Skocz do zawartości

Pozycjonowanie jest (prawie) dla każdego

mrtn

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowni forumowicze, potrzebuję krótkiej odpowiedzi na krótkie pytanie: w jaki rodzaj linków (z tych dostępnych tutaj w dziale ogłoszeń - chcę wybrać któreś z nich) zainwestować najpierw przy pozycjonowaniu strony na frazę "produkt + miasto"? Strona i domena jest nowa, niestety nie ma zbyt dużo contentu. Na szczęście miasto nie jest duże, konkurencja też niezbyt wielka.

Pytam, bo dawno już nie interesowałem się stricte pozycjonowaniem, gdyż brakuje na to czasu.  Chcę to zlecać, ale rozsądnie. 

Dnia 6.03.2019 o 15:10, SirValeq napisał:

Szanowni forumowicze, potrzebuję krótkiej odpowiedzi na krótkie pytanie: w jaki rodzaj linków (z tych dostępnych tutaj w dziale ogłoszeń - chcę wybrać któreś z nich) zainwestować najpierw przy pozycjonowaniu strony na frazę "produkt + miasto"? Strona i domena jest nowa, niestety nie ma zbyt dużo contentu. Na szczęście miasto nie jest duże, konkurencja też niezbyt wielka.

Pytam, bo dawno już nie interesowałem się stricte pozycjonowaniem, gdyż brakuje na to czasu.  Chcę to zlecać, ale rozsądnie. 

A czemu taka kolejność? Może pierw content, później linkowanie?

Dnia 6.03.2019 o 15:10, SirValeq napisał:

Strona i domena jest nowa, niestety nie ma zbyt dużo contentu. Na szczęście miasto nie jest duże, konkurencja też niezbyt wielka.

Jeżeli to małe miasto i branża niezbyt konkurencyjna, to dobra optymalizacja najważniejszych elementów i content nasycony odpowiednimi frazami powinien załatwić sprawę. Pozycje podbić kilkoma linkami na URL na początek, ale nie przesadzić skoro domena jest świeżutka. 

Linkblog.pl - blog o marketingu | Opieka WordPress - https://wordpresso.pl/

55 minut temu, dwadolary napisał:

podbić kilkoma linkami na URL na początek, ale nie przesadzić skoro domena jest świeżutka. 

Tak, tak. Najlepiej jeden link co 2 miesiące.

• Like 2

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Przebije Was, ja na pół roku dał bym sam anchor a po pół roku wstawił link.

A jaki to temat? Pozycjonowanie jest prawie dla każdego?

Izolacje Natryskowe - Ocieplanie pianką Warszawa - Poddasza i stropy. 

https://docieplanie-poddaszy.pl/  a może wybierz sobie coś pożytecznego na https://szlabany24.pl 

17 godzin temu, dwadolary napisał:

Czy w przypadku świeżej domeny dorzucenie wielkiej ilości linków to dobra praktyka?

A czy ktoś broni Ci to sprawdzić? Tutaj jak widzisz zdania są podzielone, jedni linkują jednym linkiem co 2 miesiące, inni 1k linków dziennie. Domyślam się, że ci pierwsi ewentualne efekty osiągną po kilku latach a ci drudzy jak zrobią to z głową to po paru dniach nawet.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Ciężko zinterpretować czym jest ta wielka ilość ;) każdy patrzy na to inaczej. Poza tym link linkowi nierówny. 

Są takie linki, że kilka sztuk wystarczy żeby strona to odczuła, a są takie, które każdy automat zbiera w tysiącach, ale najpierw będziesz miał problem, żeby to w ogóle weszło do indeksu, a potem żeby zobaczyć tego efekt. 

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

W tym kolekcjonowaniu linkow na tysiace to chyba jakies przyspieszenie ostanio jest. Na niektorych forach przybywa po kilka tys. profili w tydzien. Tak zajechane juz, ze sie nie indeksuja.

Artscape - tworzenie stron www | Pomóż Szajce Szarego Wilka: https://pomagam.pl/szajkowepsiaki