Skocz do zawartości

Pozycjonowanie jest (prawie) dla każdego

mrtn

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo dobre odnosisz wrażenie, akurat te są nie wiele warte

Dzięki za kolejną uwagę :D Te linki kosztują nas jakieś 1400 rocznie...

Jeśli mogę dalej... za które linki warto zapłacić? Przy mojej przygodzie z pozycjonowaniem starałem się zamieszczać linki w katalogach o wysokim PR (załóżmy, że omawiamy teraz jedynie pozycjonowanie poprzez wpisy w katalogach), płaciłem zazwyczaj sms-ami.

Gdzie poza tym warto zamieszczać linki, czy jest miejsce w sieci gdzie jest jasna informacja co do wartości poszczególnych katalogów, wieku stron, wartości PR? Ja korzystałem z tego katalogu: www.katalogiseo.info

Będę wdzięczny za podpowiedź.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Za te które samym istnieniem zapewnią Klientów, a pomoc w walce o dobrą pozycję będzie bonusem :D Tematyczne / branżowe portale, serwisy społecznościowe, itd. ... miejsca gdzie link będzie często klikany przez docelową grupę odbiorców :) Pozycjonowanie to jedna strona medalu, dzięki której można mieć sporo ruchu z Google czy innych wyszukiwarek ... ale Internet się na Google nie kończy B)

Pozdrawiam B)

Edytowane przez Grim

Off-top Ludzie proszę ...

CYTAT(naJEANSowo)

... ma rodzaj trzcionki

CYTAT(Zarobek)

Ja też uważam że trzcionka jest ważna.

... co to k.... jest świerzop - co to k.... jest trzcionka? - czcionka się pisze sad.gif

Pozdrawiam cool.gif

Grim - Dlaczego mi kawał zepsułeś ? ;)

Każdy link jest dobry ;). Byle by było jakieś powiązanie tematyczne.

• 3 tygodnie później...

Witam!

Przede wszystkim zacznę od początku- dziękuję za informacje odnośnie pozycjonowania. Prowadzę firmę i informacje które od Was otrzymałem wykorzystuję do poprawy pozycji strony mojej, małej firmy usługowej.

Oki, teraz już bez sentymentów :)

W jaki sposób mogę określić wartość strony internetowej- swojej (bo próbuję pozycjonować tylko swoją stronę- jedną) i tę do której chciałbym dodać link prowadzący do mojej strony.

W jaki sposób można określić wartość katalogu, forum ew. gdzie można rozważyć założenie bloga.

Uprzejmie proszę o zrezygnowanie w odpowiedzi tekstów typu: "te pytania już były". Szkoda energii, którą można wykorzystać na odpowiedź lub na wskazanie miejsca gdzie ta odpowiedź się znajduje...

A jeśli znajdzie się ktoś kto ma trochę cierpliwości... czy linki warto prowadzić na stronę którą się pozycjonuje (pozycjonuję tylko jedną stronę) czy też powinno prowadzić się je pośrednio a dopiero stamtąd do strony jaka mnie interesuje?

Dzięki z góry za podpowiedź :)

Pozdrawiam!

Krzysztof.

Edytowane przez krzychuZksiężyca

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Post aktywizujący ;)

Chciałem pocieszyć wszystkich, którzy śpiesznie nadesłali odpowiedzi na moje pokorne pytania: nie traciłem czasu, większość odpowiedzi znalazłem na tym forum.

Pozostała tylko kwestia pozycjonowania strony docelowej- należy robić to bezpośrednio czy nie?

Z góry dzięki za pochylenie się nad zagadnieniem ;)

• 2 tygodnie później...

Jaka, Waszym zdaniem, jest wartość blogów w pozycjonowaniu strony internetowej.

Pozycjonuję własną (od stycznia 2008 z ciągłymi przerwami) jedną stroną która składa się z paru podstron odpowiadających różnym usługom.

Założyłem parę blogów opisujących poszczególne podstrony, zamieściłem na nich po trzy linki prowadzące do mojej strony. Każdy z linków prowadzi do innej podstrony.

W miarę wolnego czasu piszę artykuły na jakiś jeden, konkretny temat i zamieszczam je na serwisach, jak np. www.poradniki.zgora.pl W takich artykułach zamieszczam jeden, góra dwa linki.

W większości jednak stronę próbuję pozycjonować poprzez dodawanie jej do katalogów.

To tyle ;)

Pytanie: jaką wartość dla pozycjonowania mają blogi, czy powinno się wzajemnie linkować blogi?

Piszę we właściwym dla pozycjonerskiego neofity miejscu, proszę więc o wyrozumiałość i odpowiedź.

Pozdrawiam!

Edytowane przez krzychuZksiężyca

• 4 tygodnie później...

Bardzo fajny i przydatny artykuł mrtn. To utwierdza mnie tylko w przekonaniu, ze wytrwałość i codzienna praca prowadzi do celu, to znaczy przynajmniej TOP 5 w Google.

dzięki, pozdrawiam

Weź udział w szkoleniu, i naucz się pozycjonować!

Zawsze są dobre domeny! Zobacz jak sie ich szuka!

https://Wolne-Domeny-Internetowe.pl/

• 3 tygodnie później...

Nauka pozycjonowania?

Tia, może zabrzmieć banalnie ale czytanie, szczególnie starych postów, to podstawa- tak mi się przynajmniej wydaje. A efekty? Pozycje strony w G. zdają się to potwierdzać ;)

• 1 miesiąc temu...
Świetny artykuł.

Troche mnie podbudował na duchu ;)

Dziękuje mrtn za poświęcony czas.

Pozdrawiam

Popieram przedmówce.. sprawa nie jest tak hop siup. Bardzo podobała mi się wzmianka o graniu z klientem do jednej bramki. Myślę, ze nie tylko w pozycjonowaniu, ale w każdym interesie powinno być takie nastawienie. Biznes nie powinien być transakcja o sumie zerowej. Na takim podejściu bowiem traci cały rynek.

szczerze dziękuje za mądry artykuł.

noo zostało do przeczytania jakies 300 stron tematów.. no to czytamy dalej ;)

Pozdrawiam

• 4 tygodnie później...

Szkoda że wcześniej nie trafiłem na to forum ,90 % z tego co zrobiłem to .......... spam :) ale chyba lepiej się opamiętać później niż wcale :D

Ale już będę mądrzejszy - tak mi się wydaje :P

Również dziękuję za temat.

Edytowane przez Keryking