Skocz do zawartości

Katalogi stron - czy warto?

matizzz5

Rekomendowane odpowiedzi

@brn  Da się mając budżet, jak wyżej napisał MaxPan.

Zobacz jakie spadki pkt i panoramafirm odnotowały przy okazji ostatniego update 

Więc za dodatkowe utrudnienie, przy tego typu projektach musisz uznać zmiany algo.

15 godzin temu, brn napisał:

Czy w dzisiejszych czasach na katalogu na wzór pkt lub panoramyfirmy da się zarobić??

Od czasu jak "mam" Google nigdy nic nie szukałem w tego typu katalogach.

IMHO to są relikty minionej epoki wywodzące się z papierowych katalogów i książki telefonicznej.

Do tego w obecnej dobie wycieczek an RODO's przyciągnięcie klientów = wpisów jest znacznieeeee utrudnione :olaboga:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Ale NAPy to te same katalogi stron tylko bardziej dostosowane do obecnych czasów. W zasadzie to ten sam katalog stron ( firm) co był 10 lat temu.. Tylko link to w 99% sam URLa nie anchory jak wcześniej. Jeśli wybierać z "dwójka złego" przy podlinkowaniu nowej domeny to 20 Polskich NAPów chyba jest lepszym pomysłem na początek vs zrobienia 20 profili.

Dokładnie myślę tak samo jak MaxPan. Jeśli mamy czystą domenę i do wyboru linkowanie w Wizytówkach NAP a profilach (przeważnie jak komuś zlecisz to i tak wykona to którymś z automatów) - mało kto wykonuje profile ręcznie. Lepiej wybrać te 20 Wizytówek NAP sugerując się tematyką i ruchem bo te 2 współczynniki są według mnie ważniejsze niż parametry na których opiera się wiele osób.

Ale według mnie to zależy.

Na frazy lokalne - tak, NAPY na początek to dobry pomysł, ogólnie dobrze działają na lokalne frazy

Na frazy ogólne - mocne profile potrafią dać lepsze efekty

A ja zapytam z innej mańki, chociaż pewnie nie dostanę odpowiedzi jednoznacznej bo to know-how a za to się płaci. Czy strona główna/podstrona powinny mieć nieco inny profil linków? Bo mam wrażenie, że profile są dobre ale dla strony głównej, dla podstrony wygląda to trochę nienaturalnie.

31 minut temu, Sylar napisał:

która nie posiada kilka tysięcy spamowych kont będzie cenny

Dyskusyjny argument. Tysiące kont, ale od jednego mądrego spamera nie zaszkodzą miejscówce;)

Bardziej zaszkodzą biali rycerze, którzy pokusili się o ręczne linki :D

4 godziny temu, s_matysik napisał:

Dyskusyjny argument. Tysiące kont, ale od jednego mądrego spamera nie zaszkodzą miejscówce;)

Bardziej zaszkodzą biali rycerze, którzy pokusili się o ręczne linki :D

Mozesz rozwinac ta mysl?

Artscape - tworzenie stron www | Pomóż Szajce Szarego Wilka: https://pomagam.pl/szajkowepsiaki

Panowie - zamiast pytać i wyjaśniać - dajcie młodym wilcom luz i niech potestują. Jednemu wejdzie i będzie twierdził, że katalogi działają - inni dostaną wpiernicz i stwierdzą, że katalogi nie działają.

Nosz czemu utrudniacie selekcję naturalną u konkurencji? ;) No nie rozumiem...

Przy okazji: powoli udaje mi się oczyścić serwis z seoków - powoli wychodzi na prostą :D

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

On 12/15/2019 at 8:09 AM, Sylar said:

Każdy link w dobrej miejscówce, która nie posiada kilka tysięcy spamowych kont będzie cenny :D

Popieram. Link z zadbanego katalogu rowniez jest cenny.

Gdzieś na końcu świata za wielką wodą: https://krisgomula.cl a także na propozycjonowanie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności