zawsze bedzie istniala w tej czy innej postaci...

Forum Młodych .. :)

Walczę, aby wiedzieć więcej o seo ;)

2009-03 Powracam do walki :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności