Skocz do zawartości

Google : niebezpieczna witryna

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam problem z witryną klienta.

www.zwg.com.pl

wyświetla komunikat o niebezpiecznej witrynie.

Google ma na ten temat takie zdanie:

dangerous.pngTa witryna jest niebezpieczna

Witryna https://www.zwg.com.pl zawiera szkodliwe materiały, które:

• Przekierowują użytkowników na niebezpieczne witryny

Proszę o informację jak zabrać się, że naprawienie witryny, żeby odwiedzający mogli spokojnie bez niepokojących komunikatów odwiedzać stronę.

Pozdrawiam

Którą dokładnie masz tam wersję Joomla 2.5? Pewnie nawet nie najnowszą z linii 2.5. Ostatnia wersja - 2.5.28 - ukazała się 10 grudnia 2014.

Pytanie, czy strona była w jakikolwiek podstawowy sposób zabezpieczona. Mam kilkadziesiąt witryn działających na Joomla 2.5.28 od kilku lat i żadnych włamań. Kwestia należytego zabezpieczenia i używania tylko sprawdzonych, bezpiecznych rozszerzeń.

https://www.joomla.pl/o-joomla/joomla-w-praktyce/mam-witryne-w-joomla/postepowanie-po-wlamaniu

Najlepiej namów od razu klienta na migrację do najnowszej wersji Joomla 3.7.2. Przydało by się też odświeżenie tej witryny, RWD i dopracowanie SEO.

"Jak Feniks z popiołów..."

Projektowanie Stron Internetowych

• 2 tygodnie później...

Dzięki za wszelakie podpowiedzi.

Z tą witryna to jest tak, że klient ma tą stronę od jakiegoś dłuższego czasu.

Ja niestety jej nie robiłem, tylko przyszedł do mnie już z istniejącym problemem.

Niestety o wiele więcej do czynienia wialem z wp niż z joomla.

Zobaczymy. Spróbuję jeszcze poszukać przyczyny.

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...

Dodaj ja do GSC powinni podświetliĆ pliki - linijki w kodzie do wykasowania.

Potem zgłaszam znowu do google przez GSC

• 1 miesiąc temu...

Troszkę czasu minęło, ale widzę, że autor dalej nie uporał się z problemem. Komunikat pewnie dostałeś przez ten skrypt:

<script language=JavaScript src=/media/system/js/stat344.php ></script>

Ale i ta doklejka do motywu spowodowana jest czymś innym. Ogólnie ten rodzaj wirusa to bardzo prosta sprawa ;) Jeśli autentycznie masz wersję Joomli 2.x.x to przejście do 3 nie powinno stanowić większego problemu.

Zapraszam także na mojego bloga Jacek Jagusiak. Oferuje także usługę odwirusowania stron www jak i serwerów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności