Skocz do zawartości

Pozycjonowanie jest (prawie) dla każdego

mrtn

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

przeczytałem ten temat od początku :) Przebrnąłem przez cały spam aby rozwiązać problemy metodologiczne pozycjonowania. Jeżeli posiadało się już wiedzę podstawową temat bardzo pomocny i nauczył mnie kilku ważnych rzeczy. Jestem młodym pracownikiem sklepu internetowego i dostałem zadanie zajęciem się strategią SEO. Pierwszym moim krokiem w tej dziedzinie było zwiększenie jakości contentu pod słowa kluczowe pozyskanę za pomocą SEOmajestic od konkurencji oraz wprowadzeniu kilku własnych. Do tego każdy opis zawierał conajmniej 250 słów opisu a każdy produkt posiadał unikatowy opis. Efektem jest widoczny wzrost zainteresowania samą stroną. Dodatkowo nie wiem czy jest to prawda i tutaj chciałbym zapytać się specjalistów. Czy posiadając sklep o trzech działach ang,de,fr wprowadzając wartościowy content na jednej stronie (ang),  możliwe jest zwiększenie sprzedaży na produkt z .de/.fr ?

Zdecydowałem się też na użycie long tailów do opisów produktów. Efekt jest piorunujący - wszystkie long taile w ciągu miesiąca są na stronach anglojęzycznych są w TOP3. (UK,CA,AU etc). 

Po przeczytaniu tego tematu oraz poszperania jeszcze na forum + linki do bardzo fajnych blogów mam już koncepcje stworzenia zaplecza linkowego :)

Dodam jeszcze ,ze z wyksztalcenia jestem archeologiem więc jak widać każdy może pozycjonować jeżeli umie into internet. 

Dzięki wszystkim mam nadzieję się przeczytamy się jeszcze na forum OiP,

Fanatykish 

• 4 tygodnie później...

Czy posiadając sklep o trzech działach ang,de,fr wprowadzając wartościowy content na jednej stronie (ang),  możliwe jest zwiększenie sprzedaży na produkt z .de/.fr ?

Z tego co ja wiem, to jeśli są to osobne domeny bez żadnych przekierowań, to pozycjonowanie jednej nie będzie miało wpływu na pozycje w drugiej. To chyba jest nawet gdzieś w tych podstawowych wytycznych od Google.

Czy posiadając sklep o trzech działach ang,de,fr wprowadzając wartościowy content na jednej stronie (ang), możliwe jest zwiększenie sprzedaży na produkt z .de/.fr ?

Pewnie ! Przecież jak napiszę wartościowy tekst w j. chińskim z pewnością wpłynie to pozytywnie na wyszukiwania w j. polskim.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

• 4 tygodnie później...

Zwracam się do osób znających się na rzeczy aby oceniły pomysł.

Posiadam 5 domen w tym 4 polskie i jedną zagraniczną.

Chciałbym stworzyć kilkanaście lub więcej subdomen i postawić na nich katalogi stron internetowych, opublikować w nich strony główne i nie tylko aby one dawały backlinki. Czy to raczej przyniesie więcej szkody niż pożytku. Posiadam już taki katalog na skrypcie PKSI i przyszedł mi taki pomysł.

Proszę o kilka uwag na ten temat.

• 2 tygodnie później...

Bardzo proszę o pomoc bo nie rozumiem kilku spraw..

Mam poczatkującego bloga o modzie i kosmetykach

Chce wypromować go na hasla: blog kosmetyczny, blog o modzie itp.

Zainstalowałam seo by Yoast i nie rozumiem co ja mam wpisać jako słowo kluczowe robiąc post o np. „idealnej różowej pomadce”.. jeśli cały blog chce pozycjonować na słowo kluczowe: blog kosmetyczny. To powinnam wpisać jako słowo kluczowe: różowa pomadka i po przecinku blog kosmetyczny i to samo zrobić w tytule widocznym w gogle ( ustawiając to w seo by Yoast) czy wogóle źle to rozumiem? Bo przecież nie będę pisała postu o frazie „blog kosmetyczny”..

Czy jak mam wypromować bloga na słowo kluczowe: np. polski blog kosmetyczny, jeśli nie przez posty..

Pozdrawiam

Sylwia

Bardzo proszę o pomoc bo nie rozumiem kilku spraw..

..

Czy jak mam wypromować bloga na słowo kluczowe: np. polski blog kosmetyczny, jeśli nie przez posty..

Jak dotychczas pozycjonuje sie głównie przez linki, posty są też ważne szczególnie na niszowe frazy

@sylwialawa,

Optymalizujesz np. stronę główną pod słowo "Blog kosmetyczny". W skrócie, dodajesz słowo w <Title>, nagłówku <h1>, treściach strony głównej, nagłowkach <h2> na stronie głównej (nasycasz treści, ale z głową i naturalnie). Tworzysz treści powiazane z tym słowem, linkujesz wewnętrznie do tego słowa. A dodatkowo pozyskuejsz linki z zewnątrz, tutaj jednak linkujesz na naturalne słowa jak czyste adresy url czy nazwy typu brand itd.

Pole słowo kluczowe w Yoast słuzy tylko podpowiedzi. Wpisujesz tam sobie słowo i wtyczka pokazuje Ci gdzie jeszcze powiniennaś umieścić to słowo, aby nasycić nim odpowiednio daną podstronę.

@Aklib,

Twój czas lepiej zainwestować w "naturalne" linki z art. sponsorowanych, wpisów gościnnych, linków w "dobrych, płatnych katalogach", czy linków z for. Jeśli katalogi na subdomenach to 1 na domenę. Ale według mnie i tak nie wiele to da. Musisz to też linkować, dbać. Spamowe seo skrypty łatwo są wyłapywane.

Edytowane przez Suchjy

baner-seostationv2.png

• 3 tygodnie później...

Nie brawo tylko BANO TY!

• Like 1

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Hejka, mam do Was krótkie pytanie odnośnie zakupu artykułów/precli, mianowicie czy moglibyście podpowiedzieć gdzie najlepiej kupić taki wpis? Na serwisie allegro, na forach w postach pt."wykonam", gdzie jeszcze? . Dodam że teksty pisze sama.

www.skynetic.pl - filmy, fotografia i wizualizacje reklamowe

piorunstudio.pl - Nowe studio fotograficzne w Łodzi