Skocz do zawartości

Sprzedam działkę

SzlafRock

Rekomendowane odpowiedzi

Jakby ktoś reflektował to jest działka do kupna niedaleko Czarnobyla. Ponoć grzybów, zwierząt , ryb mnóstwo i duże.

https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-dzialke-niedaleko-czarnobyla-CID3-IDmmdis.html

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Z tego co wiem obecnie jeszcze ( bo jest już projekt ustawy to znoszący ale nie głosowana jeszcze bo są bardzo kontrowersyjna) działa ustawa zabraniające kupowanie przez obcokrajowców ziemi rolnej, pamiętajcie na Ukrainie warstwa "czarnej ziemi" w niektórych miejscach jest ponad 1m a średnio ok  0,5-0,8 metra i słusznie jest uważana za "dobro narodowe". Faktycznie nie potrzebuje nawożenia, wystarczy zmiana kultur uprawnych i "odpoczynek". W czasie wojny Niemcy wywozili tą warstwę wagonami do siebie.Również jest ogromna ilosć torfowisk gdzie warstwa torfu sięga nawet do 100 metrów ( za komuny  z tego torfu robili brykiet do palenia tyle go jest) widziałem na własne oczy w jednym z torfowisk odkopali nawet rycerza z koniem był doskonale zachowany. Takie torfowiska zasysają człowieka w parę minut, warstwa płynnego torfu  wielometrowa więc sięgnąć dna nie ma szans.

Oczywiście obcokrajowcy uprawiają ziemie na Ukrainie ( czytałem gdzieś, że dużo jest Niemców farmerów) ale z tego co wiem to na razie długotrwała dzierżawa, zresztą tak samo jak w Rosji. Jak jest na Ukrainie jeśli chodzi o działki budowlane teraz nie wiem, ale w ogłoszeniu pisze, że to gospodarstwo rolne.

Godzinę temu, jimmi napisał:

myślałem że to żart, a to na poważnie :)

Fake 

Godzinę temu, Finan napisał:

Nie jest tak prosto kupić ziemię na Ukrainie przez Polaka

Na Ukrainie obcokrajowiec może kupić ziemię pod inwestycje z wyłączeniem ziemi rolnej ale... Międzynarodowy Fundusz Walutowy naciska Ukrainę aby znieśli i to obostrzenie.  Uwarunkowane jest to dopływem gotówki.  Biznes is biznes. 

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności