Skocz do zawartości

Zaplecze na subdomenie wordpressa

Ka_sia33

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

oczywiście że warto, podstawa aby zaplecze możliwie mało przypominało zaplecze, unikać domen ze słowem kluczowym, moderator mniej zwróci uwagi na przemyśleniamarysi.blog cośtam, niz chwilowkiinline..blog cośtam

Do amatorskiego wykorzystania spokojnie można polecić,. Blogi na dużych platformach dobrze się indeksują, można je spokojnie  podlinkować, dają kopa w serpach jak każda inna miejscówka.

7 godzin temu, Ka_sia33 napisał:

Właśnie myślałam o tym, żeby postawić kilka darmowych blogów, a kilkanaście już na zakupionych domenach i hostingu. Chciałam się tylko zorientować czy darmowe w ogóle mają sens :)

Czy masz już jakiś sensowny sposób publikowania wpisów na tych kilkunastu wordpressach ?

Robimy nadruki na kubkach, poduszkach i innych gadżetach - alenadruk.pl

10 godzin temu, stania.info napisał:

Czy masz już jakiś sensowny sposób publikowania wpisów na tych kilkunastu wordpressach ?

Póki co będę to robić ręcznie, chciałabym żeby w miarę możliwości jak najmniej te blogi wyglądały jak zaplecze. Ale w miarę tworzenia coraz to kolejnych na pewno będę musiała znaleźć jakiś inny sposób.

16 godzin temu, Finan napisał:

Zaplecze zaczyna się od 1 szt., tylko wtedy ma małą wartość.

Też tak zawsze uważałam. ;)

15 godzin temu, Ka_sia33 napisał:

Póki co będę to robić ręcznie, chciałabym żeby w miarę możliwości jak najmniej te blogi wyglądały jak zaplecze. Ale w miarę tworzenia coraz to kolejnych na pewno będę musiała znaleźć jakiś inny sposób.

Więc skup się lepiej na 3-4 porządnie zrobionych blogach na własnych domenach - wrzucanie i lekkie dopieszczenie 2 postów na 15 blogów zajmie ci pół dnia.

Robimy nadruki na kubkach, poduszkach i innych gadżetach - alenadruk.pl

• 2 tygodnie później...

Dobrym sposobem może być dedykowane rozwiązanie - tu polecam szablon w ZennoPosterze czy to samemu stworzyć (ale tu trzeba mieć już dość dużą wiedzę, z marszu tego nie zbudujesz) albo po prostu zlecisz. Tylko trzeba się liczyć, że co X czasu będzie taki szablon wymagał aktualizacji/dostosowania do zmian zachodzących w WP.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Dnia 21.06.2017 o 10:27, Ka_sia33 napisał:

Co myślicie o stawianiu zaplecza na subdomenie wordpressa? Czy to w ogóle ma sens jeśli będą na nim publikowane regularnie treści i odpowiednio podlinkowane?

Pierw napisz kilka unikalnych artykułów bez linków kierujących w tekście a potem z czasem dodawaj linka (nie kilka) np na 3 tys tekst żeby to nie wyglądało podejrzanie dla adminów

Brak kosztów na wejściu mści się po kilku latach. Kiedyś miałem kilkadziesiąt serwisów w serwisie Opera i wszystko strzelił z dnia na dzień nie powiem co. Wycofali się z pomysłu darmowych blogów i tyle. Republika też fajnie działała aż nie zmieniła właściciela i nie zablokowali rejestracji nowych subdomen. W one.pl też trochu zaplecza trzymam, ale kto wie, ile czasu ten alias będzie jeszcze widział. Dzisiaj poza Blogspotem i może wordpressem nie ma sensu inwestować $. No chyba że walisz czym i jak popadnie, to można się bawić, ale jak chcesz mieć w perspektywie długoterminowej mocne zaplecze, to tylko swoje domeny.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

Dokładnie, trzeba to zdywersyfikować z zapleczem na pl plus ewentualnie regionalne rozszerzenia ale to na dodatek

Z darmoszkami niestety bywa tak, że pewnego dnia mogą zniknąć lub zmienić linki wychodzące na nofollow. U mnie ostatnio jakieś kilkanaście stron na darmowej platformie potraktowano nofollow. Szkoda kasy i czasu w zainwestowany content. Tak jak pisał Paq warto korzystać z WordPress.com i Blogspot.com. Ale czy i tutaj któregoś dnia nie wejdzie nofollow? Nie wiadomo.

@Lesiu czy po tej zmianie coś Ci spadło?

Skoro takie linki są niepewne, to IMO najlepiej nadadzą się na brandowe lub gołe anchory

Jeden seo rabin powie tak, a inny powie nie.

Zostałem SEMitą, żeby nawet w pracy siedzieć przy komputerze B)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności