Skocz do zawartości

kanibalizm słów kluczowych i nie tylko

roxx

Rekomendowane odpowiedzi

Chętnie przyjmę 301 na swoje strony hehe.

Na minus chodziło mi o tym że może nie przekazać całej mocy.Czyli strona: www.strona.pl/strona jest wysoko na frazę ,,strona,, jak zrobisz 301 na adres www.strona.pl to nie znaczy że będzie ona wysoko na frazę ,,strona,,.

Musisz sporo poczytać o 301 i na jakiej zasadzie działają.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

15 godzin temu, roxx napisał:

Przekierowanie 301 może zadziałać na minus w stosunku do strony do której kieruje?

Ech i widzisz, nie rozumiesz tych mechanizmów... Jak już psiałem, jeśli masz podstronę serwisu WYSOKO w SERP i jest to twoja podstrona, więc jaki problem ? Jeśli przekierujesz tą stronę na index, który ma fizyczną inną budowę niż podstrona, to SERP keywords jaki zajmowała najprawdopodobniej nie zostanie zachowany 1:1. 

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Dnia 10.06.2017 o 20:24, Finan napisał:

Musisz sporo poczytać o 301 i na jakiej zasadzie działają.

Dzięki, a proszę podpowiedz mi jeszcze, czy w sytuacji gdy przekierowanie 301 zostanie po jakimś czasie zdjęte (np. ze względu na brak spodziewanych efektów ) to  strona która przestaje kierować 301-ynką do innej strony powinna powrócić na swoją poprzednie pozycje z przed przekierowania?

Czy takie 301 będzie miało raczej trwały wpływ na pozycję strony przekierowywanej nawet po jego zdjęciu?

Dnia 11.06.2017 o 12:08, Mion napisał:

[..] Jak już psiałem, jeśli masz podstronę serwisu WYSOKO w SERP i jest to twoja podstrona, więc jaki problem ?[...]

Problem w tym, że mam dwie podstrony (tzn. podstronę i index)  "względnie wysoko" np. pozycja 8 i 9 , ale wolałbym mieć jedna z nich na pozycji np. 5-3 niż tak jak teraz dwie na 8 i 9 ;-) ..... więc kombinuję czy da się zaistniałą sytuację jakoś zoptymalizować by potrzebnych było mniej linków i tym samym mniej się narobić (lub ściąć trochę koszty pozyskania linków) z zachowaniem takiego samego efektu poprzez przekierowanie 301 jednej na drugą...;-)

Zrób 301, poczekaj aż google to ,,przetrawi,, i wtedy wyciągnij wnioski.Jak nie będą dla Ciebie zadowalające zdejmij 301 i wszystko powinno wrócić do normy przed zastosowaniem 301.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Godzinę temu, roxx napisał:

Dzięki, a proszę podpowiedz mi jeszcze, czy w sytuacji gdy przekierowanie 301 zostanie po jakimś czasie zdjęte

Interpretacja statusu HTTP 301 należy do ciebie: The HTTP 301 Moved Permanently 

https://www.w3.org/Protocols/rfc2616/rfc2616-sec10.html

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

9 godzin temu, Finan napisał:

Zrób 301, poczekaj aż google to ,,przetrawi,, i wtedy wyciągnij wnioski.Jak nie będą dla Ciebie zadowalające zdejmij 301 i wszystko powinno wrócić do normy przed zastosowaniem 301.

Dzięki, spróbuje potestować...., choć jak widze z tym powrotem do stanu wcześniejszego @Mion chyba ma inne zdanie jeżeli dobrze rozumiem...;-)

9 godzin temu, Mion napisał:

Interpretacja statusu HTTP 301 należy do ciebie: The HTTP 301 Moved Permanently 

Definicję znam, ale pytam od praktyke - która nie zawsze jest zgodna z teorią....;-)

Dnia 12.06.2017 o 13:26, Finan napisał:

Należy zwrócić dużą uwagę na słowo "powinno" :o

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności