Skocz do zawartości

darmowe aliasy i konta pocztowe

dimat

Rekomendowane odpowiedzi

Wydaje mi się że usługa polegająca na zakładaniu darmowych aliasów i kont pocztowych, znacząco przyczyniła by sie do rozwoju i promocji serwisu www.

Tylko skąd można ściągnąć skrypt do automatycznego zakładania takich kont dla userów, o ile takowy (darmowy) wogóle istnieje... ?

W jaki sposób można takie cosik stworzyć?

Wydaje mi się że usługa polegająca na zakładaniu darmowych aliasów i kont pocztowych, znacząco przyczyniła by sie do rozwoju i promocji serwisu www.

Z jednej strony tak ale pamietaj, ze minely juz czasy gdy wystarczylo dac 5 MB na maila i wszyscy sikali w majtki :). Dzisiaj daje sie 1 GB, wyszukany system do obslugi przez przegladarke, ochrone antywisuowa i antyspamowa. To pociaga za soba koniecznosc inwestycji i jest jeszcze jeden bardzo powazny problem. Musisz dysponowac wydajnym serwerem i odpowiednim laczem aby zapewnic popularnosc. Inaczej zrobisz sobie antyreklame :|

ale udostępnianie samych aliasów nie wymaga aż tak zaawansowanych i drogich technologii :)

No własnie bo tak na prawde generujesz subdomenę

Robisz w niej plik framesowy :)))

jeden 100% a drugi 0 %

w cały wrcucasz przekierowanie do miejsca gdzie istnieje strona i usz...

Koniec całej męki nie wiem gdzie ale widziałem skrypt generujący subdomeny i plik index z framesem

jak tylko go znajde podam link

na zakładaniu darmowych aliasów i kont pocztowych, znacząco przyczyniła by sie do rozwoju i promocji

To ma sens jeżeli domena jest fajna :) wtedy ludzie by korzystali i kolejni widzieli domenę z daleka.

No własnie bo tak na prawde generujesz subdomenę

Oj, to chyba zupełnie inna bajka... ale działać może podobnie - planuję odpalić serwis z aliasami www w domenie to.wypas.pl z założeniem, że kolesie którzy sprzedają maile w domenie wypas.pl coś z tego będą mieli (a taki skrypt gdzieś mam i na tym forum też gdzieś widziałem).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności