Skocz do zawartości

Angielskie katalogi stron

SinusMaximus

Rekomendowane odpowiedzi

Czy dodajecie angielskie strony do zagranicznych katalogów? Ile mniej więcej płacicie za wpis? Nie chodzi mi o listę katalogów tylko o zorientowanie się czy jest zapotrzebowanie na takie katalogi. W Polsce katalogowanie nadal jest dość popularne, jak to wygląda w przypadku angielskich odpowiedników ?

Moje katalog stron: Inbot.pl

Zajmowałem się SEO w uk, i nie dodałem strony do ani jednego katalogu, tam nie ma na to takiego szału jak u nas. Głównie zaplecze itp cuda, bez katalogów, oczywiście mówię za siebie, nie wiem jak inni. W polsce cały czas się używa katalogów, ale już nie w takim stopniu jak kiedyś.

Ogólnie SEO na zachodzie jest troszkę na innym etapie. Osobiście nie spotkałem się jeszcze z typowo angielską (od angielskiej firmy do angielskich klientów) ofertą pozycjonowania z rozliczaniem za efekt w postaci wejścia na dane pozycje. Także typowych katalogów SEO zbyt dużo raczej nie znajdziesz :)

Odwiedź naszą stronę internetową i zdobądź Epic traffic :)

@SinusMaximus

Wczytałem się dokładniej w Twoje pytanie i uzupełnię odpowiedź:

Wątpię by na zachodzie było duże zainteresowanie katalogami seo. Nie znam żadnego pozycjonera który "cofałby się" do katalogów w czasach for, Social Media i content marketingu.

Także jeśli chciałbyś zainwestować w sieć własnych katalogów to nie widziałbym w tym przyszłości :)

Odwiedź naszą stronę internetową i zdobądź Epic traffic :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności