Skocz do zawartości

Strona zalezna od kraju

Lifein

Rekomendowane odpowiedzi

Przepraszam jesli juz bylo ale..

Chcialbym na mojej witrynie zrobic tak, aby dla osob laczacych sie z polski pokazywala sie inna strona www - z pewnym wyjasnieniem i pytanie czy chce sie kontynuowac tak/nie. Nie chce juz banowac pul IP neostrady. jest to spodowane pewnym problem opisanym tutaj: https://forum.infojama.pl/viewtopic.php?t=86341

Macie na to jakis sposob ? Tzn na rozpoznawanie kraju :)

Znalazlem cos takie jak https://all4webmasters.pl/menu/uslugi/iptocountry ale co z kupionymi pulami IP jak np neostrada. Czy wszystkie ip neo maja 83.* ?

Pomozcie...

Język przeglądarki klienta możesz rozpoznać za pomocą:

$_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE']

A debila z neostrady to raczej tylko po ciasteczku można identyfikować.

Ale co z tego jesli nawet dam bana na ciasteczko to moze przeciez je sobie wyczyscic. Poprawcie mnie jesli poplątalem :glupek:

Możesz pobierać host na podstawie IP. I w większości przypadków końcówka mówi o kraju pochodzenia gościa. Jeżeli ten troll ma neostradę to napewno go pozna. Minus - Blokujesz caly kraj. A i tak moze uzyc proxy :glupek:

No i nie poznacz gdy .com .net ...

// *.neoplus.adsl.tpnet.pl

Możesz pobierać host na podstawie IP. I w większości przypadków końcówka mówi o kraju pochodzenia gościa. Jeżeli ten troll ma neostradę to napewno go pozna. Minus - Blokujesz caly kraj. A i tak moze uzyc proxy ;)

No i nie poznacz gdy .com .net ...

// *.neoplus.adsl.tpnet.pl

Nie moge calego neo zablokować bo sam mam :glupek:

Ale co z tego jesli nawet dam bana na ciasteczko to moze przeciez je sobie wyczyscic.

Nie ma innej bardziej skutecznej możliwości na neostrade. Chyba że klient używa egzotycznej przeglądarki, niestandardowej rozdzielczości itp. i dzieki temu wyróżnia sie z tłumu. Ale takie dane to za pomocą JS trzeba by było wyciągać.

Jeżeli jest wyjątkowo głupi i zainstaluje, to można jeszcze specjalnie dla niego przygotować coś w rodzaju trojana.

.

Wiesz problem z kolesiem jest taki ze on marzy o tym zebym ja sie "schowal", strone przestal prowadzic, wkurzal sie czytajac jego posty itp..

Wczoraj postąpilem chyba najskuteczniej. Odwrotnie do zamierzonego celu. Zdjalem wszystkie bany i uruchomilem bloga (bez mozliwosci komentowania) aby ludzie ocenili o czym naprawde jest strona i co ja mysle) ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności