Skocz do zawartości

Pozycjonowanie przez subdomene?

BlackHat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

chcialbym sie dowiedziec waszych opini na moj pomysl ktory wydaje mi sie calkiem fajny.

Z racji ze pozycjonuje juz troche czasu moja strone pod 2 frazami (i mam dobre wyniki ;) ) chcialbym dolozyc do nich jeszcze dwie nowe. Przyznam ze najlatwiej jest mi pozycjonowac miedzy innymi przez katalogowanie, a moja strona znajduje sie juz w 90% wiekszych i wazniejszych katalogach. Dlatego wpadlem na takich pomysl:

Zaloze 2 subdomeny ktore w nazwe beda mialy interesujeace mnie slowa kluczowe: slowo1.domena.pl i slowo2.domena.pl. Bede obie subdomeny umieszczal w katalogach jako 2 rozne strony z roznym opisem i nazwa w tytule. Nastepnie (i tu mam dylemat) jako strony glowne w obu domenach umieszcze pliki php z redirectem 301 na moja strone - domena.pl. Czy to bedzie mialo takie efekty jak planuje? Czyli bede umieszczal linki do niby innych stron ale kozysci bedzie czerpac moja glowna domena?

Pozdrawiam i czekam na odpowiedz.

naughty.gif

lepiej pod tymi subdomenami podloz wartosciowy content ;) zawierajacy slowa kluczowe w odpowiedniej ilosci.

tak raczej szybciej sie wbijesz na dobre miejsca w googlach.

a jesli kogos bedzie interesowala reszta to sam przejdzie na strone glowna

po co ci niezainteresowani uzytkownicy

hmm moze miales racje przez smiech o pozycjonowanie katalogami, zle to ujalem... moze inaczej sprawe przedstawie.

Czy w jakikolwiek zyska moja domena - domena.pl na haśle "polska" jezeli sub1.domena.pl bedzie umieszczana w kategoriach "polska", a na sub1.domena.pl bedzie php z red.301 na domena.pl? To samo sie tyczy linkow pozycjonujacych na sub1 itp. Zyska domena.pl?

naughty.gif

ma sens :D

malo konkurencyjne frazy mozesz tak spokojnie wypozycjonowac wysoko, ale jest to najprostrzy sposob i nie zawsze w pelni skuteczny.

*K* pewnie uwaza ze katalogowanie to jeden z pierwszych krokow krokow a sila linkow z katalogow nie rowna sie sile linkow z zaplecza.

:D No tak, tylko, ze tworzenie wartosciowego zaplecza zajmuje trochę czasu. Zresztą oczywiście Ameryki tu nie odkryłem, ale tez mi się wydaje, ze na niektóe frazy katalogi w zupelnosci wystarczą.

Blog - marketing internetowy, reklama w wyszukiwarkach, SEO, SEM, Usability

Darmowe kursy do pobrania: Google AdWords, zaktualizowany kurs Google Analytics

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności