Skocz do zawartości

Pozycjonowanie jest (prawie) dla każdego

mrtn

Rekomendowane odpowiedzi

Trafiłam na ten temat bo rzeczywiście jestem początkująca w temacie optymalizacji zachęcona tytułem tematu i pierwszymi wpisami ( są z 2006r więc już mocno przestarzałe).

Mogę trochę odświeżyć bo faktycznie części wiadomość jest przestarzała.  Rozpoczęła od tytułu.  Tytuł można śmiało zmienić na: Pozycjonowanie jest nie dla każdego. Zastanów się nad nowym tytułem i odpowiedź sobie na pytanie czy dla ciebie.  Dlaczego chcesz pozycjonować? Jeśli zaoszczędzić parę złotych to napewno nie jest dla Ciebie. 

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

a uczniom musi wytłumaczyć podstawy.

Dobrej jakości (i ciekawe) treści na stronie docelowej zachęcające do linkowania , witryna zoptymalizowana i przyjazna dla wyszukiwarek. To są podstawy za darmo , za całą resztę trzeba zapłacić albo w walucie albo własnym czasem poświęconym na naukę (płatną lub "bezpłatną") 

• Like 2

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

tak naprawdę pozycjonowanie nie zmieniło się jakoś strasznie, głównie co się zmieniło to to że część starych miejscówek na linki przestała właściwie działać (większość katalogów, WP AA, K2 czy podobnych miejscówek) i trzeba szukać mitycznych dobrych miejscówek ( najlepiej takich na które nie wpadli gamonie od DT), jak znajdziesz takie w duzej ilości to jesteś w topach, jak nie to opowiadasz o mrozach i głupich zmianach w algo...

• Like 4

@Arkaszka troszkę się zagalopowałeś :) stawiam browara że @jestemnowa nie  wie o czym piszesz :)

Dalej nieporozumienie - nie potrzebuje specjalistycznej wiedzy a jedynie kilka porad na początek jak chociażby adres bloga czy poradnika, a może pare rad.

Nie potrafisz użyć właściwie wyszukiwarki google do znalezienia interesujących cię artykułów a chcesz pozycjonować w tej wyszukiwarce? Ot parodia losu.

Ot parodia losu

Obstawiam, że ponad 70% "piozycjonerów" mających się za fachowców nie rozeznaje się w operatorach zapytań ...

• Like 3

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

tak naprawdę pozycjonowanie nie zmieniło się jakoś strasznie,

Koszty wzrosły.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

treści na stronie docelowej zachęcające do linkowania

Goła d... , cy..c..ki lub fotki robiącego kupe na chodnik to w skrócie treści dzięki którym można pozyskać naturalne linki.

Taki mamy chory świat.

Reszcie jeśli chce żyć, pozostaje "sztuczne" linkowanie, na przekór hipokryzji tym co dyktują warunki tej walki.

Koszty wzrosły.

I bardzo dobrze.

treści na stronie docelowej zachęcające do linkowania

Pomijam treści jak Twoje fotografie, które sa klasą same dla siebie.

Takie treści to jednak wyjątki, piękne ale wyjątki.

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Goła d... , cy..c..ki lub fotki robiącego kupe na chodnik to w skrócie treści dzięki którym można pozyskać naturalne linki. Taki mamy chory świat.

Ano niestety , pędzimy na równi pochyłej w dół w swojej masie i cycki Dody są więcej "warte" od rzetelnej informacji ;)

Koszty wzrosły.

koszty wzrastają, bo automaty zajechały większość starych dobrze podlinkowanych miejscówek gdzie mozna było dodać linka...

• Like 1

szpenie to jedno, ale oni głównie dodawali do katalogów i podobnych miejscówek, na lepsze nie mieli ani softu ani wiedzy, resztę zajechały automaty, ile spamerskich komentarzy wytrzyma miescówka 100K może 1KK, najlepsze pewnie z 3KK, na popularnych miescówkach dodawanych jest 20 wpisów na minutę

Nie ma co się użalać i zwalać winny na innych. Można w dalszym ciągu pozostać w branży, trzeba tylko przemodelować działania. Kto nie znajduje się w nowej rzeczywistości pozostają szkolenia lub pp. #dajerade #dasie #gimbyniewiedza