Skocz do zawartości

Początki seo - kilka pytań

darkrat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Przymierzałem się do tego posta od jakiegoś czasu, zbierając wiele pytań, na które nie znalazłem odpowiedzi w wielu, wielu przeczytanych poradnikach. Mianowicie mam dwa pytania:

• Czy Google odróżnia duże/małe litery w title albo znacznikach h1-h6? Trafiłem na stronę, gdzie praktycznie wszystkie tytuły są zapisane wielką literą, powiem szczerze, nie wiem jak do tego podejść od strony optymalizacji.
  • Prawie każda strona ma zdublowany opis dotyczący stanu technicznego lub porad odnośnie ustalania rozmiaru pod obuwie (nie jest on dziedziczony, ponieważ nieraz są drobne detale w opisach). Ogólnie przeglądarka raczej nie wie, że jest to stały opis i podejrzewam, że może to wpływać na pozycjonowanie gdy przeglądarka traktuje to jako powielony opis. Co w takim wypadku zrobić?
  • Korzystam z Facebook Ads i praktycznie wystarcza mi to narzędzie do wszystkiego (od obserwacji ruchu na stronie, patrzę na działy, na jakie wchodzą klienci, kończąc na liczeniu konwersji). Czy w takim wypadku warto skorzystać jeszcze z narzędzi Google Analitycs, czy tylko zdubluję funkcjonalności?

1. Duże i małe litery w gruncie rzeczy Google traktuje tak samo. Według mnie powinno się pisać zgodnie poprawną pisownią języka polskiego. 
  2. Jeśli piszesz opisy ręcznie to można je różnicować, wiem że jest  to trudne szczególnie po zrobieniu kilkunastu opisów. Można odwrócić kolejności, przestawić szyk zdania.
  3. Obie analityki działają trochę inaczej i prezentują inne dane, co ciekawe bardzo często są różnice w zliczaniu odwiedzin i klików.

P.S.

Przeglądarka to Chrome, Firefox czy IE, pozycjonujesz w wyszukiwarce..

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

W porządku, dzięki wielkie za odpowiedź. Oczywiście chodziło mi o wyszukiwarkę, nie przeglądarkę. Postaram się pozmieniać i te opisy w wolnym czasie. Zapytałbym tylko jeszcze, czy wiesz może, jak odświeżyć piksel Facebooka? Nieraz raz na 24 godziny albo raz na 12 godzin się odświeża.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności