Skocz do zawartości

Local SEO - Lokalizacja w słowach kluczowych?

Noobishh

Rekomendowane odpowiedzi

54 minuty temu, Mion napisał:

Więc zadaj konkretne pytaniem, a nie oczekuj ogólnej recepty na sukces!

Zapewniam Cie, że NIE JEST to trudne.

Zapytałem o jedną kwestie - działanie algorytmów google w kwestii contextual, inferred i intent search. W całej reszcie staraem się jak najlepiej opisać o co mi chodzi.

14 godzin temu, Noobishh napisał:

Z tego co się dowiedziałem to działa to w ten sposób, że jeżeli użytkownik wpisze w Google "stomatolog bydgoszcz" i jego adres IP pasuje do tej lokalizacji to wyświetli mu moją stronę jeżeli nawet będę rankować w samą frazę "stomatolog" a "bydgoszcz" będzie w samych danych kontaktowych i gdzieś tam w treści na stronie. Dobrze myślę?

47 minut temu, stania.info napisał:

Skoro posiadasz tak sile zaplecze to chyba ściemniasz że:

Zrozum jedną ważną rzecz, Ci "doświadczeni" aby uzyskać wiedzę na zadane przez Ciebie pytanie włożyli x własnych PLN-ów i y godzin swojego czasu by dojść do jakiś tam wniosków.

Liczysz, że teraz przekażą Ci tą wiedzę PRO-BONO Bo chciałbyś spróbować pomóc wujkowi?

Jestem niemowlakiem SEO ale powiem Ci, że:

Źle myślisz.

Jak chcesz wybić stronę wujka - użyj swojego silnego zaplecza - podlinkuj stronę wujka i będzie tak mocna pozycja jak mocne jest Twoje zaplecze.

Nie ściemniam, nie korzystaliśmy żadnych narzędzi do wyszukiwania słów kluczowych, zrobiliśmy najzwyklejszą burzę mózgów i spojrzeliśmy na konkurencje. Mamy wartościową treść na stronie i dostajemy jakościowe i relatywne linki o które się nie prosimy.

Tematyka mojej strony jest w ogóle nie powiązana z branżą medyczną.

2 godziny temu, Noobishh napisał:

Tematyka mojej strony jest w ogóle nie powiązana z branżą medyczną.

Nie wcale, przecież w klinice stomatologicznej zęby usuwa kowal, a nie lekarz dentysta.

Gubisz się powoli w tym co piszesz i oczekujesz jeszcze podpowiedzi jak wypromować klinikę dentystyczną która de facto przynosi dość duże zyski.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności