Skocz do zawartości

Czy warto zabierać się za pozycjonowanie takiej strony? (frazy finansowe)

Yuri

Rekomendowane odpowiedzi

46 minut temu, brn napisał:

W przypadku olx to jaka to jest treść?? 1

Te które jest w serwisie na stronach. 

46 minut temu, brn napisał:

Więc nie mówmy,

Al to ty mówisz o treściach 

Wszyscy się skupiają na treści na stronie

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

@jimmi właśnie dlatego uważam że dobre zaplecze musi na siebie zarobić i dopiero wtedy można nazwać to prawdziwym zapleczem, tzn. minimum te ok. 50 zł na rok żeby było na przedłużenie domeny, a to oznacza że musi mieć jakiś prawdziwy ruch oraz musi to jakoś wyglądać tak żeby chociaż adsense zaakceptowali i dało się artykuły sponsorowane umieszczać (czyli min 1000 UU miesiąc), cała reszta to spam nie zaplecze, jak się na takie strony trafi to widać po 5 sec że to zaplecze więc jak googla algorytm prędzej czy później ewoluje to poleci do kosza to wszystko, to nie ma sensu. Jednak domyślałem się że nawet co niektóre trochę bardziej znane strony w internecie z sporym ruchem mogą być tak naprawdę zapleczem, ale tego już się nie dowiem :)

@Mion po prostu znam WP, i komuś z podstawową wiedzą taką jak moja pozwala on na poprawne przygotowanie strony, wiem że jak poinstaluje sobie All In One Seo czy Yoast i dobrze ustawie to nie będą to cuda ale chodzi tylko o to by poprawnie to zrobić i na WP czy joomla itp jest mniejsze ryzyko że coś źle się zrobi, a i tak są najlepsze zawsze autorskie skrypty. (odpowiednio zrobione pod kątem SEO)

Dobre firmy pozycjonerskie poznam po tym że są w TOP10 na fraze „pozycjonowanie”. Oczywiście takie co się tam utrzymują od dłuższego czasu, a nie co chwila wpadają i wypadają. Nie wiem tylko jak ma się stawianie serwerów w TOR lub VPS do zdobycia linków na zapleczach firm pozycjonerskich, mimo że przeczytałem artykuł?

Myślałem kiedyś o whitepress, z tego co pamiętam chyba ceny zaczynały się od 27 pln za artykuł, ale z linkiem nofollow, na pewno jest to drogie ale być może skuteczne sprawdzę sobie kiedyś z ciekawości.

@Yuri, nie jestem przekonany co do oceniania firm seo na podstawie tego, jakie wyniki mają dla samych siebie ;)

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

Godzinę temu, Yuri napisał:

Nie wiem tylko jak ma się stawianie serwerów w TOR lub VPS do zdobycia linków na zapleczach firm pozycjonerskich, mimo że przeczytałem artykuł?

A wiesz co oznacza słowo "pochodne" ?  Nie chodziło o to co jest w artykule, ale o to że w artykule są linki do ArubaCloud jako odnośniki sponsorowane. Niebezpiecznik nie jest zapleczem, ale jest serwisem, więc analogicznie możesz próbować kupować linki sponsorowane....

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Jak masz odpowiedni $ to mam stronkę zrobioną dla testu która stoi od 2-3 lat na kilka niezłych fraz finansowych, nie rozwijam tematu, nie bawi mnie specjalnie robienie fraz finansowych, tyle ze wpada parę stów co miesiąc z PP, domena pl, wskoczysz od razu na głębokie wody :)

Nie spotkałem się z tym terminem „pochodne”, ale ok już rozumiem, faktycznie link w tamtym artykule jest dofollow.... czyli firmy pozycjonujące zdobywają też linki przez artykuły sponsorowane, i to są ich „zaplecza” (częściowo), dlatego co miesiąc to kosztuje tyle pieniędzy. Też spróbuję na whitepress albo indywidualnie napiszę do jakiś blogerów że im napiszę super materiał artykuł na stronę i jeszcze pieniądze dostaną, może się złaszą (: . Chociaż to wszystko jest niezgodne z wytycznymi google dla webmasterów, ale to ich wina. Hmm, wydawało mi się że firmy pozycjonujące najlepiej oceniać po efektach, idziesz do lekarza czy mechanika i nie wiesz na kogo trafisz, ale tu widać z kim masz do czynienia?

@Arkaszka napisałem na PW w sprawie strony, heh no fajnie by było jakby mi podczas testów coś wpadało tak że miałbym kilka stówek co miesiąc z PP..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności