Skocz do zawartości

Problem z filtrowaniem zdjęć

vietcom

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Proszę o wyrozumiałość, ponieważ jestem wciąż początkujący w sprawach CMS i tworzenia stron.

Aby była jasność, przedstawię sprawę od początku: 2 lata temu zamówiliśmy wykonanie strony internetowej. Wykonała ją dla nas lokalna firma, lecz niestety nie do końca tak, jak sobie to wyobraziliśmy. Dodatkowym problemem był fakt, że wszelkie sprawy programowania wykonywał dla tej firmy "niezależny" informatyk, którego więcej nie było w pracy, niż był. Sam właściciel firmy nie ma pojęcia na temat programowania, więc niewiele mógł zrobić w gotowym projekcie, dodatkowo zasłaniając się, że tej, czy tamtej opcji nie było w umowie.

Teraz, gdy okres gwarancji minął otrzymałem dostęp do plików strony i rozpocząłem pracę nad stroną. Według ClearSense udało mi się podskoczyć w SEO z 43% na 80%. Po optymalizacji strony przeszedłem do poprawiania błędów pod względem jej użyteczności i funkcjonalności i tu pojawił się problem. W oryginalnej wersji strony nie działało przełączanie pomiędzy zdjęciami. Przy próbie przejścia na kolejne zdjęcie (na klawiaturze) pojawiało się ponownie to samo zdjęcie postanowiłem wykorzystać Lightbox. Przełączanie zdjęć zaczęło działać, ale utraciłem możliwość segregacji zdjęć. Próbowałem obejść problem z pomocą plików dostarczonych przez Użytkownika Aerografit, ale niestety bez rezultatu.

W załączniku przesyłam oryginalny moduł galerii (gallist.tpl), oraz po przeróbkach (gallist(1).tpl). Adres galerii to 

https://www.zdramet.pl/realizacje.html

Bardzo Was proszę o pomoc, bo już nie mam pomysłów, jak to naprawić.

gallist (1).tpl

gallist.tpl

• 1 miesiąc temu...

Aby ktoś kwapił się do pomocy napisz w dziale ogłoszenia i zlecenia ( uprzednio czytając regulamin tego działu) ogłoszenie, że zlecisz poprawki.

Za darmo, masz rację użytkowniki forum nie kwapią się pomagać, bo maja swoje zajęcia, wiele z tego żyje. Ty jesteś na forum nowy, wiele nie wniosłeś od siebie do skarbnicy wiedzy, I nie można ich za to winić.

Ty chyba w swojej działalności nie oferujesz wiele "za darmo"? Postawa roszczeniowa w tym przypadku nie wskazana.

• 3 tygodnie później...

I tu się bardzo pomyliłeś. Faktycznie wiele nie wniosłem do tego forum, ponieważ w dziedzinie projektowania stron dopiero stawiam pierwsze kroki i to trochę z przymusu, ale w innych dziedzinach, w których mam duże doświadczenie, staram się pomóc każdemu, kto tej pomocy potrzebuje, a jeśli kosztuje mnie to tylko mój czas i wiedzę, to często robię to za darmo, mimo, że mógłbym robić to samo, jako płatne zlecenie. Może to dlatego, że sam niewiele mam, a może po prostu mam odrobinę serca dla innych, nie wiem. Jednakowoż wstyd mi, że dołączyłem do społeczności tego forum. Pierwszy raz się spotykam, że aby uzyskać konkretną pomoc na forum, trzeba złożyć zlecenie. Oczywiście spotkałem się tu z kilkoma osobami, które próbują służyć innym radą, ale to niestety tylko mały odsetek użytkowników, jak widzę. Żegnam wszystkich i szczerze powiem, żal mi Was.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności